Pun Mjesec u znaku Djevice moćan je i pomoći će nam da zatvorimo vrata astrološkoj godini. Saturn je također aktivan pod ovim punim Mjesecom i iako njegova prisutnost ponekad može biti jaka, pomoći će nam da postavimo granice, posebno kada je u pitanju naše zdravlje. Saturn će nas voditi da budemo čvrsti prema sebi i dati nam samopouzdanje da ustanemo i tražimo od drugih ono što nam je potrebno.

atma.hr – 52
Pun Mjesec u znaku Djevice stiže 24. veljače/februara 2024. i posljednji je pun Mjesec u astrološkoj godini i posljednji pun Mjesec prije početka sezone pomrčina.

Ovaj poseban položaj na našoj vremenskoj liniji daje ovom punom Mjesecu snažnu energiju čišćenja. Čistimo iznutra prema van i imamo Djevicu koja nas vodi.

Djevicu predstavlja Božica Djevica, koja je simbol neovisnosti, unutarnje snage i dobrobiti. Božica Djevica zna kako sebe staviti na prvo mjesto i svoje tijelo učiniti svojim hramom. Ona zna da u njezinom životu vječno teče izvor mudrosti, intuicije i osobne moći.

Uoči punog Mjeseca u znaku Djevice, moramo početi prihvaćati poziv naše vlastite Božice Djevice. Moramo početi slušati svoja srca, tijelo, umove i duše. Moramo početi tretirati svoje tijelo kao hram i priznati ljepotu i darove koje čuvamo u sebi.

Kada zakoračimo u ovu moć, možemo se osjećati ohrabreni snažnim energijama punog Mjeseca i spremni smo prihvatiti sve što nam donese.

Energija čišćenja bit će jaka pod ovim punim Mjesecom. Obratite pozornost na svoj um, tijelo i dušu – što vam oni poručuju? Čega se žele osloboditi?

Tijelo nam se uvijek obraća. Srce nam se uvijek obraća, a na nama će biti da obratimo pažnju i dublje osluškujemo.

Merkur, planet glasnik, snažno kruži oko ovog punog Mjeseca. Merkur je također prirodni vladar Djevice pa će njegova prisutnost biti pojačana.

Kao planet glasnik, Merkur nam može pomoći da dođemo do informacija, mudrosti i uvida iz našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta. Pod ovim punim Mjesecom možemo primiti poruke ili znakove iz svemira koji nas mogu voditi. Samo trebamo biti sigurni da obraćamo pažnju i vjerujemo svom unutarnjem glasu.

atma.hr – 52
Svemir nam uvijek šalje znakove. Ponekad se ovi znakovi mogu pojaviti kao niz brojeva koje viđamo iznova i iznova, ponekad ovi znakovi mogu biti neobičan susret ili neobična životinja koja nam presreće put.

Ponekad možemo čuti šapat u tišini našeg uma, a ponekad se možemo susresti s iznenađujućim izazovom ili iznenadnom promjenom mišljenja koja mijenja naš smjer.

Pod ovim punim Mjesecom u znaku Djevice, naš će posao biti slušati i obraćati pažnju na pozive svemira i našeg tijela. Ako imate pitanja na koja su vam potrebni odgovori ili tražite vodstvo, uputite svoj zahtjev Mjesecu i zatim pratite znakove i tragove kako biste trebali postupiti.

Iscjeljujuća energija je također jaka pod punim Mjesecom u znaku Djevice, posebno ona koja se odnosi na prehranu našeg tijela. Moramo paziti na svoje tijelo pa ako ste palili svijeću s obje strane ili ignorirali simptome koje vam tijelo šalje, bit će vrijeme da iskoračite i poduzmete nešto.

Podržavajuće vibracije punog Mjeseca u znaku Djevice pojačat će vaše napore i djelovati kao motivator, stoga upotrijebite njegovu energiju da se osnažite da promijenite svoju prehranu, započnete novi plan vježbanja ili konačno potražite pomoć iscjelitelja ili medicinskog stručnjaka.

Ovdje je važno ne ignorirati znakove, jer su šanse da će samo postati glasniji u nastojanju da ih se vidi i čuje.

Saturn je također aktivan pod ovim punim Mjesecom i iako njegova prisutnost ponekad može biti jaka, pomoći će nam da postavimo granice, posebno kada je u pitanju naše zdravlje. Saturn će nas voditi da budemo čvrsti prema sebi i dati nam samopouzdanje da ustanemo i tražimo od drugih ono što nam je potrebno.

atma.hr – 52
Iskoristite snagu Saturna da se potvrdite i poštujete sve granice. Reći “ne” može biti zastrašujuće i suprotstavljajuće, ali znajte da je Svemir na vašoj strani i podržava sve vaše napore da postignete bolje zdravlje u svom životu.

Sveukupno, pun Mjesec u znaku Djevice moćan je i pomoći će nam da zatvorimo vrata astrološkoj godini. Dok pod ovim punim Mjesecom cirkulira snažna energija pročišćavanja, postoje i jake podržavajuće vibracije koje nas potiču da se usredotočimo na dobrobit.

Naše tijelo doista je naš hram i vrijeme je da se tako počnemo i odnositi prema sebi.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić