Ako želite dublje učiti o svijetu prane (životna energija), čakri, energetske anatomije i psiho-bioenergetike dobro došli ste na ovaj jedinstveni retreat sedam dana uz more i sunce na predivnom otoku Silba.

“Chakra Sadhana & Self-Healing Journey Through the Seven Chakras”

Bez obzira jeste li upoznati s ovim znanjem ili ne kroz ovaj retreat ćemo se baviti praksom osobnog istraživanja, samo-iscjeljenja i putovanja kroz čakre. Zaronit ćemo u dubine svoje osobnosti radeći svaki dan tematski na svom karakteru, tijelu, dahu i duši kroz drevne prakse čakra yoge i znanja.

Čovjek je materijalno i duhovno biće satkano od fizičkog i suptilnih omotača koji su međusobno interaktivni i zavise jedan od drugog. Omotač fizičkog tijela, omotač životne energije prane, omotač uma, omotač inteligencije i omotač blaženstva obavijaju našu dušu.

Čakre su dio našeg suptilnog tijela prane i rad s čakrama veza je rada između fizičkog tijela i ostalih navedenih suptilnih omotača. Rad s čakrama djeluje na fizičko i psihičko zdravlje te probuđuje rast samosvijesti i duhovnih razina. Od iznimne je važnosti razina energije koju troši naše tijelo i um kako bi imali dobro psiho-fizičko zdravlje. Čovjek bez prane oslabljuje cijeli svoj imunosustav.

Čakre su energetski centri kroz koje cirkulira životna energija (prana), ali su i psihički centri koji opisuju razine svijesti čovjeka od nižih prema višim. Kroz čakre se opisuju karakterne osobine koje je potrebno mijenjati kako bi se uzdigli na više razine svijesti te stvorili život pun ljubavi, vrlina, stvaranja i pozitivnog djelovanja. Na ovom retreatu ćemo proći kroz razne dijelove našeg uma kako bi se oslobodili tereta prošlosti, blokiranih i negativnih emocija te otključali potencijale samog sebe sada i u budućnosti.

silba5

Provedite sedam dana na predivnom otoku Silba uz potpunu yoga praksu i povlačenje od urbanog života i stresa. Uz bogati program imat ćete dovoljno vremena za vaš godišnji odmor, za opuštanje uz more i sunce. Očekuje vas cjelovita jutarnja praksa yoge po čakrama (asana, pranayama, bandha, mudra, kriya, relaksacija) uz more, dnevno predavanje i zajednički rad na sebi te večernja predavanja, meditativna praksa i yoga nidra s kojima ćemo na dublji način zaroniti u sebe. Praksa yoge je svaki dan drugačija i prati čakre od nižih prema višima.

Smještaj je u apartmanima uz samu blizinu mora, prehrana je veganska (doručak, ručak, večera).

Otok Silba 01a 1

Sandra Petra Pintarić, učiteljica je joge s dugogodišnjim iskustvom preko 20 godina koja uči yogu od najeminentnijih yoga učitelja današnjice i redovno podučava preko 15 godina kroz satove yoge  i na Školi za učitelje. Biografija…

Chakra Healing Yoga Retreat na Silbi Sandra Petra Pintaric 2023

Otok Silba smješten je u zadarskom arhipelagu. Ekološki je čist otok bez pesticida, umjetnog gnojiva i otrovne zaštitne opreme. Silba je otok pješaka na kojem nema automobila, motora, čak niti bicikla. Na otoku je nekoliko restorana, kafića, trgovina, pošta, mjenjačnica i turistički ured gdje možete dobiti sve važnije informacije. Na otoku nema niti jednog hotela, te su turisti uglavnom smješteni u apartmanima. Poznat je i kao otok kojeg vole umjetnici, pun je zanimljivih detalja, a na Silbi je raskoš prirode naprosto očaravajuća. Šetnice i staze za duge šetnje su diljem otoka. Mir i tišina omogućit će vam ostvarenje ili ponovno nalaženje izgubljenog dodira s prirodom kao prijeko potrebnim uvjetom potpune psihofizičke relaksacije.

Detaljne informacije o Čakra Yoga Retreatu na linku: http://www.dharmayogazagreb.com/chakra-healing-yoga-retreat-na-silbi.html