Bogato i krepko jelo koje će vas itekako zagrijati. Probajte uz integralni domaći kruh.
Vrijeme pripreme: 45 min
Sastojci: ulje za duboko prženje, 200 gr svježeg mladog sira narezanog na kockice (najbolje «Kladovšćanka») , 5 zrelih rajčica, oguljenih i nasjeckanih na četvrtine (ili pelat), 1 kg krompira narezanog na kockice, 300 gr mrkve narezane na kockice, 150 gr nasjeckane dimljene seitan kobasice (može i dimljene tofu kobasice ili salame), 2 žlice slatke crvene paprike, 1 žličica asafoetide (luk, češnjak) i čilija, 3 žličice soli, 1 žličica dimljene paprike (opcija), 1 litra tople vode.
Postupak: U većoj posudi zagrijte 2 žlice ulja na umjerenoj vatri, dodajte asafoetidu (luk, češnjak), promiješajte te dodajte rajčice, krompire, mrkvu i začine. Ulijte toplu vodu i pričekajte da uzavri na najvećoj temperaturi. Kada uzavrije, smanjite vatru i kuhajte oko 30 min. Ispržite kratko kockice sira dok ne porumene. Ocijedite od viška ulja i dodajte u gulaš. Dodajte i narezanu seitan dimljenu kobasicu. Servirajte toplo.