Foto: pixabay.com

Lavovi, s vašim njuhom za dramatiku i ljubavlju prema svjetlima reflektora, nikada nećete biti izgubljeni, a ljetni solsticij 2024. rasvijetlit će vaš vatreni duh i potaknuti samoizražavanje još i više. Prigrlite svoje unutarnje samopouzdanje i obasjajte sve svojim svjetlom. Ovo je vaše vrijeme da se istaknete. Djevice, ovo je vrijeme da prevladate duboko ukorijenjeni problem koji vas je mučio neko vrijeme. Možete doživjeti zanimljive emocije koje su vas sputavale, a sada možete krenuti naprijed u uspješnu budućnost.

atma.hr – 52
Ljetni solsticij označava početak našeg omiljenog godišnjeg doba, a ove godine pada 20.6.2024. u 22.50 h., kada sunce ulazi u njegujući, obiteljski orijentirani znak Raka.

Vladar Raka je Mjesec koji utječe na naše emocije pa ako obratimo pozornost na svoje raspoloženje i svjesno ga težimo poboljšati, naši će životi doista postati bolji — a to će sigurno biti slučaj u ovo vrijeme. Imajte na umu da se učinci ljetnog solsticija osjećaju i u danima koji prethode i slijede nakon 20.6. i također će biti emocionalno snažni za vas.

U astrologiji, ljetni solsticij je vrijeme razmišljanja i zahvalnosti. To je prilika za vas da proslavite svoje uspjehe i trijumfe u godini, kao i moćno vrijeme za rast i obnovu.

Ljetni solsticij je poput kozmičke pozivnice da stanete u središte pozornosti vlastitog života, to je trenutak kada svemir podržava vaš osobni rast i transformaciju. Bilo da se nadate da ćete upoznati svog savršenog partnera ili tražite izgovor za planiranje odmora iz snova, možete iskoristiti energiju ljetnog solsticija da manifestirate što god želite. Ali, naravno, vaš specifični horoskopski znak će utjecati na to kako će se to točno odigrati.

Ovo je vrijeme da pojačate svoje želje i iskoristite ostatak godine da ih ostvarite!

Otkrijte tko će biti najsretniji horoskopski znak ovog ljeta i otkrijte što se sprema za vaš znak.

Ovan

Očekujte da će ljetni solsticij 2024. donijeti neke posebno velike promjene za vas. Možda ćete se nadahnuti za novi kreativni pothvat ili se vratiti staroj strasti ili hobiju. U svakom slučaju, sada je vrijeme da proširite svoje horizonte.

Solsticij također potiče vaš avanturistički duh, nadahnjujući vas da krenete na putovanje – doslovno ili metaforički. Možete odlučiti da trenutni put na koji ste se fokusirali nije za vas. Možda ćete promijeniti svoje navike kako bi bili produktivniji u svojoj karijeri. Pripremite se za hrabre korake naprijed.

Pronađite utjehu i udobnost u svom tijelu. Bavite se laganim istezanjem i jogom kako biste probudili mišiće koji su spavali od proljeća. To će vam dati energiju dok se uzemljujete u prirodi. Dobit ćete više vitalnosti upijajući sunčevu energiju.

atma.hr – 52
Bik

Vrijeme je da se krećete polako. Bikovi obično preferiraju spor i stabilan tempo, posebno ljeti, ali pritisnuti pauzu još je bitnije sada, budući da se u posljednje vrijeme nosite s kaosom neočekivanog uspjeha. Iako je taj uspjeh očito dobra stvar, potreban vam je trenutak da sve procesuirate i dekompresirate.

Iskoristite ovo vrijeme zastoja da cijenite ljepotu svijeta i prepustite se malim životnim zadovoljstvima, kao i da se usredotočite na ono što vam je stvarno važno. Ovaj solsticij donosi osjećaj stabilnosti i utemeljenosti u vašem životu. Vrijeme je da se usredotočite na izgradnju čvrstih temelja i njegovanje vaših odnosa.

Napravite cvjetnu krunu od ljetnog cvijeća poput tratinčica, suncokreta i lavande. Ukrasite svoju glavu, zapešća ili vrat cvjetnim krunama za dobrodošlicu ljetu. To će vam donijeti pozitivnost. Potrudite se i do kraja iskoristite sjajnu energiju sezone.

Blizanci

Osjećate želju za druženjem? Za to možete zahvaliti ljetnom solsticiju! Usmjerite ove dodatne društvene leptiriće i fokusirajte se na bliske prijatelje i obitelj. Solsticij će vam pomoći da se još više povežete s njima, podijelite nove ideje i istražite nove načine da budete sretni, jer će vas natjerati da budete otvoreniji i izražajniji.

