Sebični smo mi ljudi, toliko sebični.

Fali nam onog čega bismo trebali imati najviše, suosjećanja. Pogledajte nas samo koliko smo zapravo narcisoidni. Kada smo posljednji put razmišljali o nekom drugom i o tome kako se ta osoba osjeća radi djela naših?

atma.hr – 39

Kada smo posljednji put zastali, zaustavili sebe, i jednostavno poslušali drugu stranu? Poslušali što ima za reći. Uzevši odmak od svega, kada smo jednostavno bili tu za drugoga? Dajući uho za slušanje, otvorenog srca. Promatrajući, uvažavajući.

Kada smo se potrudili razumjeti kako je drugoj osobi u srcu, kakva su osjećanja njezina? Isto tako razumjeti da se ona ima pravo osjećati drugačije i da je to ok. Bez imalo osuđivanja i u potpunom prihvaćanju.

Postoji li trenutak u kojem smo se pogledali u oči i shvatili sebičnost našu? Pretvaramo se. Nudimo svašta, a kada treba nismo sposobni ponuditi niti najosnovnije. Našu pažnju. Empatiju naspram drugog čovjeka i osjećanja njegovih. Sebični smo zaista.

atma.hr – 39

Zapitaš li se ikada zašto je netko tužan i kakvu su mu tvoje riječi nanijele štetu?

Ili hodaš konstantno kroz život uopće ne zapažajući sebičnost svoju?

Probudi se.

Marina Knüsel, https://www.facebook.com/groups/658367227966079  

49 HEMP RUKSACI

banner hemp ruksak 1
Prethodna objavaVelike žene imaju osjećaj da same kontroliraju svoju sudbinu – 11 mudrih savjeta
Slijedeća objavaAko su vam djeca odrasla, možete napraviti samo ove 2 stvari!
Avatar photo
Poštovanje, moje ime je Marina. Oduvijek mi je bila želja unijeti više ljubavi, mira i razumijevanja u sve nas jer smatram da je to ono čega na ovom svijetu fali. Voljela bih to učiniti vlastitim primjerom i samim postojanjem svojim. I eto tako, ja volim i postojim. Inače već dugi niz godina radim na sebi i ulažem u sebe, u duhovnosti se osjećam doma. Čitanje i pisanje su mi uz rad na sebi najdraže aktivnosti. Certificirani sam Thetahealing® praktičar. Bavim se energetskim iscjeljivanjima i radom s ljudima kroz tretmane. Rad na sebi mi je puno pomogao, kako u osobnom tako i u duhovnom razvoju. Smatram da smo svi ovdje kako bismo se vratili u prvobitno, ljubav. Upravo iz razloga jer jako malo ljudi voli sebe, voljela bih im prenijeti ono što je mene iskustvo naučilo kako bi živjeli svoj život najbolje što mogu i bili bolji prema sebi, a samim tim i prema drugima. Ako netko u sebi osjeti poziv i želi radi na sebi i sa mnom, neka se slobodno javi za individualni tretman.