Saturn je neumoljiv. Od 2020. do 2023. u znaku Jarca uzdrmao je svijet. U Vodenjaku je isto tako neumoljiv i lomi tržišta koja se neće tako lako oporaviti. Ubrzo Jupiter ulazi u Ovna 22.4. ali njegovu snagu ćemo osjetiti tek 2.6. kada prođe preko Rahua koji će mu do tada smanjivati pozitivne karakteristike. Tada ćemo osjetiti prve sramežljive bolje događaje, ali svaki ulazak u bolje promjene donosi i uspone i padove koji će biti jaki sve dok se situacija ne primiri krajem godine.

atma.hr – 52
Saturn je ušao u sazviježđe Shatabishe u Vodenjaku 14.3. i tamo će provesti do 23.11. 2023.godine. Retrogradno će se kretati od 18.6. do polovice 10. mjeseca, a nakon toga će biti u Shatabishi do 6.4. 2024.godine. Dhanishtha vlada bogatstvom koje je poremetio Saturn i donio je osiromašenje kroz poskupljenja pokazujući ponovno žeđ za profitom.

Shatabhisha vlada zdravljem, liječenjem i iscjeljenjem. Saturn iscjeljuje, zadnji put je bio u ovom sazviježđu 1994. godine kada je Nelson Mandela izabran za predsjednika Južne Afrike. Ovo je vrijeme kada će medicinska istraživanja biti u prvom planu, a mnogi će se okretati alternativnom liječenju.

Također, Shatabhisha vlada meditacijom. Meditacija je doista lijek, koristite je ako želite svoj život učiniti boljim jer ona nema veze s vjerskim opredjeljenjem, ona je univerzalna i koristili su je od Istoka do Zapada kao metodu smirivanja uma. Ona je bez ideologije i zato nije popularna. Ona je za hrabre tragaoce, a takvo je sazviježđe Shatabhishe. Nepokorena sloboda meditacije i simbol oceana, a u prijevodu znači stotinu Božjih liječnika.

Saturn ulazi u središe Vodenjaka nositelja slobode koja je ljudima toliko potrebna. Ponovno smo zarobljeni u ideologije. S jedne strane imamo lijevu ideologiju dok s druge imamo patrijarhalnu desnu stranu i to nakon dva svjetska rata koja nisu bila dovoljna. Ponovno divljaju podjele ili nemogućnost da svatko svoju Sjenu ili Saturna pronađe u svojim njedrima, a ne u demoniziranju skupina. Svaka ideologija ne donosi već odnosi slobodu.

Saturn je neumoljiv. Od 2020. do 2023. u znaku Jarca uzdrmao je svijet. U Vodenjaku je isto tako neumoljiv i lomi tržišta koja se neće tako lako oporaviti. Ubrzo Jupiter ulazi u Ovna 22.4. ali njegovu snagu ćemo osjetiti tek 2.6. kada prođe preko Rahua koji će mu do tada smanjivati pozitivne karakteristike. Tada ćemo osjetiti prve sramežljive bolje događaje, ali svaki ulazak u bolje promjene donosi i uspone i padove koji će biti jaki sve dok se situacija ne primiri krajem godine.

atma.hr – 52
Ako ne prihvatite poruku Saturna u Shatabhishi, on ima i svoje loše značenje, a to je povećanje ovisnosti i bolesti. Ovaj tranzit će ponovno pokrenuti legalizaciju marihuane u medicinske svrhe. U mnogim zemljama ona to već i jest. Naime, upravo je dolaskom ovog tranzita legalizirana marihuana za NBA igrače koji je mogu koristiti slobodno.

Također, nakon posljedica koje su se dogodile zadnje tri godine, ovaj tranzit će još više pojačati alternativno liječenje. Guru Chandal Yoga formira se s Jupiterom koji se približava Rahuu od 22.4., ali ova kombinacija ne dopušta Jupiteru da oslobodi svoje pune moći.

Inače, ovo je jako dobra kombinacija za moderne projekte. Saturn u Vodenjaku je pokrenuo eru umjetne inteligencije koja će donijeti dobre i loše stvari. Napredne ideje osim dobrog donose i ono loše.

Recesija se nastavlja u mnogim zemljama. Mnogi ljudi diljem svijeta koji imaju dobru obrazovnu kvalifikaciju, ali manje vještina mogli bi i dalje dobivati otkaze. U SAD- u su informatičke tvrtke podijelile 50 000 otkaza tijekom prošle i ove godine. Ovu će godinu napredovati samo oni s dobrim praktičnim znanjem. Tržište dionica je stabilno, ali samo rijetki će ostvariti profit.

nikola zuvela knjige

Od 17. veljače/februara do 25. ožujka/marta 2024.g. smanjit će se učinci Saturna i Rahua te će tih 37 dana Saturn biti neaktivan i ne može isporučiti loše rezultate. Ako vam Saturn prolazi kroz 8. kuću za Ascendent Raka ili ako vam je Mjesec u Raku bit će vam ovo slabije razdoblje. Podrhtavanje tla i mogućnost požara bit će i dalje aktivno pogotovo kroz ljeto.

Liječnici, farmaceuti, pisci, vlasnici tiskanih ili elektroničkih medija suočavat će se s problemima. Također, dobra vijest je da je ovo vrijeme loše političare, a za niži tip osoba pojačava alkoholizam, te prometne nesreće uzrokovane alkoholom.

Svi oni koji žele učiti o sebi i svojoj unutarnjoj Sjeni ili Saturnu, okrenite se unutarnjoj alkemiji, meditaciji i otkrivanju stvarnog Saturna. Događaji su samo odraz unutarnjeg nerada na Sjeni.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

Prethodna objavaNe trebate se opravdavati, trebate živjeti!
Slijedeća objavaĐJOTIŠ i VASTU predavanje 16.4. – DHARMAWAY YOGA CENTAR
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.