“Molim vas znajte ovo: sve u vašim životima je privremeno i jednog dana će proći, pa recite „Hvala ti“. Zapamtite, bol je neizbježna, ali patnja je samo opcija. Što više izazova imamo u životu, dolazi nam i više blagoslova. Zato recite „Hvala“ svaki put kada se jedna vrata zatvore jer to daje dopuštenje drugima, većima i boljima da se otvore.” – Mabel Katz

atma.hr – 52
Jednom sam podučavala u Rumunjskoj. Polaznik mi je prišao tijekom stanke i rekao:

„Znam da ovo ne može biti tako jednostavno. Kako neprekidno ponavljanje riječi Hvala može promijeniti moj život?“

Rekao mi je da je on na svome duhovnom putovanju već dugo vremena i da je stekao dojam od svog duhovnog učitelja, Omraam Mikhaël Aïvanhova da je duhovni rad težak.

Tjedan nakon seminara primila sam njegov e-mail.

„Svakog dana na poslu i kod kuće čitam misli mog učitelja, mog izvora mudrosti. 100% vjerujem njegovim riječima. Pomaže mi da ustrajem i ostanem motiviran. Samo otvorim neku od njegovih knjiga i pročitam nekoliko stranica. Nakon Ho`oponopono seminara s Vama, uzeo sam jednu Omraam-ovu knjigu, otvorio ju i počeo čitati. Evo što sam pročitao:

„Dao sam ti (u svojim knjigama) tone metoda za duhovnu evoluciju. Dao sam ti ih toliko mnogo da za života ne možeš sve ni isprobati. Ali ako se poželiš držati samo jedne metode duhovne evolucije upotrijebi ovu: Reci Bogu „Hvala ti“. Zahvaljuj cijelo vrijeme i to će biti dovoljno.“

Moja reakcija je bila Ooooo! Kako je znao? Kako je ovo moguće? On je iz Bugarske, nema ništa zajedničko s Havajima! Ovo nije moguće!

“Kada sam shvatio da moja ograničavajuća vjerovanja kontroliraju ovu misao, tada sam jednostavno rekao „Hvala ti“! U nekoliko sekundi ove riječi su obrisale sva ta ograničavajuća uvjerenja.“

Toliko puta ste zaglavljeni u svojim idejama i činite loše odabire temeljene na vašim ograničenim uvjerenjima. Na primjer, mnogi od vas vjeruju da je život težak i da morate patiti.

Pitanje glasi: Hoćete li odabrati biti u pravu ili biti sretni?

Ako stvarno želite odabrati sreću, tada morate svemu reći Hvala, svugdje i u svakom trenutku.

atma.hr – 52
Mnoga znanstvena istraživanja podupiru snagu riječi „Hvala ti“.

Dr. Masaru Emoto, autor knjiga „Poruke iz vode“ i „Poruke skrivene u vodi“ predstavio je koncept mikro-klastera vode u SAD-u, koristeći tehnologiju analize magnetnom rezonancom. Na taj način je otkrio pravu prirodu riječi „Hvala ti“ u zamrznutim kristalima vode.

U svojim istraživanjima Dr. Emoto je otkrio utjecaj misli na vodu i što se događa kada joj kažemo „Hvala ti“ ili „Volim te“.

Kako je prikazano u  filmu „What The Bleep Do We know?“ rezultati su bili nevjerojatni. Dr. Emoto je potvrdio bez svake sumnje da naše misli imaju nevjerojatan utjecaj na molekularnu strukturu vode, upućujući im misli „Hvala ti“ ili „Volim te“.

U uvodu smo se dotakli zakona privlačnosti, ali osim tog zakona postoje još mnogi univerzalni zakoni koje bi trebali poštivati, pamtiti ih i raditi s njima. Zakon Zahvalnosti je jedan od najmoćnijih kako je potvrđeno detaljnim znanstvenim istraživanjima koje je vršio Dr. Robert Emmons u UC Davis Emmons Lab.

U istraživanjima o sreći Dr. Emmons je zahvalnost nazvao „zaboravljeni faktor“. Autor je knjiga „Words of gratitude“(Riječi Zahvalnosti) „The Psyhology of Gratitude“(Psihologija zahvalnosti) i „Thanks“(Hvala). On pokreće dugotrajan istraživački projekt osmišljen kako bi stvorio i rasprostranio veliku bazu podataka o prirodi zahvalnosti, njezinim uzrocima i potencijalnim posljedicama na ljudsko zdravlje i opću dobrobit.

U sličnoj maniri Dr. Deepak Chopra raspravlja o zakonu minimalnog truda u svome best-selleru „The Seven Spiritual Laws of Succes“(Sedam duhovnih zakona uspjeha), reći „Hvala“ zahtjeva vrlo malo napora!, zajedno sa zakonom nevezivanja, bez otpora, prihvaćajući stvari točno onakve kakve jesu, bez mišljenja ili osuđivanja, znajući da je sve uvijek savršeno.

Podnaslov knjige Dr. Chopra-e je „Praktični vodič ka ispunjenju vaših snova“. Otpuštanjem te ponavljanjem riječi „Hvala ti“ i „Volim te“ je jedan od najmoćnijih praktičnih načina iskazivanja vlastite slobode i otpuštanja koje možemo postići. U Nultoj Frekvenciji su naši snovi ispunjeni.

Molim vas znajte ovo:

Sve u vašim životima je privremeno i jednog dana će proći, pa recite „Hvala ti“. Zapamtite, bol je neizbježna, ali patnja je samo opcija. Što više izazova imamo u životu, dolazi nam i više blagoslova. Zato recite „Hvala“ svaki put kada se jedna vrata zatvore jer to daje dopuštenje drugima, većima i boljima da se otvore.

Recite „Hvala“ i podesite se na pravu frekvenciju kako bi mogli početi privlačiti ono što je savršeno i ispravno za vas bez napora.

Mabel Katz, hooponoponotehnika.com