Foto: pixabay.com

Zaljubi se u život da ne pristaješ na manje od onoga što zaslužuješ i da uvijek možeš držati glavu gore koliko god prošao razočarenja i povreda. Jednoga ćeš dana vidjeti da se svaki uloženi trud vraća kao jedna pobjeda. Život nije cesta samosažaljenja, život je putovanje sreće. Prihvati njegovo čudo da bi dobio ono najbolje što ti može pružiti.

atma.hr – 52
Svaki put kad prestaneš vjerovati da je život čudo gubiš jedan dan svoga života, gubiš priliku da zablistaš u svojoj jedinstvenosti i da ti današnji dan dade neko neponovljivo iskustvo.

Gubiš priliku da osjetiš ljepotu susreta s drugim, snagu dodira, moć riječi, veličinu nečijeg osmijeha. Svaki put kad prestaneš vjerovati da je život čudo prestaješ duboko disati, osjećati, proživljavati, doživljavati i sve se na kraju svede na to da prođe vrijeme.

Svaki put kad prestaneš vjerovati da je život čudo i ljubav gubi onu iskonsku ljepotu jer se sve tada pokušava objasniti razlozima, a kad su tu razlozi onda je tu brzo i kraj ljubavi.

Nema tu više one prekrasne čarolije koja te vodila u odnosima već se sve svede na neku proračunatost. Svaki put kad prestaneš vjerovati da je život čudo počinješ svoje samopoštovanje stavljati u tuđe ruke, jer ti postane bitno ono što drugi misle, govore i rade pa oko toga oblikuješ svoj život.

Zato vjeruj da je život čudo, zaljubi se u život da ti duže potraje avantura, da na prvom težem izazovu ne poklekneš i ne odustaneš od svega, da i nakon svih oluja možeš znati zašto se vrijedi boriti i koji je tvoj cilj.

Zaljubi se u život da ne pristaješ na manje od onoga što zaslužuješ i da uvijek možeš držati glavu gore koliko god prošao razočarenja i povreda. Jednoga ćeš dana vidjeti da se svaki uloženi trud vraća kao jedna pobjeda.

atma.hr – 52
Svaki put kad prestaneš vjerovati da je život čudo udaljavat ćeš se korak po korak od svijeta prirode, blještavila njenih boja, mirisa, oblika, te nećeš više imati potrebu gledati na sunce koje izlazi ili zapada i prestat ćeš promatrati zvijezde u noći.

Imat ćeš odgovore na mnoga pitanja, ali nećeš biti sretan, jer si životu oduzeo onu njegovu najdublju dimenziju. Život nije cesta samosažaljenja, život je putovanje sreće.

Prihvati njegovo čudo da bi dobio ono najbolje što ti može pružiti.

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha.com

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot