Ljubavna komedija neovisnog Teatra Rugantino “Kronika seoske ljubavi” premijerno je izvedena 25. veljače i već na premijeri je planula ljubav s publikom. Šarmantna priča o uvijek prisutnoj ljudskoj potrebi za bliskošću iz pera jednog od naših najpoznatijih dramatičara Ivana Vidića, u režiji Darija Harjačeka, te ulogama koje kao da su stvorene za Gordanu Gadžić i Sretena Mokrovića, ulogama u kojima su sjajni.

Priča kaže… Ona je lijepa i putena, duboko razočarana muškarcima te sklona “popravljanju” istih (sama zaključuje kako je zbog toga možda trebala biti liječnica, ali je po tipu ipak bliža automehaničaru), nekadašnja druga pratilja neimenovanog natjecanja za miss… On je razočaran životom, krut ali dobrodušan, u svemu nespretan što dokazuje i to da se mirovine dočepao nakon što se na njega stropoštao ormar s registratorima… Selo na rubu grada (u koje su i pobjegli iz grada), kućica do kućice, kokošinjac do kokošinjca… Ljubica i Milivoj potpuno su različiti, osim što su oboje sami, usamljeni… pa pogled preko ograde u susjedno dvorište postaje sve zanimljiviji, a zatim i ljepši…

Koliko su se glumci Gordana Gadžić i Sreten Mokrović prepustili svojim ulogama, bez imalo ručne, najbolje dokazuje i samo fotografiranje odličnog plakata za predstavu (fotografija Bojan Mrđenović, vizualni identitet Luka Borčić) kad su gotovo goli i doslovno bosi bili modeli na minus nekoliko stupnjeva u jednom voćnjaku u okolici Zagreba. Atmosfera njihovog, pomalo čudnog i svakako drugačijeg raja je postignuta.

Nova izvedba “Kronike seoske ljubavi” ove je nedjelje, 10. travnja, u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu. Ulaznice se mogu kupiti online https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/1/34098, ali i rezervirati na [email protected], 091/225 48 48 ili 091/523 79 00 do nedjelje u 14 sati (ukoliko ulaznica do tada još bude).

Više o predstavi pogledajte na web stranici, Facebooku i Instagramu Teatra Rugantino.