Image By ojosujono96

Bilo da odlučujemo prestati pušiti, smršaviti ii preseliti u novi grad, sve je to prvo bila tek misao u našem umu. Sama odluka da se pokrenemo ka željenom cilju je sljedeći logičan korak iza kojeg slijede svi oni daljnji, vidljivi.

atma.hr – 52
Autora i tekstova, životnih trenera i učitelja ima na stotine, a najveća blagodat modernog doba jest da su informacije dostupne svima. Svi će nam reći isto, da rad započinje ljubavlju prema sebi, upute su iste, čak i zvuči kao da smo sve to već to čuli i da već sve znamo.

Zašto opet čitamo, zašto tražimo nove, svježe savjete? Nema ih ni ovdje, jer primijeniti savjete ne može nitko osim nas samih.

Odluka o transformaciji života dolazi iz ideje, iz želje pa čak i osjećaja nezadovoljstva koji nas može pratiti duže vrijeme. Promjena načina života je kompleksnija, tjera nas da pomičemo granice, brišemo stare programe, usvajamo nama do tada nepoznate navike i zaronimo dublje u svoju podsvijest. Tjera nas da plačemo, da se preispitujemo, da prihvaćamo i da opraštamo.

A najvažnije je oprostiti sebi. Oprostimo si kao što bi oprostili svom djetetu ili najboljem prijatelju. Oprostimo si s razumijevanjem, ljubavlju i mišlju da smo radili najbolje što smo znali.

Oprostimo si za nepromišljene odluke.

Oprostimo si, što smo, zbog velike želje da budemo voljeni, u život ponekad puštali pogrešne ljude.

Oprostimo si za sve ono što sami nazivamo greškama, makar to bio poneki neuspjeli ručak ili ogreben auto.

Oprostimo i otpustimo. S tom lakoćom i novim saznanjima o samom sebi, krenimo ponovno, jer svatko ima pravo na novi početak.

Ma imamo pravo na tisuće novih početaka!

Svaki dan može biti tek onaj prvi, našeg boljeg života.

atma.hr – 52
Ohrabrite se!

Postoje stvari u kojima smo dobri i koje nam idu od ruke. Sjetimo se koliko smo dobra već učinili kroz život, znajmo da smo jedinstveni i da smo baš svi, takvi posebni, potrebni ovom svijetu. Njegujmo zahvalnost i vježbajmo svjesnost. Počet ćemo primjećivati stvari i situacije koje su nam prije bile tako obične, bezlične. Sada ćemo ih prepoznati kao čuda. Iz uma, srca i života izbacimo sve što nas unazaduje, čini nemirnima i zabrinutima, tužnima i razočaranima, sumnjičavima i uplašenima. Prestanimo tražiti drugima opravdanja, zadovoljavati se mrvicama nečije pažnje. Slušajmo svoje emocije, uskladimo se s njima i koračajmo u smjeru u kojem Vas vode.

Osvještavajmo blagoslove, usmjeravajmo misli na djecu, zdravlje, lijepo vrijeme, odličnu glazbu, i vrlo važno, zahvalimo i na onom što tek dolazi.

Ne, nema kristalne kugle, i ne, ne vidimo budućnost.

Mi u svoj um smještamo nova uvjerenja i jačamo vjeru, da optimističnim pogledom na život bivamo nagrađeni, da sve ima smisla i da se baš uvijek, dobro dobrim vraća.

Što nam i ne bi trebalo biti tako teško povjerovati, pa već smo dobili i sve ono loše.

Karma u oba smjera radi savršeno, zar ne!?

Jelena Mašek