Foto: pixabay.com

Nakon travnja/aprila, čeka vas posebno povoljno razdoblje jer ćete moći konstruktivno provesti svoje planove i pokrenuti proces postupnog napretka u svom profesionalnom i osobnom prostoru. Bit ćete blagoslovljeni nevjerojatnim uspjehom u poslu, zajedno sa sposobnošću da se borite s preprekama. Novi projekti i novi poslovi također će vam donijeti priznanje u stranim tvrtkama. Ovo je posebno dobra godina ako radite u državnom sektoru. Bit će više dobitaka u prihodima, više prilika za poboljšanje vaših financija i više zarade. Također, ako ste u politici, možete očekivati novu poziciju. Nakon svibnja/maja vaš će ljubavni život procvjetati. Ako ste slobodni i želite se vjenčati, prva polovica 2024. stvorit će prepreke, posebno tijekom travnja/aprila-lipnja/juna. Svaki pozitivan događaj ili napredak vezan uz brak ostvarit će se nakon lipnja/juna 2024., s Jupiterovim tranzitom. Što se tiče vašeg zdravlja, prekomjerni rad može učiniti da se osjećate nemirno ove godine.

atma.hr – 52
Stvaranje karijere, promjena prebivališta i važna obuka

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Rakovima se pomrčine u Ovnu i Vagi događaju u najvažnijim sektorima horoskopa, odnosno do proljeća 2025. život će vam se nepovratno promijeniti.

Počevši od svoje karijere i završavajući mjestom stanovanja, očito ćete se odlučiti ne samo za preseljenje (u najlakšem slučaju – renoviranje), već ćete se moći i profesionalno ostvariti. Čak i ako imate novi smjer ili posao, tamo ćete odmah dobiti visok čin ili ostvariti postignuće.

Pomrčine od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila

Proljetni koridor pomrčine odvijat će se u najvažnijim točkama vaše natalne karte – sektoru karijere i nekretnina. Vjerojatno vas čeka promjena na poslu, a odavde možete promijeniti i mjesto stanovanja – 25. ožujka/marta doći će do pomrčine i punog Mjeseca u Vagi, što će staviti točku na pitanje koje je moglo sazrijeti 14. listopada/oktobra. Na primjer, mogli biste se odlučiti na kupnju novog doma, a do kraja ožujka/marta ćete se u njega useliti.

Također ćete u ovom razdoblju osjetiti veliku želju da promijenite svoj dom u cjelini ili da renovirate stari stan svojih roditelja i iznajmite ga.

No, pomrčina i Mlad Mjesec u Ovnu 8. travnja/aprila dogodit će se u vašem sektoru karijere i životnih ciljeva. Započinjete novu fazu povezanu s vašom profesijom: možda postoji nova titula, status, a sve će to drugima biti vidljivo kao vaš uspjeh i postignuće u životu.

atma.hr – 52
Veliki Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju/aprilu i svibnju/maju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom, glavnim ‘Djedom Mrazom’ u astrologiji. Za Rakove gomilanje planeta u Biku prije svega znači nastanak potpuno nove sredine, financijski sigurne i uspješne.

To može biti zbog novog tima na poslu, neke nove grupe ljudi zbog vašeg preseljenja (na primjer, živjet ćete u novoj zemlji i oko vas će biti drugačija javnost).

Općenito, Stellium može donijeti nevjerojatno uspješan rast vašem projektu, posebno ako ga razvijate na internetu ili je povezan s ljepotom, zdravljem ili prehranom. Možda ćete dobiti veliku količinu novca do mladog Mjeseca u Biku 8. svibnja/maja 2024. godine.

Ako ste u sretnom braku, možete očekivati trudnoću ili će vaša postojeća djeca doživjeti radostan događaj.

Aspekt milijunaša u lipnju/junu

No, od 1. do 8. lipnja/juna na nebu će se formirati aspekt između financijskog planeta Plutona i Jupitera, što će donijeti prilike i za Rakove.

Najvjerojatnije ćete dobiti veliku svotu novca kroz nasljedstvo ili ćete uložiti u kupnju nekretnine u inozemstvu ili u razvoj internetskog projekta. Također možete dobiti veliki iznos zahvaljujući svom partneru (mužu), na primjer, velikodušno plaćanje alimentacije ili novca od osiguranja.

atma.hr – 52
Retrogradni Merkur u sektoru financija u kolovozu/avgustu

Od 5. kolovoza/avgusta do 28. kolovoza/avgusta, Merkur će biti retrogradan u vašoj kući novca. Preispitat ćete ne samo svoju zaradu, već i svoje troškove. Može ih biti više, s tim u vezi možete tražiti od svojih šefova povećanje plaće ili pronaći drugi način zarade za sebe.

Usput, narudžbe od starih klijenata mogu vam se vratiti i to u prilično velikim količinama.

Također ćete češće morati razmišljati o svom osobnom samopoštovanju, o tome koliko cijenite sebe i svoj rad. Vjerojatno će samopouzdanje početi rasti, ali to će trajati čak šest mjeseci – zahvaljujući dugoj petlji Marsa u vašem znaku od rujna/septembra 2024. do travnja/aprila 2025..

Pomrčine od 18. rujna/septembra do 2. listopada/oktobra

Za vrijeme emotivne Pomrčine i Punog Mjeseca u Ribama 18. rujna/septembra, morat ćete donijeti odluku o studiju ili ćete se odlučiti za ozbiljnu diplomu za profesora. Osim toga, očekujte ozbiljne promjene u svom svjetonazoru – taj isti sektor je odgovoran za vaše vrijednosti, a one se mogu promijeniti i shvatit ćete da je vrijeme da počnete drugačije gledati na život.

Za punog Mjeseca Saturn će biti u konjunkciji s Mjesecom, što znači da pravni problemi s vašim partnerima (ili mužem) mogu početi ili završiti.

Mlad Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada/oktobra mogu vam donijeti novo mjesto stanovanja, a ono će nekako biti povezano s nečim iz vaše prošlosti. Na primjer, preselit ćete se u bakin stan koji je već renoviran ili ćete se možda odlučiti vratiti partneru.

Za Rakove koji nisu u braku, takav mlad Mjesec može donijeti potrebu da pronađu obitelj ili počnu graditi kuću.

Zasebno ćemo zabilježiti za vas – puni Mjesec u Ovnu 17. listopada/oktobra – na ovaj dan možete obilježiti važnu točku u svojoj karijeri ili jednostavno proslaviti neviđeno postignuće. To može biti vezano za vaš bračni status ili položaj ili ćete postići nešto sudbonosno po pitanju stanovanja.

atma.hr – 52
Petlja Marsa u znaku Raka od 5. rujna/septembra 2024. do 19. travnja/aprila 2025.

Najznačajniji događaj za Rakove odvijat će se dosta dugo, a to je Marsova petlja koja će trajati čak 8 mjeseci. Ovo je fenomenalan fenomen kada se brzi planet toliko dugo kreće kroz zviježđe – zadatak Marsa bit će povezan s potpunom preispitivanjem vašeg života. Sve će se promijeniti, od vašeg tijela do vaših ciljeva za budućnost.

Najvažnije je da je Mars dispozitor (odnosno transmiter) energije budućeg čvora u Ovnu. I on je u vašem sektoru karijere. Odnosno, u vezi s vašim osobnim ciljevima, odlučit ćete se o velikom preispitivanju svog života, slike i odnosa.

Radi se o tome da će vas Mars sve ovo vrijeme pripremati za promjene: u početku, od 5. rujna/septembra do 6. prosinca/decembra, ići će glatko i najvjerojatnije će donijeti želju za bavljenjem sportom ili preuzimanjem novih profesionalnih ili poslovnih funkcija. Možete otvoriti vlastiti posao, početi govoriti više u javnosti.

Ali onda, čini se da se sreća okrenula – čini se da vas život tjera da promijenite svoj izgled, svoj imidž i svoje odnose. Možda ćete se spetljati s novom osobom koja će vas natjerati da preispitate cijeli svoj život. Najrelevantnije razdoblje bit će veljača/februar i ožujak/mart 2025. godine.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić