Mahamandaleshwar Swami Vivekpuri

Udruga Joga u svakodnevnom životu Split organizira seminar na temu proljetnog čišćenja organizma.

U petak 14.4. i subotu 15.4. u centru udruge na adresi Dubrovačka 3, priznati joga učitelj Mahamandaleshwar Svami Vivek Puri će održati predavanje i praktičnu radionicu, podučavajući tradicionalne jogijske tehnike pročišćavanja organizma pod nazivom ‘Hatha joga kriye’.

One se sastoje od tehnika kojima se pročišćavaju različiti dijelovi našeg tijela kao što su vid (tratak), nos i sinusi (neti), probavni sustav (šankh prakšalam), disanje (kapalbati pranajama), agnisar kriya… Na taj način ne samo čistimo, nego i osnažujemo organizam u periodu godine kada se pokreću uspavane energije, te se na najbolji način prilagođavamo kretanjima u prirodi.

Na kraju praktičnog dijela u subotu za polaznike je organiziran i vegetarijanski ručak. Vikend program zaokružen je predavanjem u subotu popodne na temu Rađa joga krije kojim će nas MM Svami Vivekpuri uvesti u tradicionalne meditativne tehnike. Prakticiranjem tih tehnika osvješćujemo vlastite kvalitete, te one negativne, s vremenom transformiramo u pozitivne. Na seminar ste dobrodošli i ukoliko već vježbate jogu, ili samo želite dobiti korisne vještine primjenjive u svakodnevnom životu.

Ovaj hrvatski stručnjak od 1982. podučava jogu, a osnivač je i hrvatskog društva Joga u svakodnevnom životu, pa su predavanje i radionica lijepa prilika za sve ljubitelje joge, ali i šire za upoznavanje i produbljivanje tog tisuće godina starog znanja. Swami Vivek Puri pravi je ambasador joge u današnjem vremenu jer se njegova predavanja i radionice odlikuju jednostavnošću prikaza složenih koncepata, konciznim i duhovitim interpretacijama ponekad kompleksnih paradigmi znanosti joge. Temelj takvog poznavanja materije je dugogodišnji rad, pod njegovim su vodstvom odrasle generacije vježbača, pa je njegovo realno iskustvo jednako vrijedan izvor mudrosti kako za početnike tako i za iskusne poznavatelje joge.

Kontakt:

Joga centar udruge Joga u svakodnevnom životu Split, Dubrovačka 3

E: [email protected] M:0917365929 FB: Joga u svakodnevnom životu Split