ZAŠTO STOLNI TENIS?
Stolni tenis u rekreativnom obliku je aerobna aktivnost i kao takav ima pozitivne efekte na krvožilni sustav i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Beskontaktni sport bez velikih opterećenja na zglobove i time izrazito niskog rizika za bilo kakve ozljede.

Dokazano ima pozitivan učinak na tjelesnu kompoziciju i jakost mišića.

Istovremeno stimulira tjelesno i mentalno, kombinacija koja smanjuje rizik od demencije, a u ranim fazama demencije ima pozitivan učinak na mentalne sposobnosti.

Izražena društvena komponenta, omogućava zajedničku rekreativnu aktivnost ljudima različitih fizičkih mogućnosti, dobi i spola.

SVE JE OSIGURANO ZA VAS I BESPLATNO !!!
PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

TRENERI I LOKACIJE

Nauči igrati stolni tenis uz naše trenere, licenciranog trenera s dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom u svim kategorijama, rekreativnim i profesionalnim. Opusti ruku, prepusti se  i zaigraj stolni tenis u najugodnijem društvu!

♦ Tonči Gregov, trener stolnog tenisa / Kontakt: 095 908 8723
Termini: utorak i četvrtak, 10-11, 11-12
Lokacija: Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 6, stolnoteniski klub Merix

♦ Marko Krivski,  trener stolnog tenisa / Kontakt: 095 898755
Termini: ponedjeljak i srijeda , 9-10, 10-11
Lokacija: Henzelova 66

Kratki opis projekta
Glavni problem koji projekt želi riješiti jest socijalna isključenost umirovljenika i starijih osoba i njihovo nesudjelovanje u fizičkim aktivnostima i društvenim vezama. Bavljenje sportom, točnije sportovima s reketom predstavlja zabavan i siguran način za podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi.

Projekt će pridonijeti rješavanju središnjeg problema jer tjelesna aktivnost = kretanje = zdravlje! Bavljenje sportovima s reketom čovjeka oslobađa stresa, potiče krvožilni sustav na pojačani rad, utječe na smanjenje potkožnoga masnog tkiva, podiže razinu samopouzdanja, a ujedno je i odlična platforma za upoznavanje i druženje s novim ljudima.

Koristi od sportova s reketom su:
– unapređenje zdravstvenog statusa bez opasnosti za zdravlje te
– socijalizacija uz naglašenu jednakost spolova pri čemu se sportovi s reketom mogu igrati u muškoj i ženskoj konkurenciji te mix parovima koji su jako popularni (poglavito kod rekreativaca starije životne dobi).

Iz svega navedenog proizlazi glavni cilj projekta koji je unapređenje kvalitete života umirovljenika na području grada Zagreba.

U sklopu projekta provest će se znanstveno istraživanje na uzorku od 50 tenisača o učincima provedenog programa na poboljšanje ravnoteže, preciznosti i morfoloških karakteristika, što će dodatno potvrditi smisao i cilj ovog projekta.

Krajnji korisnici projekta su umirovljenici koji žele nastaviti sa aktivnim životom nakon što odu u mirovinu, ali i njihove obitelji (djeca, unuci). Sudjelovanjem različitih generacija potiče se međugeneracijska solidarnost potaknuta surađivanjem, širenjem iskustava i stečenog entuzijazma u zajedničkim rekreativnim aktivnostima.

Na web stranici https://tk-dinamo.eu/o-projektu/ su dostupne informacije o uvjetima koje osoba treba ispunjavati za sudjelovanje, prijavnica, te mjesto za učitavanje osobne iskaznice i potvrde o umirovljeničkom statusu.

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE A MI ĆEMO VAS KONTAKTIRATI TELEFONOM OKO PRIJAVE:

prijavi se plava