Duhovnost je namijenjena buđenju unutarnjeg potencijala ljubavi i da budemo instrument te ljubavi u ovom svijetu. Povezujući se sa svojom esencijom i prilaženjem tom opunomoćenju, možemo biti instrument pozitivne promjene u svom svijetu.

atma.hr – 52
Svatko od nas može pronaći istinsko oslobođenje i istinsko zadovoljstvo u ovom životu i iznad njega. I zato postoji toliko puno duhovnih učenja u ovom svijetu.

Riječ religija potječe od grčke riječi religio, što znači “ponovo se povezati”. Yoga je sanskritska riječ, a znači “povezati se”. To su dvije iste riječi, imaju istu srž. Zašto onda postoji toliko puno sukoba?

Zato što su ljudi više zainteresirani površinskim aspektima religije nego što ih zanima razvijanje istinskih odlika devocije i integriteta prema istini.

Kroz molitvu, meditaciju i različite duhovne prakse, mi se možemo povezati sa svojom esencijom.

Duhovnost je namijenjena buđenju unutarnjeg potencijala ljubavi i da budemo instrument te ljubavi u ovom svijetu.

Povezujući se sa svojom esencijom i prilaženjem tom opunomoćenju, možemo biti instrument pozitivne promjene u svom svijetu.

Zahvalnost je osnovna odlika pristupanja božjem opunomoćenju. Naše je srce poput polja, sve naše dobre odlike su poput sjemenja.

Naša moralnost, integritet, duhovna praksa, molitva i meditacija su namijenjeni zalijevanju tog sjemenja. Ali plodnost zemlje našeg srca su naša poniznost i zahvalnost.

atma.hr – 52
Bez zahvalnosti ne možemo primati. Prava kultura se zasniva na principu zahvalnosti. Osoba može biti sretna u bilo kojoj situacija ako je zahvalna, ali osoba koja nije zahvalna neće nikada biti sretna.

Trebamo biti zahvalni za svoje uspjehe, ali također i za svoje neuspjehe. Trebamo biti zahvalni za poštivanje koje dobijamo, ali također i za nepoštivanje.

Zbog stava zahvalnosti, mi smo zahvalni na samu priliku u kojoj možemo rasti i učiti. I stoga učimo i rastemo iz svakog iskustva. Zahvalnost je temeljni princip za duhovni rast i osnova je ljudske ljubaznosti.

banner za knjige GABOR Mate