Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Postoje mnoge discipline unutar svjesnog disanja, a kroz iskustva mnogih ljudi najučinkovitija je upravo ona koja se najmanje koristi, i o kojoj se najmanje govori – radi se o svjesnom zaustavljanju daha, vježbi koja najbrže stabilizira našu prisutnost.

Svjesno stanje nedisanja koje se spominje i u drevnim jogijskim disciplinama koristi se u svrhu dubljeg iskustva sebe te predstavlja jednu od najmoćnijih disciplina koja nas oslobađa vezanosti za naše osobnosti – no naravno samo ukoliko poznamo mehanizam djelovanja same discipline, te ako znamo kako postaviti istinsku namjeru.

U nastavku teksta je ukratko opisano djelovanje ove discipline u koju možete dublje uroniti kroz trodnevni tečaj svjesnog disanja, a ukoliko želite u potpunosti usavršiti ovu disciplinu tu je i škola svjesnog disanja kroz koju postajete certificirani terapeut ( za više informacija javite se putem maila );

Kratki opis djelovanja ( samo iskustvo je nemjerljivo dublje i teško opisivo )

1+ minuta bez disanja – tjelesna senzacija

Kada zaustavimo dah jednu do dvije minute događa se tjelesna senzacija uslijed koje osjećamo protok ili blokadu životne energije unutar naših energetskih centara. Ova razina discipline nam može pomoći kod iscjeljenja naših tjelesnih tegoba i omogućiti našem tijelu dublje ispoljavanje njegove svrhe.

2 + minuta bez disanja – mentalna senzacija

Kada zaustavimo dah na dvije do tri minute događa se mentalna senzacija koja nam omogućuje da primjetimo odvojenost promatrača ( svijest prije uma ) od svih osobnosti koje žive unutar naše umne projekcije stvarnosti. Bivanje u ovome stanju nam može pomoći u raspetljavanju složenih obrazaca našeg podsvjesnog uma.

3 + minute bez disanja – osjećaj promatrača

Kada zaustavimo dah na tri do četiri minute ulazimo u kvalitetu promatrača odakle dobivamo još dublji uvid u svoju stvarnost. U ovom prostoru rađa se mogućnost lakše integracije nužne discipline* koja nam služi kao alat u daljnjem radu na sebi. Na ovaj način dobivamo inicijaciju u određeni rad koji nam je nužan u datom trenutku.

* disciplina koju pronalazimo unutar sebe je rezultat našeg unutrašnjeg stanja i svih onih potreba koje iz toga stanja proizlaze. Uopćene discipline koje su danas postale ‘main stream duhovnost’ ne mogu imati potpun utjecaj na naše stanje iz razloga jer nisu u potpunosti kompatibilne sa našim osobnim informacijskim i energetskim zapisom.

4 + minute bez disanja – spajanje

Kada zaustavimo dah na više od četiri minute ulazimo u prostor svijesti koji nam omogućuje osluškivanje unutrašnjeg glasa o kojem govore sva velika učenja ( Krist, Krishna, Shiva, Buddha…).

Bitno je naglasiti da jednom kada dođemo u ovo stanje postoji mogućnost krive interpretacije iskustva nakon što se vratimo u stanje naših osobnosti, stoga je potreban konstantan disciplinirani rad na sebi kako bi bili u stanju lakše prepoznati zamaskirani govor našeg ego centra.

Upravo zbog toga ova disciplina zahtijeva vodstvo, ponajviše iz razloga jer se naša osoba veoma teško nosi sa dubljim uvidima u suštinu, što dovodi do izgradnje duhovnog ego identiteta – upravo navedeno predstavlja najveći problem današnje ‘duhovnosti’.

Trodnevni tečaj svjesnog disanja;

Radionica koja se u sljedećem terminu održava kroz tri nedjelje jeste kombinacija teorijskog predavanja i praktičnih vježbi – a kroz sve to polaznici dobivaju jednu veoma temeljitu disciplinu koja, ukoliko je integrirana, donosi veliku pozitivnu transformaciju u svakodnevnicu.

Prva osnova svakog rada na sebi trebala bi biti uspostavljanje ravnoteže između naša tri osnovna aspekta ( tjelesni, intelektualni i emocionalni ) jer upravo to predstavlja ključni temelj za dublji ‘duhovni’ rad na svome biću. Sama disciplina rezultat je moga višegodišnjeg istraživanja kroz rad na sebi, a koje je potaknuto mojim iskustvom umiranja ( iskustvo blisko smrti ) .

Raspored radionice je sljedeći;

15.01. / 18: 30 do 20:00 ( termin je moguće uskladiti tako da odgovara svim polaznicima )

– Tjelesni aspekt 

– osvještavanje tjelesne prisutnosti

– osvještavanje i aktivacija energetskih centara

22.01. / 18: 30 do 20:00 ( termin je moguće uskladiti tako da odgovara svim polaznicima )

– Intelektualni aspekt

  – osvještavanje nametnutih obrazaca razmišljanja i djelovanja

– odvajanje od identiteta posljedične osobnosti ( ego identitet )

29.01. / 18: 30 do 20:00 ( termin je moguće uskladiti tako da odgovara svim polaznicima )

– Emocionalni aspekt

  – prodiranje u polje promatrača

– jačanje referentne točke

– prepoznavanje i svjesno ispoljavanje emocija

Cijena trodnevne radionice i svih vježbi koje ćete kao polaznik dobiti, a koje sačinjavaju četrdesetodnevnu disciplinu u koju ulazite nakon radionice, iznosi 60,00 Eura . Također postoji mogućnost individualnog rada kroz koji jednom tjedno a u trajanju od šest tjedana imamo terapeutski rad kroz koji vas vodim u dublje razumijevanje sveukupnog procesa, na način da kroz interaktivni rad ulazimo u dublji smisao i značenje sveukupne discipline, te zajedno radimo na blokadama na koje ćete kroz proces sigurno naići. Cijena radionice sa individualnim radom jeste 100,00 eur

Vaše učešće na radionici potvrđujete vašom uplatom koju možete izvršiti na tri načina;

 – Paypal; [email protected]

 – Revolut; 092 3999 108

 – uplata na tekući račun ( broj računa i podatke za uplatu dobivate na upit )

Za više informacija o samoj školi javite se mailom na [email protected]