atma.hr – 52
Dr. Masaru Emoto, japanski istraživač i alternativni liječnik dao je svijetu dobar dio dokaza o misteriji pozitivnog razmišljanja. Postao je poznat zbog svojih eksperimenata s molekulama vode koji su prikazani 2004 u filmu ‘What The Bleep Do We Know?’. Njegovi eksperimenti demonstriraju da ljudske misli i namjera mogu utjecati na fizičku stvarnost, poput molekularne strukture vode. Uzimajući u obzir da je 60% ljudskog tijela sačinjeno od vode, njegovo otkriće ima vrlo široke implikacije… može li si itko uopće priuštiti negativne misli ili namjere?

atma.hr – 52
Eksperiment s rižom je još jedna poznata Emotova demonstracija moći negativnog, odnosno pozitivnog razmišljanja. Dr Emoto je stavio porcije kuhane riže u dvije staklene posude. Na jednu je posudu napisao ‘Hvala’, a na drugu ‘Budalo’. Onda je naložio školskoj djeci da pročitaju te riječi svaki dan kad prođu kraj njih. Nakon 30 dana, staklenka riže s pozitivnim mislima se jedva promijenila, dok je ova druga potpuno istrunula.

atma.hr – 52
1 KOMENTAR

  1. Zašto niste spomenuli i onu treću teglicu koja je jednostavno bila ignorisana i totalno istruhnula? Ljudi obično misle da je dovoljno da nekog ne napadaš i da ne budeš negativan, ali ovo je dokaz da i obično zapostavljanje i zanemarivanje ima loše posljedice, bilo da se radi o zanemarivanju djeteta od strane roditelja, ili recimo zanemarivanje bračnog partnera i slično…

Comments are closed.