Velike su šanse da ćete uzdrmati svoj život i na druge načine. Mogli bi se predomisliti oko nečega na čemu ste zapeli. Projekt koji je stagnirao može iznenada krenuti naprijed s velikom idejom koja povećava produktivnost. Ali kad stvari iznenada krenu naprijed, mogli biste se naći preopterećeniji nego inače.

Obavezno upotrijebite svoju mrežu podrške kada vam je potrebno povećanje samopouzdanja – čak i najsamouvjereniji ljudi ponekad trebaju ohrabrenje da traže nove putove.

Čuli ste za proljetno čišćenje, ali što je s ljetnim čišćenjem? Razvrstajte svu svoju staru odjeću, drangulije i kolekcionarske predmete — donirajte svaki predmet koji više ne želite ili organizirajte rasprodaju s namjerom da zaradu date u dobrotvorne svrhe.

atma.hr – 52
Rak

Rakovi, vrijeme je da zablistate! Ljetni solsticij označava početak vaše sezone u astrologiji, što znači da vam se pruža prilika da ponovno otkrijete sebe.

Mjesec vašeg rođendana vrijeme je da kažete ‘da’ svim planovima u zadnji tren i iznenadnim pozivnicama koje ulete u vaš život. Nikada ne znate kada će životna prilika pronaći put do vas. Prihvatite kaos i ne bojte se djelovati. Uskočite s obje noge – svemir vas čuva.

Možda imate pametnu ideju vezano za nešto oko čega osjećate strast i sada možete djelovati i pretvoriti je u stvarnost.

Lav

S vašim njuhom za dramatiku i ljubavlju prema svjetlima reflektora, nikada nećete biti izgubljeni, a ljetni solsticij 2024. rasvijetlit će vaš vatreni duh i potaknuti samoizražavanje još i više. Prigrlite svoje unutarnje samopouzdanje i obasjajte svojim svjetlom. Ovo je vaše vrijeme da se istaknete.

Budite spontaniji, posebno u vašim romantičnim vezama, koje će već sada biti puno koketnije i zabavnije. Ako ste slobodni, pokušajte izlaziti s nekim tko nije vaš uobičajeni tip ili čak ići na spoj na slijepo. A ako ste u vezi, začinite stvari između vas i vašeg partnera.

Klasičan način odavanja počasti solsticiju je paljenje krijesa. Ali krijesovi nisu nužno najsigurniji ili ekološki najprihvatljiviji, stoga razmislite o paljenju žute ili zlatne svijeće. Zapišite popis svojih ciljeva za novu sezonu i držite ih blizu srca. Zatim zapalite svijeću kako biste osigurali da se vaše manifestacije ostvare.

atma.hr – 52
Djevica

Djevice vole ljeto jer ti dodatni sati sunčeve svjetlosti daju prijeko potrebnu energiju. Uostalom, taj naslagani popis obaveza neće se sam završiti! Ali također biste trebali iskoristiti ovo vrijeme za razmišljanje o svojim postignućima i planiranje budućnosti, pogotovo jer će vam ljetni solsticij dati astrološko zeleno svjetlo da poduzmete odlučnu akciju za nešto veliko.

Ovo je vrijeme da Djevice prevladaju duboko ukorijenjeni problem koji ih je mučio neko vrijeme. Mogu doživjeti zanimljive emocije koje su ih sputavale, a sada mogu krenuti naprijed u uspješnu budućnost.

Družite se sa starim i novim prijateljima. Planirajte okupljanje vani i sakupite sve svoje omiljene sezonske grickalice: lubenicu, kukuruz, rajčice, breskve i ostalo ljetno voće i povrće. Vaši prijatelji će uživati u okupljanju i razmjeni priča. Podijelite malo smijeha, ukusnu hranu i obilje dobrog provoda sa svojom ekipom.

Vaga

Nove perspektive i osvježavajuće veze su na horizontu. Ovogodišnji ljetni solsticij prilika je za stvaranje zajednice na neočekivanim mjestima, a morat ćete previdjeti svoje nesigurnosti i gurnuti se izvan svoje zone udobnosti.

U prošlosti ste kompromitirali svoje standarde kako biste se prilagodili drugim ljudima, ali sada će vam se ponuditi prilika da ljubav prema sebi stavite iznad svojih trenutnih neispunjavajućih veza.

Vrijeme je da se podsjetite da je najvažniji odnos koji imate onaj sa samim sobom. Solsticij zahtijeva usredotočenost na brigu o sebi i osobni rast. Odvojite vrijeme za njegovanje svoje dobrobiti i uključite se u aktivnosti koje vam donose radost i opuštanje.

atma.hr – 52
Škorpion

Dok drugi horoskopski znakovi naglavačke zaranjaju u ljetnu zabavu, vi tražite neke promjene na profesionalnom planu. To je zato što ste radili iza kulisa na nekim velikim projektima, a ljetni solsticij je postavljen da rasvijetli sve što ste postigli. Nemojte se bojati malo se pohvaliti sobom. Uostalom, zaslužili ste to nakon što ste uložili naporan rad, prebrodili neke ozbiljne izazove i stigli do kraja svog putovanja!

