Do sada ste ih možda pravili s mlijekom u prahu (koje je često znalo prevladavati cjelokupnim okusom i biti jako teško za probavu), ali za to više nema potrebe – napravite ih na novi način i uvjerit ćete se da bolje nego kupovne. Lagane i sočne kao pahulje…

atma.hr – 52




Recept je za oko 70 malih kuglica.

Sastojci

  • 2 pudinga s okusom slatkog vrhnja
  • 500 ml mlijeka po želji
  • 5 žlica svijetlog smeđeg šećera
  • prah vanilije
  • 200 grama maslaca
  • 200 grama svijetlog smeđeg šećera u prahu (možete sami usitniti)
  • 150 grama kokosa
  • oko 80 grama kokosa za uvaljati kuglice
  • oko 80 grama cijelih pečenih lješnjaka

atma.hr – 52




atma.hr – 52




Priprema

Puding i šećer skuhati u mlijeku i ostaviti da se ohladi do sobne temperature (gust puding). Dodati prah vanilije. Staviti prozirnu foliju ili povremeno miješati da se ne uhvati korica.

Maslac i šećer u prahu pjenasto umutiti, dodati ohlađen puding i dobro izmiksati.

Dodati kokos, izmiješati i ostaviti u hladnjak da se dobro stegne.

Praviti kuglice, u sredinu staviti lješnjak i uvaljati ih u kokos.

Lagano – genijalno!

Autor: minimagazin.info