Obrazovanje i znanje nikada ne bi trebali biti upotrebljeni za jednostavno ispunjenje naše pohlepe. Kada ljudi koriste znanje koje primaju kako bi zadovoljili svoju pohlepu, društvo se na kraju nađe u velikom kaosu. Je li to ono što želimo?

Naša je svjesnost po prirodi vječna, puna znanja i puna radosti. U stvarnom radosnom stanju temeljenom na istini, ne može biti pohlepe. Prava radost i ljubav se uvijek želi podijeliti sa svima. Priroda ljubavi je dijeljenje, priroda pohlepe je uzimanje.

Pravo zadovoljstvo leži u dijeljenju ljubavi našeg srca. Ta ljubav već postoji u našim srcima. Ali naša svjesnost je nečista. Mi nismo svjesni tko smo. Kroz proces pročišćenja, naša svjesnost postaje bistra i prozirna. Kroz takvu ‘prozirnu’ svjesnost, možemo iskusiti Boga u svakom trenutku. A kada doživljavamo Boga u svakom trenutku, mi realiziramo, nije da osijećamo ili vjerujemo ili mislimo, već realiziramo da, bilo da netko Boga naziva Alah ili Jehova ili Krišna ili Rama ili Buda, postoji samo jedan Bog, koji je vrhovni objekt ljubavi i izvor svega što postoji.

Prethodna objavaEteričko tijelo
Slijedeća objavaReinkarnacija u Budizmu
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

1 KOMENTAR

Comments are closed.