Foto: pixabay.com

2024. će učiniti da iskusite nova učenja i postignuća u osobnom i profesionalnom životu, kao i u području financija. Vaši će snovi biti ispunjeni, a zadatci na čekanju će biti ispunjeni. U proljeće vas očekuje stelij u vašem znaku – Jupiter, Bijeli Mjesec, Uran i Venera dat će vam dar iz svemira! A ljeti se pripremite na ozbiljne financijske darove koji će vam omogućiti da na jesen obavite važne zadatke u svom poslu, a možda ga i promijenite. Što se zdravlja tiče, općenito, 2024. je dobra godina za vas. Ako ste u potrazi za ljubavlju, drugi kvartal može donijeti dobre vijesti. Prevelika očekivanja mogu uzrokovati iznenadne izazove u vašem bračnom odnosu tijekom kolovoza/avgusta i rujna/septembra, pod utjecajem Venere i Ketua. Posljednje tromjesečje godine također može biti malo teško zbog nedostatka intimnosti i agresivnih razmjena, potaknutih Marsom i Jupiterom. Budite oprezni u ovom razdoblju i ponašajte se mudro.

atma.hr – 52
Velika sreća na polju financija, putovanje iz snova i promjena posla

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drži u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Pomrčine od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila

Proljetni koridor pomrčine odvijat će se na vašoj osi posla i putovanja na velike udaljenosti, zdravlja i duhovnog iscjeljenja. Vjerojatno vas čeka ozbiljan iskorak u stvarima vaše podsvijesti, kao da ćete sami otkriti istinu i izliječiti neke traume u svojoj duši.

Vaš vladar Venera spojit će se s Čvorom budućnosti 17.-18. travnja/aprila – na ove datume mogu se dogoditi važna otkrića, putovanja u inozemstvo i neka vrsta proboja u duhovno-emocionalnim zajednicama.

Što se posla tiče, 25. ožujka/marta, na pun Mjesec u Vagi, možete prekinuti situaciju s timom ili radnim procesima koji su trajali od 14. listopada/oktobra 2023. Na primjer, možete dati otkaz ili ćete biti unaprijeđeni. A mlad Mjesec u Ovnu 8. travnja/aprila može vam donijeti putovanje ili nekakav iskorak u radu na internetu.

Važno datum za osobni život – veza Marsa (vladar partnera) sa Čvorom budućnosti u vašem znaku točno 17.-18.5. U vaš život će doći osoba koju vam je poslao Svemir.

atma.hr – 52
Veliki Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju i svibnju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom, glavnim ‘Djedom Mrazom’ u astrologiji.

Za Bika će stelij biti dar velikih razmjera koji će donijeti popularnost, ali i veliki kapital – možete uspješno uložiti financijska sredstva, otplatiti dug ili uložiti novac u nekretnine.

Aspekt milijunaša u lipnju/junu

No od 1. do 8. lipnja/juna na nebu između financijskog planeta Plutona i Jupitera formirat će se aspekt koji će onima koji razvijaju svoju zajednicu ili brend na internetu donijeti fenomenalne zarade.

Za Bika će situacija biti vezana uz zaradu novca na osobnom projektu ili osobnom brendu – puno kapitala može biti uloženo u vaš posao. Ili ćete imati rast prihoda zahvaljujući pravom ulaganju na internetu.

Retrogradni Merkur u sektoru nekretnina u kolovozu/avgustu

Od 5. kolovoza/avgusta do 28. kolovoza/avgusta, Merkur će biti retrogradan u vašoj kući nekretnina. Prikupit ćete dokumente za kupnju ili prodaju stambenog prostora ili uknjižbu, neku vrste najma ili dokumente za vlasništvo poslovnih nekretnina.

Točni datumi koji su važni za vaš sektor nekretnina su Merkur u trigonu s Čvorom – 9. srpnja/jula, kada će planet ući na 10* stupnjeva Lava i aktivirati vaše potrebe da potajno riješite neka stambena pitanja.

atma.hr – 52
Mlad Mjesec u ljubavnom sektoru i početak dvogodišnjeg ciklusa romanse

Što se tiče ljubavne sfere, u rujnu/septembru u vašem sektoru sreće počinje dvogodišnji ciklus pomrčina. Prvi mladi Mjesec bit će 3. rujna/septembra – na ovaj dan možete očekivati ​​ugodno novo poznanstvo, koje se u konačnici može razviti u ozbiljnu vezu.

Stvar je u tome što se sama osovina karmičkih čvorova u jesen počinje postupno pomicati prema znakovima Djevice i Riba, koji su odgovorni za vaše ljubavne odnose.

To znači da će se prvi znak promjene vezane uz vaš odnos oglasiti 3. rujna/septembra, a do 14. ožujka/marta 2025., za vrijeme pomrčine u Djevici, vaša bi romansa mogla poprimiti ozbiljne obrise. Stoga budite pažljivi prema onim poznanicima koji će ući u vaš život 2024. godine – ona su potencijalno najznačajnija.

Pomrčine od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra

Zapravo, jesenski Koridor pomrčine trajat će od punog Mjeseca/pomrčine u Ribama 19. rujna/septembra do mladog Mjeseca/pomrčine u Vagi 2. listopada/oktobra, ali 17. listopada/oktobra bit će pun Mjesec u Ovnu – on može završiti važan ciklus vaših duhovnih transformacija koji je započeo u ožujku/martu 2023.

Sve počinje emotivnim iskustvom u pomrčini u Ribama 18. rujna/septembra. Odvijat će se u vašem sektoru prijatelja i interesnih zajednica, što znači da se može dogoditi nešto važno za vaše srce. Na primjer, pomoći ćete nekome bliskom ili ćete se pridružiti zajednici psihologa, dobrotvornim organizacijama ili kreativnoj udruzi.

atma.hr – 52
Mladi Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada/oktobra mogli bi vam donijeti novi posao, a u tome bi vam mogao pomoći vaš partner. Također za vrijeme ovog mladog Mjeseca možete ozbiljno shvatiti svoje zdravlje, što može inicirati vaš/a suprug/a.

Pun Mjesec u Ovnu 17. listopada/oktobra odvijat će se u vašem sektoru podsvijesti i tajni, što znači da će skrivena situacija postati očita. Ili se može odnositi na odnose s vašim rođacima – na primjer, netko od vaših rođaka trebat će vašu pomoć. Ili ćete sami otići na neko putovanje koje je značajno s duhovne točke gledišta.

Mars retrogradan u sektoru putovanja

Zanimljivo je da 7. prosinca/decembra Mars kreće u retrogradni hod u vašem sektoru selidbe, što znači da ćete do 25. travnja/aprila 2025. rješavati probleme oko preseljenja na novu lokaciju ili rješavati probleme odnosa s rodbinom.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić