Foto: pexels.com

Kao putokaz za donošenje odluka s kojim namjeravate započeti novu 2020., vodite se sljedećim pitanjem: Koja namjera stoji iza ove akcije?

atma.hr – 78
Još jedan kraj godine označava razdoblje preispitivanja, introspekcije i pogleda na sve ono što nam je donijela godina na izmaku – to je ujedno prilika da, kad se sve zbroji i oduzme, zaključimo godinu iza sebe i podvučemo crtu. Što se sve dobrog izdogađalo?

Gdje postoji prostor za poboljšanje? Postoje li neke navike koje treba mijenjati ili s njima zauvijek raskrstiti? Pronalaženje odgovora na ova pitanja zahtijeva dubok pogled u sebe i iskreno preispitivanje. Kao putokaz za donošenje novih odluka i intencija s kojim namjeravate započeti novu 2020., vodite se jednim pitanjem koje će pomoći dati potrebnu jasnoću: Koja namjera stoji iza ove akcije?

Namjera stvara jasnoću, bilo da je riječ o velikom pitanju, poput: „Koja me namjera potaknula na selidbu u novi grad?“ do trivijalnih stvari: „Koja namjera stoji iza poklanjanja ovog dara?“. Jasnoća je ključ za kreiranje vlastitog života i ostvarivanja rezultata koje želite. Budite svjesni svoje namjere i vodite se njome do života kakvog želite.

1. Koja je namjera iza mojih treninga?

Vježbaš li jer voliš ili mrziš svoje tijelo? Tjelovježba potaknuta zahvalnošću prema vlastitom tijelu bit će ne samo svrsishodnija i smislenija i vjerojatnije je da ćete je ponoviti. Vježbate li kako biste držali krvni tlak pod kontrolom, bolje spavali ili postigli željenu kondiciju? I zato što se vaše tijelo toliko godina brinulo za vas te se sad želite odužiti?

Ili vježbate jer je to ono što svi drugi čine, lutajući od jednog do drugog trendi treninga? Prava namjera iza treninga prije će vas motivirati da ustanete rano i nastavite plaćati članstvo u teretani.

atma.hr – 39

2. Koja namjera stoji iza ovog odnosa?

Je li vaš cilj obogatiti svoj život, uživati u zajedničkim trenucima i razmjenjivati osmijehe? Ili čudan osjećaj stare lojalnosti i prisila održavanja prijateljstva koje ste već odavno nadrasli?

Preispitajte svoje emocije i uvjerite se kako su vaši odnosi stimulirani radošću i iskrenom željom za bliskošću. Najbolje odnose pokreću najčišće i najljubaznije namjere.

3. Koja je namjera iza vaše karijere?

Uživate li u svom pozivu? Biste li radili isto i kad za to ne biste bili plaćeni? Koristite li svoje talente kako biste ostavili pozitivan trag u ovom svijetu? Istina, neki od nas se nalaze u poziciji gdje je prioritet otplaćivati kredit i pokriti režije, ali ako ste financijski dovoljno osigurani da napustite posao koji vas ne ispunjava ili koji radite samo zato kako biste usrećili svoje roditelje, možda je vrijeme da preispitate svoje namjere.

Možda radite kako biste pokrili svoje životne troškove, a u slobodno vrijeme bavite se onim što vas istinski ispunjava.

Namjera koja stoji iza vašeg rada ogroman je faktor u određivanju cjelokupnog životnog zadovoljstva. Ako vam se ne sviđa vaša trenutna namjera, zapitajte se što nedostaje i pokušajte se voditi svojom strašću.

naturala.hr

atma.hr – 78