Do sada ste ih možda pravili s mlijekom u prahu (koje je često znalo prevladavati cjelokupnim okusom i biti jako teško za probavu), ali za to više nema potrebe – napravite ih na novi način i uvjerit ćete se da bolje nego kupovne. Lagane i sočne kao pahulje…
Recept je za oko 70 malih kuglica.
Sastojci
- 2 pudinga s okusom slatkog vrhnja
- 500 ml mlijeka po želji
- 5 žlica svijetlog smeđeg šećera
- prah vanilije
- 200 grama maslaca
- 200 grama svijetlog smeđeg šećera u prahu (možete sami usitniti)
- 150 grama kokosa
- oko 80 grama kokosa za uvaljati kuglice
- oko 80 grama cijelih pečenih lješnjaka
Priprema
Puding i šećer skuhati u mlijeku i ostaviti da se ohladi do sobne temperature (gust puding). Dodati prah vanilije. Staviti prozirnu foliju ili povremeno miješati da se ne uhvati korica.
Maslac i šećer u prahu pjenasto umutiti, dodati ohlađen puding i dobro izmiksati.
Dodati kokos, izmiješati i ostaviti u hladnjak da se dobro stegne.
Praviti kuglice, u sredinu staviti lješnjak i uvaljati ih u kokos.
Lagano – genijalno!
Autor: minimagazin.info