160×600 text-47 lijevo

Trebamo biti zahvalni za svoje uspjehe, ali također i za svoje neuspjehe. Trebamo biti zahvalni za poštivanje koje dobijamo, ali također i za nepoštivanje.

Svatko od nas može pronaći istinsko oslobođenje i istinsko zadovoljstvo u ovom životu i iznad njega. I zato postoji toliko puno duhovnih učenja u ovom svijetu.

Riječ religija potječe od grčke riječi religio, što znači “ponovo se povezati”. Yoga je sanskritska riječ, a znači “povezati se”. To su dvije iste riječi, imaju istu srž. Zašto onda postoji toliko puno sukoba?

Zato što su ljudi više zainteresirani površinskim aspektima religije nego što ih zanima razvijanje istinskih odlika devocije i integriteta prema istini.

Kroz molitvu, meditaciju i različite duhovne prakse, mi se možemo povezati sa svojom esencijom.

Duhovnost je namijenjena buđenju unutarnjeg potencijala ljubavi i da budemo instrument te ljubavi u ovom svijetu.

Povezujući se sa svojom esencijom i prilaženjem tom opunomoćenju, možemo biti instrument pozitivne promjene u svom svijetu.

Zahvalnost je osnovna odlika pristupanja božjem opunomoćenju. Naše je srce poput polja, sve naše dobre odlike su poput sjemenja.

Naša moralnost, integritet, duhovna praksa, molitva i meditacija su namijenjeni zalijevanju tog sjemenja. Ali plodnost zemlje našeg srca su naša poniznost i zahvalnost.

Responsive text-61
Bez zahvalnosti ne možemo primati. Prava kultura se zasniva na principu zahvalnosti. Osoba može biti sretna u bilo kojoj situacija ako je zahvalna, ali osoba koja nije zahvalna neće nikada biti sretna.

Trebamo biti zahvalni za svoje uspjehe, ali također i za svoje neuspjehe. Trebamo biti zahvalni za poštivanje koje dobijamo, ali također i za nepoštivanje.

Zbog stava zahvalnosti, mi smo zahvalni na samu priliku u kojoj možemo rasti i učiti. I stoga učimo i rastemo iz svakog iskustva. Zahvalnost je temeljni princip za duhovni rast i osnova je ljudske ljubaznosti.

Prethodna objavaDomaća čokolada s rogačem
Slijedeća objavaNeka vaša realnost bude dvorac pun šarenih soba mogućnosti!
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here