Također biste trebali biti u potrazi za novim izgledima za posao – i to unosnim. Nova prilika za karijeru može dodatno povećati vašu novčanu situaciju i potpuno vam promijeniti život. Vaš financijski položaj također se mijenja na bolje.

Meditirajte o tome što želite unijeti u svoj život tijekom nove sezone. Odvojite trenutak za razmišljanje u tišini i mentalno isplanirajte svoje namjere. Dajte svjetlo i ljubav ciljevima koji govore vašem srcu. Zatim, tijekom ljeta, manifestirajte ih kroz svjesnost u stvarnost.

Strijelac

Za vas, Strijelce, nema potrebe da polako ulazite u ljetni solsticij – prvi dan ljeta donijet će nalet osnažujuće energije u vaš život. Ako ste zapeli u kolotečini ili ste opterećeni životnim obavezama, naići ćete na dobrodošlu promjenu tempa.

Također biste trebali tražiti dobre strane i slijediti svoju intuiciju. Nova prijateljstva, neočekivane prilike i iznenadni uspjeh u vašem osobnom životu zapisani su u zvijezdama ako ste spremni riskirati.

Ljetni solsticij potaknut će vaš osjećaj avanture i optimizma, a to će vas potaknuti da proširite svoje horizonte i pokušate tražiti nova iskustva.

Odmorite se od svega što se događa i provedite neko vrijeme bilježeći svoje emocije. Oslobodite se svih dugotrajnih osjećaja koji su lelujali u vama posljednjih nekoliko mjeseci. Kada završite, možete mentalno i emocionalno početi ispočetka jer nova sezona počinje.

atma.hr – 52
Jarac

To što ste ranjivi nije baš vaša jača strana, ali ljetni solsticij je tu da vas podsjeti da je oprost najbolji dar koji možete dati sebi – i drugima.

Došlo je do neke drame u vašem društvenom krugu tijekom proteklih nekoliko mjeseci i možda ćete napokon uspjeti riješiti stvari. Iskoristite priliku ljetnog solsticija da svoje razlike (i svoj ego) ostavite po strani.

Ovo je vrijeme da se iskupite.

Vodenjak

Ljetni solsticij je vaša prilika da pojačate toplinu između vas i vaše posebne osobe. Kao zračnom znaku, može vam biti teško iskoristiti svoju emocionalnu stranu i izraziti ono što trebate, ali ovog ljeta svi aspekti vaših dugoročnih veza su vezani za pregovore.

Slobodno Vodenjaci bi se mogli naći u pikantnoj situaciji s prijateljem na kojeg su bacili oko. Možete saznati da vam netko u koga ste bili zaljubljeni uzvraća osjećaje. Za neke će plamen biti prevruć da bi nastavio vatru ljubavi, ali drugima će se njihova iskrenost uvelike isplatiti.

Na dan solsticija izađite van i pješačite s obitelji ili grupom prijatelja. Divite se prirodnim čudima planeta na kojem živimo. Prihvatite ljepotu, harmoniju i obilje Majke Zemlje! Uživajte u prirodi dok šećete i razgovarate.

atma.hr – 52
Ribe

U posljednje ste vrijeme osjećali stres zbog toga što vas vuče na tucet različitih smjerova, a sada je vrijeme da pritisnete pauzu. Ovaj ljetni solsticij bit će idealno vrijeme da se povežete sa svojom duhovnom stranom i potražite mir i tišinu u prirodi.

Ovaj solsticij otvara vrata duhovnoj i kreativnoj inspiraciji pozivajući vas da iskoristite svoju intuiciju, istražite svoje umjetničke sposobnosti i povežete se s višim područjima svijesti.

Mogli biste razmisliti o provođenju vremena meditirajući vani ili o pisanju u svoj dnevnik kako biste razmislili o tome kako je prošla godina do sada. To će vam omogućiti da vidite koliko je vaš trenutni put usklađen s onim kuda želite ići i dati vam priliku da napravite neke male, ali značajne promjene u svojoj dnevnoj rutini. Sve vam to može pomoći da se približite životu kakav želite.

Učinite nešto što nemate običaj činiti. Riskirajte. Bit ćete zadovoljni ishodom ako možete izaći izvan svoje zone udobnosti i prigrliti nepoznato. Pogledajte svoje strahove u lice, a zatim bez oklijevanja krenite naprijed.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić