Useful and quick donosi recept za nevjerojatno ukusnu i jednostavnu tortu koja se ne peče. Priprema se vrlo brzo, a okus će malo koga ostaviti ravnodušnim! Savršena ideja za proslavu, rođendan ili druženje.

atma.hr – 52




Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 100 g kikirikija
  • 100 g maslaca (vegan: margarin, kokos maslac)
  • prstohvat soli
  • kalup 18 centimetara
  • 1 banana
  • 150 g čokolade
  • 300 g krem sira (vegan: bijeli tofu)
  • 100 g šećera u prahu (ili drugog zaslađivača)
  • 300 ml vrhnja (vegan: biljno)
  • bijela čokolada za ukrašavanje (ili nešto po želji)

Priprema:

100 g kikirikija lagano popržite u tavi, malo posolite, prebacite u blender i smiksajte.

Zdrobite rukama 200 g keksa i zatim usitnite štapnim mikserom.

U zdjeli pomiješajte kikiriki i usitnjene kekse pa dodajte 100 gr rastopljenog maslaca.

Prebacite smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i dobro utisnite.

200 ml vrhnja „istucite“ mikserom sa 100 g šećera u prahu.

atma.hr – 52




U drugoj posudi „istucite“ 300 g krem sira, dodajte kremu od vrhnja i šećera u prahu i još malo miksajte.

Namažite dijelom kreme podlogu u kalupu.

Bananu narežite na kolutiće i posložite preko kreme. Premažite s još malo kreme.

150 g čokolade otopite na pari sa 100 ml vrhnja i prelijte polovicu preko kolača.

Preko nje namažite ostatak kreme, na nju nanovo izlijte ostatak rastopljene čokolade i zagladite.

Ukrasite mrvicama bijele čokolade. Ostavite nekoliko sati da odstoji u hladnjaku prije posluživanja.

Uživajte!

Izvor: Useful and quick