Sveta geometrija budi sjećanje TKO SMO ZAISTA, ona je veza s Izvorom. U trenutku našeg začeća, kada je Duh sišao u materiju, formirala se jedna zigota (nosi po 23 kromosoma od svakog roditelja), potom mitotičkom diobom od JEDNOG nastaju DVA, a zatim se dvije polovine dijele dalje i formiraju 4 stanice.

atma.hr – 52
Vizualizirajte kako se ove četiri primarne stanice slažu tako da 3 formiraju trokutastu osnovu, a jedna staje na njih, kao da formiraju piramidu ili točnije TetraedarTo je MEMORIJA OBLIKA koji smo nekada bili!

Četiri centra iz ove 4 sfere formiraju oblik Tetraedar. Kada se ove 4 stanice ponovo podijele, formira se 8 novih stanica – vizualizirajte osam ping pong loptica i zamislite kako formiraju KOCKU (kvadrat od 4 loptice čini bazu, a na to se postavlja još jedan kvadrat od 4 loptice).

Tako dobijamo ZVIJEZDU TETRAEDAR, dva Tetraedra koji se međusobno prožimaju. Ovaj kockasti oblik također predstavlja atomsku strukturu silicijumskog čipa (ili kvarca) koji čuva memoriju u našem kompjuteru, sugerirajući tako da su dva prividno kontradiktorna svijeta – biologija i tehnologija – zapravo geometrijski povezani.

Kako se ova mitotička dioba nastavlja: 1-2-4-8-16-32-64-128-256-512 – pojavljuje se nešto potpuno novo kod diobe 512 – očigledna i neprekidno rastuća geometrija i brojnost stanica doživljava kolaps i formiraju oblik koji se naziva Torus (latinski: prsten), koji podsjeća na probušenu krafnu i ima dvije rupe – jedna predstavlja usta (uvlači stvari, implozija), a druga je anus (izbacuje stvari, eksplozija).

Kako ovaj oblik nastavlja rasti, on formira prvo embrij, a kasnije fetus, i podliježe vrlo određenoj proporciji koja se naziva Fibonačijev niz (može se naći u geometriji kristala i biljaka).

I tako, leća kroz koja promatram ovaj svijet vide veličanstveno prožimanje matematike i prepoznavanja oblika u beskrajnoj skali velikog (univerzum) i malog (atom).

atma.hr – 52
sveta geometrija kreacija
Autor: Rohan Kapur
Preveo sa engleskog: Milan Bojić
novasvest.com


VEDSKA MATEMATIKA – Drevna tehnika računanja bez kalkulatora