ZAŠTO STOLNI TENIS?
Stolni tenis u rekreativnom obliku je aerobna aktivnost i kao takav ima pozitivne efekte na krvo┼żilni sustav i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Beskontaktni sport bez velikih optere─çenja na zglobove i time izrazito niskog rizika za bilo kakve ozljede.

Dokazano ima pozitivan u─Źinak na tjelesnu kompoziciju i jakost mi┼íi─ça.

Istovremeno stimulira tjelesno i mentalno, kombinacija koja smanjuje rizik od demencije, a u ranim fazama demencije ima pozitivan u─Źinak na mentalne sposobnosti.

Izra┼żena dru┼ítvena komponenta, omogu─çava zajedni─Źku rekreativnu aktivnost ljudima razli─Źitih fizi─Źkih mogu─çnosti, dobi i spola.

SVE JE OSIGURANO ZA VAS I BESPLATNO !!!
PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

TRENERI I LOKACIJE

Nau─Źi igrati stolni tenis uz┬ána┼íe trenere, licenciranog trenera s dugogodi┼ínjim igra─Źkim i trenerskim iskustvom u svim kategorijama, rekreativnim i profesionalnim. Opusti ruku, prepusti se┬á i zaigraj stolni tenis u najugodnijem dru┼ítvu!

♦ Ton─Źi Gregov, trener stolnog tenisa / Kontakt: 095 908 8723
Termini: utorak i ─Źetvrtak, 10-11, 11-12
Lokacija: Zagreba─Źki Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 6, stolnoteniski klub Merix

♦ Marko Krivski,┬á trener stolnog tenisa / Kontakt: 095 898755
Termini: ponedjeljak i srijeda , 9-10, 10-11
Lokacija: Henzelova 66

Kratki opis projekta
Glavni problem koji projekt ┼żeli rije┼íiti jest socijalna isklju─Źenost umirovljenika i starijih osoba i njihovo nesudjelovanje u fizi─Źkim aktivnostima i dru┼ítvenim vezama. Bavljenje sportom, to─Źnije sportovima s reketom predstavlja zabavan i siguran na─Źin za podizanje kvalitete ┼żivota osoba starije ┼żivotne dobi.

Projekt ─çe pridonijeti rje┼íavanju sredi┼ínjeg problema jer tjelesna aktivnost = kretanje = zdravlje! Bavljenje sportovima s reketom ─Źovjeka osloba─Ĺa stresa, poti─Źe krvo┼żilni sustav na poja─Źani rad, utje─Źe na smanjenje potko┼żnoga masnog tkiva, podi┼że razinu samopouzdanja, a ujedno je i odli─Źna platforma za upoznavanje i dru┼żenje s novim ljudima.

Koristi od sportova s reketom su:
ÔÇô unapre─Ĺenje zdravstvenog statusa bez opasnosti za zdravlje te
ÔÇô socijalizacija uz nagla┼íenu jednakost spolova pri ─Źemu se sportovi s reketom mogu igrati u mu┼íkoj i ┼żenskoj konkurenciji te mix parovima koji su jako popularni (poglavito kod rekreativaca starije ┼żivotne dobi).

Iz svega navedenog proizlazi glavni cilj projekta koji je unapre─Ĺenje kvalitete ┼żivota umirovljenika na podru─Źju grada Zagreba.

U sklopu projekta provest ─çe se znanstveno istra┼żivanje na uzorku od 50 tenisa─Źa o u─Źincima provedenog programa na pobolj┼íanje ravnote┼że, preciznosti i morfolo┼íkih karakteristika, ┼íto ─çe dodatno potvrditi smisao i cilj ovog projekta.

Krajnji korisnici projekta su umirovljenici koji ┼żele nastaviti sa aktivnim ┼żivotom nakon ┼íto odu u mirovinu, ali i njihove obitelji (djeca, unuci). Sudjelovanjem razli─Źitih generacija poti─Źe se me─Ĺugeneracijska solidarnost potaknuta sura─Ĺivanjem, ┼íirenjem iskustava i ste─Źenog entuzijazma u zajedni─Źkim rekreativnim aktivnostima.

Na web stranici┬áhttps://tk-dinamo.eu/o-projektu/┬ásu dostupne informacije o uvjetima koje osoba treba ispunjavati za sudjelovanje, prijavnica, te mjesto za u─Źitavanje osobne iskaznice i potvrde o umirovljeni─Źkom statusu.

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE A MI ─ćEMO VAS KONTAKTIRATI TELEFONOM OKO PRIJAVE:

prijavi se plava