atma.hr – 52
Veza ne smije boljeti, provlačiti vas konstantno kroz emotivni vrtuljak ili učiniti da se zbog nje osjećate manje vrijednima. Osjećate li se vi tako? Ako je to slučaj, onda je vrijeme i da ozbiljno razmislite o vašoj vezi. Donosimo 8 znakova nezdrave veze.

1.Poštovanje igra vrlo važnu ulogu u svakoj vezi. Ako jedan partner, bez razloga, vrijeđa drugoga situacija može postati vrlo teška. Pored toga, bezrazložno kritiziranje smanjuje poštovanje. Tamo gdje nema poštovanja, nema ni ljubavi.

2. Može li veza biti zdrava, ako jedan partner ucjenjuje drugoga? Zbog emotivnih ucjena svaka veza će ispaštati. Odnos treba temeljiti na povjerenju i ravnopravnosti. Ukoliko toga nema, najbolje je ne biti u takvoj vezi.

atma.hr – 52
3. Ukoliko dolazi do psihičkog ili emocionalnog zlostavljanja, to onda nije veza već horor. Nikada i ni po koju cijenu nemojte biti u takvoj vezi!

4. Provjeravanje elektroničke pošte i mobitela vašeg partnera znak je da mu više ne vjerujete. Prava veza zasniva na međusobnom povjerenju, a ne na sumnjama.

5. Ako u vezi nema komunikacije, onda je to veliki problem. Ako je komunikacija površna i nema svrhu, onda ne treba ni biti u takvoj vezi.

6. Ako se jedan partner ponaša sebično, to utječe i na drugog partnera. U vezi nema mjesta za sebičnost. Većina veza pati zbog ovog razloga.

7. Ukoliko je jedan partner konstantno ljubomoran na drugoga, onda to nije prava veza već mučilište. Ljubav i ljubomora ne idu skupa. Neki ljudi žele preuzeti kontrolu u vezi. U takvom okruženju, nitko ne može biti sretan.

atma.hr – 52
8. Ako se u vezi osjećate usamljeno, u čemu je onda njena svrha? Osjećaj usamljenosti u vezama je vrlo česta pojava i siguran je znak da veza ne funkcionira kako treba.

Autor: minimagazin.info