Image by Allexxandar on Freepik

Vladavina Škorpiona 2023. je moćno doba godine i donosi val promjena u naše živote. Potrudite se da iskoristite energiju ove sezone da transformirate područja svog života koja žude za promjenom.

atma.hr – 52




23. listopada/oktobra dočekujemo sezonu Škorpiona, vrijeme u kojem smo pozvani na transformaciju i tranziciju u području naših života. Dok Sunce prelazi u znak Škorpiona, počinjemo se pripremati za konačnu pomrčinu u ciklusu s kojim radimo od 2021. godine.

Iz ciklusa pomrčine, koji se približava kraju tijekom sezone Škorpiona, vjerojatno ćemo izaći osjećajući se preobraženi, obnovljeni i preporođeni. Do kraja listopada/oktobra možda će se nešto raščistiti iz naših života ili je možda postavljena pozornica da se put približi kraju.

Također postoji snažan val fiksne energije koji dolazi iz ove pomrčine Mjeseca, što znači da ćemo stvarno biti izazvani da se predamo i otpustimo ono što više nije pod našom kontrolom.

Kad prijeđemo u studeni/novembar i stignemo do mladog Mjeseca u Škorpionu 13., svježa energija će teći i možda ćemo se osjećati malo staloženije i spremnije za početak novog poglavlja.

Do kraja sezone Škorpiona, kozmički dišni putevi počet će ubrzavati. Kraj kalendarske godine bit će na vidiku i bit će puno zamaha koji će nas gurati do cilja.

Svake godine kada Sunce uđe u znak Škorpiona, potičemo se na ponovno rođenje i obnovu. Svuda oko nas možemo vidjeti Majku Zemlju kako radi isto, gotovo kao da nas inspirira da promijenimo svoje živote kako bismo se pripremili za sljedeće poglavlje koje nas čeka.

atma.hr – 52




Znakom Škorpiona vladaju tri arhetipa, Škorpion, Orao i Feniks. Ova tri arhetipa predstavljaju transformaciju svijesti kroz koju prolazi sam Škorpion.

Škorpion je najklasičniji prikaz energije Škorpiona i ima bogatu simboliku u mnogim dijelovima svijeta.

U starom Egiptu se vjerovalo da škorpion pomaže dušama u prijelazu iz tijela u zagrobni život. Škorpion bi nadgledao dok bi duša napuštala svoj zemaljski dom i odlazila u sljedeći život.

U drugim kulturama, Škorpion se također koristio kao totem za cikluse smrti i ponovnog rođenja, jer baš kao i zmija, ima sposobnost odbaciti svoju kožu i ponovno se roditi više puta tijekom života.

Pod Suncem u Škorpionu, svi smo pozvani skinuti svoju kožu i ponovno se roditi. Također smo pozvani priznati ritam i cikluse života i zadovoljiti se idejom smrti.

Smrt je neizbježna za sve nas, ali smrt ne doživljavamo samo na kraju našeg vremena ovdje na Zemlji. Uvijek rastemo, uvijek napredujemo i život nam uvijek donosi okolnosti koje mijenjaju naš pristup, naša uvjerenja i ono što jesmo.

Svi mi prolazimo kroz cikluse smrti i ponovnog rođenja na ovom životnom putu, a to je ono što energija Škorpiona želi da prihvatimo. Želi da prigrlimo snagu koja dolazi kroz prihvaćanje promjena u životu i rast koji se može postići ako dopustimo dijelovima sebe koji nam više ne služe da umru i ponovno se rode.

Kao i Feniks, i mi trebamo naučiti kako ustati iz vlastitog pepela.

atma.hr – 52




Tijekom sezone jeseni iz prve ruke vidimo koliko smrt može biti lijepa. Također vidimo da je proces smrti Majke Zemlje taj koji osigurava hranjive tvari i hranu za stvaranje novog života u proljeće. Odumrlo lišće hrani tlo i potiče ponovni rast kako vrijeme postaje toplije.

Smrt nije kraj; to je samo novi početak, to je novo poglavlje i prilika da se počne iznova. A prilagođavanje ciklusima i ritmovima života je ono na što nas se potiče kada Sunce uđe u znak Škorpiona.

Škorpion je vrlo intuitivno biće, a sezona Škorpiona vrlo je osjetljivo i intuitivno vrijeme u kojem stvarno možemo poboljšati svoje psihičke darove. Energija za promjene, transformaciju i uzdizanje na više razine svijesti također je jaka i možemo je koristiti za putovanje u više dimenzije i primanje preuzimanja od Duhovnih bića.

Ova energija se dodatno pojačava kako prelazimo s listopada/oktobra na studeni/novembar. 31. noći, veo između dimenzija postaje tanji i ovu energiju osjećamo početkom studenog/novembra.

Studeni/novembar također donosi niz snažnih numeroloških kodova koji se usklađuju s vibracijom anđela i duhovnih vodiča.

Ovi anđeoski brojčani kodovi traju do 11. studenog/novembra, gdje također imamo vrlo potentan dan za manifestiranje kroz srce i kroz intuiciju, a energija Škorpiona je ta koja nas vodi kroz sve te svete dane.

Energija Škorpiona također nas potiče da idemo unutra i razmišljamo o tome gdje smo bili, tko smo i tko postajemo. To je vrlo reflektivno vrijeme i ono u kojem se možemo osjećati osjetljivi na ritmove našeg životnog putovanja.

atma.hr – 52




Također se možemo osjećati više u kontaktu sa svojom sjenovitom stranom ili se konačno osjećati dovoljno hrabrima da istražimo stvari zbog kojih se osjećamo ranjivima ili se bojimo gubitka kontrole.

Kad nismo u ravnoteži tijekom sezone Škorpiona, može postojati sklonost manipulaciji, pretjeranoj kontroli ili obrani, ali sve dok ostajemo vjerni onome što jesmo i suočavamo se sa sirovim emocijama koje izviru iznutra, trebao biti u stanju napraviti ogromne skokove i pomake u svijesti.

Kako biste počastili sezonu Škorpiona, provedite vrijeme u tihom razmišljanju, poštujte cikluse smrti i ponovnog rođenja u vlastitom životu, meditirajte do viših područja svijesti i budite sigurni da koristite ovu energiju da transformirate područja svog života koja žude za promjenom.

Nemojte se bojati pustiti mrtve stvari da odu, jer će one osigurati hranjive tvari za vaše veliko ponovno rođenje.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić