Duša je na ovaj svijet došla po iskustva koja će proširiti njenu svijest i omogućiti joj da vibrira visoko. Istovremeno ljudski um kreira izazove uz pomoć kojih će se to dogoditi, kreira iluziju uz pomoć koje duša stvaranjem misli niske vibracije ulazi u nisku vibraciju. Tako dušu stavlja u izazov i kreira uvjete za osvještavanje njene vlastite vrijednosti.

atma.hr – 52
Duša, naime zna i oduvijek je znala da su upravo te okolnosti koje su iskreirane za nju, najbolje za njen rast. Da nije uma, ona bi non stop zahvaljivala za okolnosti.

Duša zna da su negativne okolnosti i kontrasti zapravo situacije iz kojih ona izvlači pouke – spoznaje o vlastitoj vrijednosti koje je u vidu negativnih impresija donijela sa sobom iz prošle inkarnacije. Duša je u prošloj inkarnaciji možda stvorila puno negativnih impresija, koje je prije dolaska na ovaj svijet odlučila neutralizirati.

To u praksi znači da je ona svojoj podsvijesti dopustila da je vodi putem koji nije željela ići te da je iz tih negativnih iskustava ponijela u novu inkarnaciju puno negativnih impresija u novu inkarnaciju s novim zadatkom.

Ako je duša u prošloj inkarnaciji dopustila da je njeno nesvjesno vodi kroz negativne događaje, ona tada nije imala svijest o svojoj vrijednosti i zato je popuštala.

Kada s odmakom duša pogleda na iskustva po završetku inkarnacije, ona donosi zaključke što bi od negativnih misli o sebi trebala, uz pomoć iskustava, promijeniti u novoj inkarnaciji.

atma.hr – 52
Nova inkarnacija – nova iskustva

Recimo ako je u prošloj inkarnaciji dozvolila da joj podsvijest naredi da čini štetu drugim ljudima, u novu inkarnaciju će ući s misijom da to promijeni i svu negativnu energiju koju je stvorila tada, neutralizira pozitivnom aktivnošću.

I zato će u ovoj inkarnaciji ona privlačiti u svoj život ljude i situacije koji će je pozivati na rast. Kreirati će situacije koje su iste onima koje je ona činila drugim ljudima u protekloj inkarnaciji – kako bi shvatila vrijednost postojanja i življenja. Zato se kaže da se naš najjači potencijal krije upravo na temama na kojima imamo u ovoj inkarnaciji najviše problema i blokada – na kojima se ne možemo pomaknuti s mjesta i stalno doživljavamo neuspjeh.

To praktično znači da duša koja je shvatila da treba ekspanziju, ustvari želi biti ljubav za sebe i druge oko sebe. Ona želi doprinijeti svijetu i umjesto zla, odlučila se za dobro. Zato joj trebaju okolnosti uz pomoć kojih će postati to što želi…

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

Rast duše – put do sreće, ispunjenosti i uspjeha

Zato, kada primjetimo da nam se u životu događaju loše stvari, trebamo znati da smo mi duše koje su odlučile rasti. To je prvi razlog zašto trebamo voljeti sebe, pošto za razliku od mnogobrojnih drugih duša koje i dalje djeluju negativno i ne pomišljaju na promjenu, mi smo preuzeli odgovornost i želimo dobro svima.

To je ujedno i razlog zašto i kako biti zahvalan u trenutcima koje nazivamo teškima.

Na njima trebamo biti zahvalni jer je to naša duša odlučila da bi krenula putevima svjetlosti , obasjala sebe ali i druge ljude svojim djelovanjem te svojom energijom koja će proizaći širenjem uz pomoć kontrasta ili problema.

atma.hr – 52
Metode koje će vam pomoći

Kada vam se događa iznimno loša situacija zastanite, zaustavite na tren negativne emocije i ljutnju što se to baš vama događa i postavite sebi pitanje:

Što bi moja duša sada rekla? Zašto joj je ovo iskustvo trebalo? Što želi spoznati? Kome želi pomoći vlastitom ekspanzijom? Koja pozitivna poruka se krije iza ovog iskustva.

Zahvalnost na situaciji koja je servirana kao alat za ekspanziju omogućit će i dobivanje odgovora od višeg ja . Na taj način ćete svom višem ja dati do znanja da prihvaćate igru i da ste dio nje – da ste spremni spoznati sve što trebate spoznati.

banner za knjige molitve

Zahvalnost će vam omogućiti da dobijete odmah nakon što ju izrazite i obratite se svom višem ja, zatražite odgovore koje ćete čuti u meditaciji ili u trenutku kada izrazite iskrenu namjeru da odgovore želite čuti.

Pitajte i dobit ćete odgovore.

Tražite i dobit ćete sve što želite.

I naposljetku, budite zahvalni za sve što vam se pruža, i zahvalnost će vam omogućiti da čujete i dobijete sve što trebate vi i što treba vaša duša.

Melita Manojlović, Life Business Coach
https://www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

Prethodna objavaJedna jedina misao nas dijeli od potpuno drugačijeg života!
Slijedeća objavaNajbolja amajlija za sreću za svaki znak Zodijaka u 2023. godini
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.