Foto: pixabay.com

U ljubavi ne postoje gubitnici, samo oni koji odbijaju opet pokušati. Gubite onda kada dozvolite da se u svom strahu osjećate ugodno.

atma.hr – 52
Ljubav nije udobna, ona nas plaši. Zato što postoji netko bez koga bi nam se svijet srušio i zapravo moramo živjeti sa strahom od te mogućnosti.

I kada se to dogodi, osjećate se slomljeno. Imate dojam da vam život ide dalje, ali kroz njega prolazite okrenuti mu leđima. Prošlost je mjesto u koje se povlačite.

Ali kada nešto izgubite, normalno je da ćete se vraćati putem kojim ste prošli, a gubitak ljubavi nije iznimka.

Jedino što i dalje teče je vrijeme, a svaki put kad vas boli, poželite da vrijeme brže prolazi.

Drugi će vam reći da vrijeme liječi sve rane, ali vi ne osjećate da se oporavljate sve dok se jednog dana ne probudite, a rane više nema.

Ali niste samo jednog dana odjednom bili bolje, to je bio proces kojeg niste bili ni svjesni. Jer ponekad shvatite da zacjeljujete tek kad ste se oporavili.

I tijekom tog oporavka, kada se čini da vrijeme prolazi puževim korakom i da je svaki dan nova borba, jedino što vam preostaje je s time se nekako nositi.

I zato si pokušavate odvratiti pažnju na bilo koji način, pomoću drugih osoba, stvari, bilo čime što sprječava vaše misli da osjećaju tišinu.

atma.hr – 52
Ali onda shvatite da odvraćanje pažnje ne pomaže potpuno i tada dolazi osjećaj neuspjeha.

A osjećaj neuspjeha se pretvara u frustraciju jer, iako ste uspješni u svemu drugome, ono u čemu stvarno želite uspjeti je propalo.

No, slomljeno srce ne znači da ste gubitnik, da ste neuspješni – to je metoda pokušaja i pogrešaka. To je korak koji ste mislili da radite u ispravnom smjeru, ali se pokazalo da ste pogriješili. I često se ne vratite na pravi put. Osjećate se nesigurno i izgubljeno.

Međutim, cijelo ono vrijeme koje ste proveli poklanjajući svoje srce nekome drugome, koji ga je na kraju i slomio, jednako je vrijedno kao i vrijeme koje je potrebno da zacijelite.

Jer vrijeme koje ste posvetili upoznavanju nekog drugog, rezultiralo je i time da ste upoznavali i sami sebe.

A ako ste postali svjesniji tko ste zapravo i što želite, to nije neuspjeh.

I iznenada se nađete u situaciji da se prilagođavate novom načinu života bez osoba koja vas je činila sretnom, ali o sreći ne bi trebali razmišljati kao o nečemu što se događalo u prošlosti.

Za sreću trebate napraviti mjesta i u vašoj budućnosti, a ona mora izvirati iz izvora u vama. Ne pokušavajte dovesti sreću u svoj život tako da ćete nekoga tražiti.

BOGINJE NE STARE

Prvo pronađite sreću, a onda nekoga s kim ćete je dijeliti. I pronađite snage da u svemu tome riskirate slamanje srca.

Vaše slomljeno srce je pokazatelj da imate dovoljno hrabrosti nekome predati toliki dio sebe, da na kraju ostanete povrijeđeni.

Vi niste gubitnik u ljubavi jer vam je srce slomljeno, vi ste gubitnik u ljubavi ako dopustite da vas strah od slomljenog srca sprječava da uopće ponovno volite.

zdravaisretna