Designed by Freepik

“Ako nam je prošla godina bila ispunjena patnjom, možemo uzeti utjehu u činjenici da su sve kazne i patnje ovog svijeta namijenjene, ne kažnjavanju, već našem ispravljanju. Na duhovnom putu svaka je situacija i okolnost namijenjena transformaciji. Danas je dobar dan da meditiramo o tome što zaista želimo u životu.”

atma.hr – 52
Nova Godina je trenutak u našim životima u kojem je dobro razmisliti o tome gdje smo bili, gdje smo sad i kamo želimo ići.

To je također i vrijeme da razmislimo o svojim neuspjesima i pogreškama u duhovnom smislu.

Hoćemo li nastaviti djelovati isto ili smo ipak nešto naučili?

Na duhovnom putu razvijanja ljubavi prema Bogu svaka je situacija i okolnost namijenjena transformaciji.

“Ako nam je prošla godina bila ispunjena patnjom, možemo uzeti utjehu u činjenici da su sve kazne i patnje ovog svijeta namijenjene, ne kažnjavanju, već našem ispravljanju. Danas je dobar dan da meditiramo o tome što zaista želimo u životu.”

“Za one koji redovito prakticiraju neku spiritualnu praksu, vrlo je bitno ponekad napraviti inventuru svog života. Da bismo transformirali svoje srce i povezali se s Bogom, potrebni su nam vodstvo i utočište. Na ovaj dan osvijestimo kamo želimo ići i krenimo odlučno tim putem.”

“Kako bismo postigli smisleni uspjeh u našim životima, potrebna nam je izvanredna snaga i druženje s ozbiljnim i iskrenim osobama.

Također trebamo odlučiti da ćemo uzeti utočište Boga i trezveno se prisjetiti da smo danas korak bliže našoj Njemu.

U isto vrijeme potrebno je meditirati na smisao života što nama, duši, jamči transcendentalni život, iznad privremenog postojanja u ovom svijetu.”

HH Radhanath Swami

atma.hr – 52