Kriteriji za dobivanje statusa “Vegetarijanskog Hotela” su vrlo jednostavmi – na meniju nema mesa ni ribe. Mnogi takvi hoteli nude i dodatne zdrastvene pogodnosti kao što je posluživanje isključivo ili pretežno organske hrane. Često su akomodacije dizajnirane prema bau-biološkim holističkim principima, korišteni su anti-alergijski materijali i mnogi zadovoljavaju standarde eko hotela.

Mnogi vegetarijanski restorani i organske kuhinje mnogih Vege-Hotela dodatno nude dijetalne menije kao što su bezglutenski, bezlaktozni, veganski, sirovi i cjeloviti.

Konferencijski centri s čisto vegetarijanskim menijima pružaju idealno mjesto za individualne ili grupne goste koji mogu uživati u edukativnim seminarima, joga retreatovima, radionicama, predavanjima koje naglašavaju zdravu bezmesnu prehranu.

Zdravi centri koji u poslužuju čisto vegetarijanski ili veganski meni, nude mnoge mogućnosti za održavanje ili stjecanje tjelesnog i mentalnog zdravlja. Ayurveda, postovi i wellness su samo neki od programa koji se mogu uživati u mirnoj atmosferi.

Planirate li vegetarijanski, eko ili prirodni odmor, boravak u zdravom okruženju ili sudjelovanje na seminaru, ovdje ćete pronaći punu listu čisto vegetarijanskih i veganskih hotela, hostela, pansiona i gostinjskih kuća iz cijelog svijeta.

veggie-hotels

Vege-Hoteli u Hrvatskoj: