Preuzimanje odgovornosti, jasnoća, težnja ka uzajamnoj dobrobiti, duboka komunikacija s ljudima, povjerenje, kreativna suradnja i redovita samoobnova tijela, uma i duha – principi su na kojima se temelji uspjeh velikih ljudi. Princip jasnoće podrazumijeva slijedeće: ako mi sami ne znamo što hoćemo, ni Bog nam ne može pomoći. Ako vjerujemo da Bog ili svemir ispunjavaju želje, to neće biti moguće ako nismo odlučili što želimo!

Jasnoća omogućuje fokus, kao što povećalo sakuplja sunčeve zrake u jednu moćnu zraku koja može zapaliti plast sijena. Ono što će nam omogućiti jasnoću su kvalitetna pitanja. Moćna pitanja su učinkovit alat uspjeha.

Evo kako je pravo pitanje spasilo život jednog logoraša u Drugom svjetskom ratu: Nacisti su upali u kuću Poljaka Leha i pobili cijelu njegovu obitelj, a njega odveli u logor na prisilni rad. Jedno vrijeme je ispaštao kao i ostali logoraši, ali se jednog dana počeo raspitivati kako pobjeći. Pokušao je uvjeriti druge zatvorenike da urade nešto zajedno, ali oni su ga odvraćali i tvrdili da je to nemoguće. On, međutim, nije odustao.

Dok su se drugi pitali zašto ih je život ili Bog stavio u tu situaciju, ili zašto su nacisti tako okrutni, Leh se pitao samo jedno – kako pobjeći? I nakon nekoliko tjedana je dobio ideju. Odlučio je da se skine gol i popne na kamion s leševima kad se budu u sumrak vraćali s prisilnog rada. Legao je među leševe i čekao. Nakon sat vremena došao je vozač i odvezao kamion izvan logorske ograde. Istovario je leševe u veliku rupu, zajedno s Lehom. Kada je kamion otišao, Leh se izvukao ispod leševa i pobjegao u slobodu. Jedno pravo pitanje mu je spasilo život.

[box] Ispravna pitanja – ispravno djelovanje: Kvaliteta našeg života jako ovisi o kvaliteti pitanja koja sebi postavljamo u umu svakog dana. Pitanja oblikuju naše razmišljanje, razmišljanje utječe na naše odluke, odluke na aktivnosti, a aktivnosti na rezultate. Dakle, ako želimo bolje rezultate, moramo imamo bolja pitanja. Umjesto da se pitamo zašto drugi nisu savršeni, ili zašto svijet nije bolje mjesto, možemo se zapitati: kako se ja mogu poboljšati i kako ja mogu pozitivno pridonijeti svijetu i ljudima.[/box]

Akrura das
http://gitacoaching.blogspot.com/