Zastanite, udahnite i promotrite ponuđene slike. Svaka od njih ima jedinstvenu poruku koja je osmišljena da vas inspirira i probudi. Odaberite onu koja vas najviše doziva, ona nosi posebnu poruku baš za vas! Ova posebna poruka će vam pomoći da pronađete snagu i hrabrost koja vam je potrebna da prebrodite sve izazove koji vam se nađu na putu.

atma.hr – 52
Ako ste odabrali…

1.

1t

U današnjem brzom svijetu lako se uhvatiti užurbane svakodnevice i izgubiti iz vida svoje kreativne strasti.

Ali za one koji se usude iskoristiti svoj kreativni potencijal, mogućnosti su beskrajne.

Zato je poruka za ovaj vikend usmjerena na poticanje vaše kreativnosti i otključavanje vašeg unutarnjeg umjetnika.

Bez obzira na to jeste li ambiciozni pisac, slikar, glazbenik ili jednostavno netko tko uživa crtati, važno je svaki dan odvojiti malo vremena za kreativnost.

Čineći to, omogućit ćete sebi pristup drugom dijelu vašeg mozga koji je često zanemaren zahtjevima svakodnevnog života.

Dakle, kako pokrenuti svoje kreativne sokove? Počnite poduzimajući male korake, počnite crtati ili šivati, bilo što što vas veseli, bar pola sata svaki dan.

Dopustite si eksperimentiranje s bojama, oblicima i teksturama bez brige o tome kakav će biti krajnji rezultat.

Zapamtite, cilj nije savršenstvo, već proces istraživanja vlastite mašte.

atma.hr – 52
Ako ste zapeli ili nemate inspiracije, razmislite o tome da isprobate nešto novo. Krenite na tečaj keramike, fotografije ili pisanja.

Prijavite se za obilazak muzeja umjetnosti ili posjetite koncert. Nikad ne znate gdje vas može nadahnuti!

Bavljenje kreativnim aktivnostima također može pozitivno utjecati na vaše mentalno zdravlje.

Studije su pokazale da kreativno izražavanje može pomoći u smanjenju stresa i tjeskobe, poboljšati kognitivne funkcije i povećati samopoštovanje.

Dopuštajući si da se prepuštamo aktivnostima koje nam donose užitak i zadovoljstvo, dajemo si dar brige o sebi.

Dakle, dok provodite ovaj vikend, svjesno se potrudite uključiti neki oblik kreativnosti u svoje planove.

Bilo da se radi o pisanju dnevnika, slikanju ili jednostavnoj šetnji prirodom, dajte si dopuštenje da istražite i izrazite svoje najskrovitije misli i osjećaje.

Tko zna, možda usput otkrijete novi talent ili strast!

2.

2t

Ova slika predstavlja nadu i služi kao podsjetnik da svatko od nas posjeduje božansku iskru koja leži u njemu.

Vrijeme je da iskoristite tu iskru i dopustite joj da vas vodi prema osjećaju mira i ravnoteže. A koji je bolji način za to od prepuštanja prijeko potrebnoj brizi o sebi?

Ovog vikenda odvojite malo vremena da se posvetite sebi i svojim potrebama. Uljepšajte svoju kupaonicu svijećama ili umirujućom glazbom.

Napravite pjenušavu kupku, izmasirajte se ili se jednostavno opustite u toploj kupki. Nahranite svoje tijelo i um zdravom hranom, poticajnim knjigama i meditacijom.

Meditacija je moćan alat za pronalaženje unutarnjeg mira i ponovnog povezivanja sa svojom duhovnom biti.

atma.hr – 52
Utišavanjem uma i okretanjem prema unutra, možete dotaknuti dublje istine koje leže u vama i razjasniti svrhu svog života.

Nemojte podcjenjivati snagu molitve, bilo kroz tradicionalne vjerske prakse ili jednostavno postavljanjem nakana za sebe i druge.

Brinući se o svom duhovnom blagostanju, uvidjet ćete da ste spremniji nositi se sa stresovima i pritiscima svakodnevnog života.

Osjećat ćete se utemeljenije, usredotočenije i sigurnije u svoje sposobnosti da se nosite sa svim izazovima koji vam se mogu susresti.

Dakle, kada započnete ovaj vikend, odvojite malo vremena da se usredotočite na svoj duhovni rast i dobrobit.

Vjerujte božanskoj iskri koja leži u vama i dopustite joj da zapali osjećaj nade i ravnoteže koji će vas voditi naprijed s obnovljenom snagom i vitalnošću.

Povezivanjem sa svojom duhovnom stranom pronaći ćete mir i radost koje zaslužujete.

3.

3t

Jeste li se u posljednje vrijeme borili da pronađete stabilnost u svom životu?

Bilo da se osjećate emocionalno iscrpljeno, duhovno izgubljeno ili fizički iscrpljeno, poruka ovog vikenda usmjerena je na traženje ravnoteže i jasnoće koji su vam potrebni da biste krenuli naprijed.

Odvojite malo vremena da razmislite o svom životu i svim područjima koja vam mogu uzrokovati nevolju.

Važno je ovim problemima pristupiti s pozitivnim načinom razmišljanja, umjesto da se zaglavite u negativnim mislima i sumnjom u sebe.

Zapišite sve intuitivne misli ili zapažanja koja vam padnu na pamet ili jednostavno pričekajte da vam san donese odgovor koji vam je potreban u tom trenutku.

Zapamtite, bitno je izbjegavati ishitrene odluke ili izvlačenje ishitrenih zaključaka.

Uzmite si vremena da dobro razmislite o stvarima i nemojte se ustručavati potražiti stručnu pomoć ili vodstvo prijatelja i voljenih osoba. Ne morate se sami suočavati sa životnim izazovima!

Kada osjećaji izoliranosti ili očaja prijete da vas sruše, može biti korisno obratiti se višoj sili za vodstvo i podršku.

atma.hr – 52
Bilo da utjehu nalazite u molitvi, meditaciji ili jednostavnom provođenju vremena u prirodi, utješite se spoznajom da niste sami.

Ovog vikenda dajte prednost svojoj dobrobiti usredotočujući se na brigu o sebi i pronalaženje stabilnosti koja vam je potrebna za napredak.

Bilo da se radi o vježbanju, zdravoj prehrani, vođenju dnevnika ili provođenju vremena s voljenima, namjerno se potrudite njegovati svoje emocionalno, duhovno i fizičko zdravlje.

Poduzimajući male korake prema stabilnosti i ravnoteži, uvidjet ćete da ste bolje opremljeni za suočavanje sa životnim izazovima s gracioznošću i otpornošću.

Zato duboko udahnite, vjerujte u putovanje koje je pred vama i znajte da imate snage i odlučnosti prevladati svaku prepreku koja vam se može naći na putu.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić