Foto: pixabay.com

Bikovi, važne promjene su izgledne u drugom dijelu 2023. godine. Jupiter je pokrenuo sretan i aktivan društveni ciklus. Pronalazite u sebi novi optimizam zbog kojeg želite poduzimati stvari u svoje ruke i stvarati. Sada bi moglo doći do velikog porasta vašeg toka financijskih sredstava. Slijedi period blagostanja. Ovo je dobar trenutak da date prioritet svojim ambicijama i ostvarite dobar početak. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” u drugom dijelu 2023. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, s jedne strane, racionalni i praktični, s izraženim smislom za materijalne vrijednosti. Međutim, druga strana Bikovske prirode je vrlo osjetljiva, romantična i sentimentalna.

Općenito

Neke važne promjene su izgledne u drugom dijelu 2023. godine. Uspjeh u karijeri može opteretiti vaš dom i obiteljski život. Morat ćete preuzeti više odgovornosti za vaš dom i obitelj. Također, morat ćete početi biti oprezniji s trošenjem svoje energije. Morat ćete sagledati svoju situaciju, odlučiti što je zaista važno za vas i fokusirati se samo na one stvari koje su bitne za vas.

Jupiter je pokrenuo sretan i aktivan društveni ciklus. Ovo će trajati sve do 2024. godine, tako da je ljubav u zraku. Bikovi koji su bili sami će stupiti u vezu, a moguće i u brak.

Vjerojatno će poslovna partnerstva i zajednička ulaganja biti dobri. Po pitanju karijere, mnogi od vas će pronaći svoj put. Bit ćete u mogućnosti da ostvarite svoju karijeru iz snova, kao i posao iz snova. Pronaći ćete područja koje vas vode ka uspjehu i osobnom zadovoljstvu. Karijera i ljubav će vjerojatno biti najuzbudljivija i najsretnija područja u vašem životu.

Najvažnija interesi su komunikacija, intelektualna interesiranja, dom, porodični i emotivni život, osobna transformacija, otplata duga, karijera, prijateljstva i grupne aktivnosti, duhovnosti. Najviše ispunjenja donijet će vam duhovnost, zdravlje i rad, produktivnost, ljubavne, romantične i društvene aktivnosti.

U ovom periodu, ako ste u stanju upravljati svojom posesivnošću i svojom poznatom Bikovskom tvrdoglavošću, vaše ljubavi će ponovo dobiti zamah, osjećaji i udobnost koju su izgubili na tom putu. Pronalazite u sebi novi optimizam zbog kojeg želite poduzimati stvari u svoje ruke i stvarati.

Da biste sačuvali svoj fizički i mentalni ton, nemojte samo ljenčariti i ništa ne raditi. Selo, priroda, vrtlarstvo, seoske šetnje, vožnja biciklom, učinit će vam najveće dobro. Uzimajući u obzir dobre savjete koji su vam dati i slušajući svoju intuiciju, imate sve šanse na svojoj strani da ostvarite svoje ambicije, a možda i nešto više od toga, sve ovisi o vama.

atma.hr – 52
Sada bi moglo doći do velikog porasta vašeg toka financijskih sredstava. Ovo je dobar trenutak da date prioritet svojim ambicijama i ostvarite dobar početak.

Energetske razine Bikova također su sjajne. Ovo je povoljno vrijeme da se ponovo povežete sa svojom obitelji i prijateljima, naravno, ako ste daleko od njih. Mogli bi uspostaviti i neke dobre veze u životu. Studenti Bikovi će imati uspjeha u svim svojim obrazovnim aktivnostima.

Oni koji teže visokim studijama također bi smatrali da je vrijeme povoljno za to. Također, Bikovi koji završavaju studije će pronaći odgovarajuća mjesta koja su vrlo isplativa. Postoji vjerojatnost rođenja djeteta u obitelji.

Za Bika je ovaj period povoljan za razne kupovine i prodaju, kuća, zemljišta i vozila. Međutim, savjetuje se da budete oprezni u svom poslu i da budu svjesni lažnih poslova i lažnih prijatelja. Posebno neke velike poslovne ponude treba prihvatiti s dvostrukim oprezom.

Bit ćete skloniji religioznim djelima, kao i društvenim i dobrotvornim radom. Ako ste u mogućnosti, donirajte u dobrotvorne svrhe.

Sve u svemu, očekuje vas fenomenalan rast. Slijedi period blagostanja za Bikove.

Ljubav

Sredina godine bi mogla ponovo donijeti nesklad u vašem ljubavnom životu ili braku. Ako se odreknete svoje poznate bikovske tvrdoglave prirode, bit će mnogo bolje za vas u privatnom životu.

Ako ste tolerantni prema svom partneru, onda se uz bolje razumijevanje vaša ljubav ili brak mogu vratiti na pravi put. Na vama je da učinite da vaša ljubav ili brak uspiju. Pored svega, ovo je generalno gledano, dobar period u smislu braka ili ljubavi za Bika.

Oni koji su sami, mogli bi pronaći svog idealnog partnera i svoju srodnu dušu. Da bi to riješili, savjetujemo im da više izlaze iz kuće.

Bikovi koji su duže u vezi, gledat će na svoje partnere iz drugog kuta, veza će dobiti novu svježinu i odlučit će da se vjenčaju.

Žene Bikovi bi mogle donijeti dijete na svijet. Ljubav je definitivno područje gdje su moguća poboljšanja za vas. Napredak se primjećuje, a pogotovo u mjesecima kolovozu/avgustu i rujnu/septembru.

atma.hr – 52
Karijera, posao i novac

Sredina godine može donijeti neke pozitivne pomake u vašem profesionalnom životu. To je također period u kojem ćete trebati donijeti odluku da li da nastavite svojim sadašnjim putem ili da krenete nekim novim putem.

Ako mijenjate svoje planove i svoj put, nemojte se plašiti, nešto sjajno se sprema za vas. Bikovima se savjetuje da nastave vrijedno raditi i da ne klonu duhom. Neke bogate nagrade za vaš trud su na vidiku na kraju godine. Do tada, možete naići na mnoge prepreke, kada će vaši živci biti na ispitu i pitanje je hoćete li se moći nositi sa svim tim. Sada je neophodno da budete uporni i da zahtijevate ono što vjerujete da zaslužujete. Možda će neki od vas promijeniti posao, ako vam je dosadašnji dosadio ili ako nađete nešto financijski isplativije.

Posljednjih mjeseci u godini trebate pokazati više ozbiljnosti i ne miješati svoj osobni i profesionalni život. Više poslovnih mogućnosti imat ćete u periodu lipanj/jun – srpanj/jul. Blagotvorni planeti Jupiter i Venera pobrinut će se da vaš novčanik bude pun. Međutim, od Bikova se traži da obuzdaju svoje troškove i izbjegavaju ekstravagantan način života, jer nevolje zbog nepažnje vrebaju oko vas.

Bilo bi bolje da se pridržavate svojih budžetskih planova i da nešto i uštedite. Pregovori koje vodite se nastavljaju sve dok se ne potpiše važan ugovor ili se donese odluka. Od kraja studenog/novembra do prosinca/decembra imate poticaj da godinu završite na najbolji način, a tijekom posljednjeg kvartala godine, očekujte i neke neočekivane dobitke.

Zdravlje

Ljude u znaku Bika očekuju neki problemi sa probavom tijekom ovog perioda. Ako se pridržavaju dobrih prehrambenih navika i fizički su aktivni, onda im nikakve nevolje neće naškoditi.

Bikovima se, međutim, savjetuje da budu fizički aktivni kako bi ostali u formi. Također bi trebali izbjegavati uživanje u začinjenoj i brzoj hrani. Povremeno nađite vremena da opustite živce, nemojte se previše naprezati. Ojačajte svoj imunitet kako biste bili sigurni od svih vrsta infekcija koje se šire oko vas.

Jedite najviše povrća, brusnicu, ciklu, cvjetaču, krastavac, špinat, crni luk, rotkvice, bundevu, orahe, grah, a posebno izbjegavajte tešku hranu i ugljikohidrate. Također, neki Bikovi će morati ozbiljno regulirati unos alkohola ili lijekova.

Ova grupa može biti sklona infekcijama koje su povezane s oslabljenim imunološkim sistemom.

atma.hr – 52
Žene

Morate naporno raditi kako biste održali korak s drugima i može se dogoditi da ponekad vaši napori ne budu adekvatno nagrađeni. Ipak, nemojte se obeshrabriti, već iskoristite ovaj period da biste usavršili svoje vještine i uradili stvari koje su dugo bile u pozadini i čekale svoj red da budu završene.

U odnosu s partnerom možete očekivati da neki prijatan događaj utječe na ponovno rasplamsavanje strasti. Vi ste uvijek odani i razumijete zlonamjerne makinacije drugih, ali nemojte intervenirati bez nekog većeg razloga. Ako bude potrebe, vaša reakcija će dovesti stvari na pravo mjesto.

Profesionalno, vaš posao je možda zanimljiv, ali može biti previše obeshrabrujući za vas i može vas dodatno iscrpiti. Za neke od vas, bilo bi povoljno vrijeme da se vjenčate, ako ste već duže u vezi.

Muškarci

Predstoje vam neke velike pozitivne promjene na polju karijere. Ako tražite unaprjeđenja, povećanje plaće ili preseljenje, ovaj period vam daje mogućnosti za to.

Bit će mnogo topline i romantike u vašoj ljubavi i braku. Također, bit ćete blagoslovljeni dobrim financijama. Ali, Bikovima se savjetuje da izbjegavaju ishitrene i oštre odluke i da za sada idu polako.

Sada imate šansu da konačno ostvarite svoje ciljeve, da budete prepoznati po svojim kvalitetama, da dokažete tko ste i da pobijedite sve prepreke koje vam stoje na putu do uspjeha. U ljubavi ste zaštitnički nastrojeni, uvijek pazite da ispunite želje vaše partnerice i brinete za njenu dobrobit.

Skloni ste maštanju, prije nego da ostvarujete svoje fantazije, jer plašite se da otkrijete svoju skrivenu nestašnu prirodu, ali partner će vam dati mogućnost da shvatite da ste slobodni da se izrazite kako najbolje možete. Nemojte dozvoliti da posao zavlada vašim životom, već provodite više vremena sa svojim najmilijima.

atma.hr – 52
Horoskop za retrogradni Merkur 23.8.2023. (Djevica) – 15.9.2023. (Djevica) / 13.12.2023. (Jarac) – 2.1.2024. (Strijelac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

atma.hr – 52
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Savjet

Vi ste simpatična i senzualna osoba. Više ste primijećeni zbog vaše dosljednosti nego zbog vaše blistavosti. Što postajete stariji, riječi kojima vas prijatelji opisuju su: stabilan, praktičan, stoji čvrsto na zemlji, dosljedan, mada ponekad tvrdoglav i krut, umjetnički, senzualan i popustljiv. Vi se mnogo brinete za sigurnost i udobnost. Od rane mladosti vas zanimaju novac, imovina i hrana. To je ono kroz čega se izražavate i pronalazite ispunjenje. Posjedovanje novca i lijepe imovine su neophodne stvari za vaše samopouzdanje i kreativno samoizražavanje.

Vaša sudbina je da se bavite stvarima fizičke prirode, nekretninama, poljoprivredom, hranom, umjetnošću i zanatstvom. Smisao vašeg života je da steknete financijsku i emotivnost sigurnost. Volite posjedovati stvari. Riječ koju puno koristite je ‘moje, moja’.

Volite da vam bude udobno i da se okružite dobrim životnim stvarima. Da, istina je, vi ste materijalist. To se pokazuje kroz vaše stvari, odjeću… Ono što posjedujete je pokazatelj vaše osobnosti i odražava vaš ukus i stil. Morate naučiti razvijati svoj vlastiti sistem vrijednosti i koristiti ga. Birajte ono što volite jesti ili kupovati i naučiti kad je dovoljno.

Ako vam je automobil ili dom malo skromniji, vi znate se osjećati posramljenim. Kad se osjećate nesigurno, postajete posesivni i ljubomorni. Onda jedete mnogo slatkoga. Dobri ste u kuhanju i umjetnosti. Zato iskoristite ovo, jer može vam pomoći u zarađivanju za život.

Izađite iz svog začaranog kruga, realno sagledajte stvari oko sebe i budite spremni na sve što vas čeka. Ne dopuštajte da vam se itko miješa u ono što smatrate svojom intimom, ali i vi poštujte tuđu. Slušajte svoju intuiciju ili unutrašnji glas i slijedite svoje snove i ambicije.

Mnoge promjene dolaze pred vas, prihvatite ih radosno, jer one mogu biti vaša odskočna daska na putu ka uspjehu.

Ne budite tvrdoglavi i naučite se prilagođavati ljudima i situacijama. Dolaze vam bezbrojne prilike, ne dozvolite obitelji da ometa vaš profesionalni razvoj. Budite spori u donošenju osobnih odluka, oštre temperamentne odluke vas ne vode nigdje osim u začarani krug nelagodnosti.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Bik srpanj/jul 2023: Budite komunikativni i tolerantni. Ako ste u vezi, vaš ljubavni život je poboljšan, a ako niste, moguć je početak nove veze koja ima šanse za uspjeh. Onim ambicioznim Bikovima, predstoje poslovni poduhvati koji će rezultirati financijskim uspjehom. Zahvaljujući Jupiteru stvari idu na bolje, mada će vam trebati vremena da to shvatite. Vaše ljubavi, odnosi i vaši projekti dobivaju na značaju.

U vaš život vraća se ravnoteža koju ste ranije poremetili. Međutim, ako zaista želite da se stvari promjene, morat ćete se distancirati od onih stvari i osoba koje vas živciraju. Ovaj mjesec je vrijeme da usvojite način života koji je vedriji nego inače. Nemojte postati sjetni. Tako ćete izazvati divljenje drugih ljudi. Vašim ljubavima je potrebna pažnja, izjave ljubavi, nježnosti i pokloni. Jednostavnost je vaš zaštitni znak. Opustite se i vaše ljubavi će vam se vratiti stostruko. Međutim, pazite da vam veza ne prijeđe u naviku koja izaziva sukobe. Da biste to izbjegli, slušajte svoju intuiciju i ugodite svom partneru.

Vaš svakodnevni i profesionalni život su sigurni, ali vas uznemiravaju ljudi koji vam prave razne smicalice. Pošto uvijek kažete ono što vam je prvo na umu, ne razmišljajući ni malo, vaša popularnost može opasti. Znači, budite odmjereniji u svojim riječima. Time će se eventualni sukobi koji smiriti, a i život će vam biti ugodniji. Energije kozmosa vam i dalje nameću izazove s kojima se možete lako suočiti.

Bik kolovoz/avgust 2023: Odvojite vrijeme samo za vas. Ako trebate razmisliti prije nego što donesete odluku, uradite tako. U međuvremenu, Mars i Jupiter nastavljaju podržavati vašu situaciju, donoseći vam udobnost u kojoj toliko uživate. S druge strane, nesuglasice ponovo mogu da donijeti Venera i Sunce u Lavu. Čuvajte se svoje posesivnosti jer se može okrenuti protiv vas, jer ste previše podložni i može vas dovesti u neželjenu situaciju.

Dok čekate da Venera bude povoljnija, ostanite smireni i možete neutralizirati sve ove smetnje. Ovog mjeseca vrijeme je da ublažite svoju nepopustljivost. Umirite svoju posesivnost i kada se stvari zakompliciraju, opustite se. Ako budete tvrdoglavi sa svojim uvjerenjima, dovest ćete se u vrlo kompliciranu situaciju. Trebate se pridržavati određenih ograničenja, ili jednostavno, popustiti zahtjevima koji se od vas traže. Nije teško za izvesti, ali očekujte da ćete proći kroz period neizvjesnosti. Iskoristite priliku da razmislite o profilu ljudi koji vam odgovaraju. Kada završite, bit ćete oslobođeni prepreka koje potkopavaju vaš moral.

Planeti vas vode ka uspjehu pa prema tome, nemate o čemu brinuti. Vašu potrebu za vremenom, da uradite neophodne stvari koje se od vas očekuju, podržavaju planeti. Imate osjećaj da vam je dat izuzetni mir. S financijske strane, odlučni ste da budete oprezni i namjeravate postići svoje ciljeve, iako vas mnogi smatraju oličenjem škrtosti. Ipak, vi ste na putu uzdizanja i napretka, a vodite računa o svojim ljubavima, jer im je potrebna vaša pažnja i malo preispitivanja.

atma.hr – 52
Bik rujan/septembar 2023: Umjesto da se nervirate pod izgovorom da se stvari odvijaju sporo, iskoristite ih da procijenite svoj napredak. Poboljšajte svoje projekte i ono što se trenutno događa oko vas. Isplanirajte ono što treba biti i ako je potrebno, ojačajte veze s ljudima koje ste upoznali. Radite onako kako znate, jer ćete tako postići najbolje rezultate. S druge strane, i dalje neke situacije mogu biti komplicirane.

Umjesto da ulazite u sukobe koji kvare atmosferu i koji bi vas doveli u opasnu situaciju, razmotrite svoja osobna uvjerenja. U principu, dolazite do svojih ciljeva i često imate posljednju riječ. Ovog mjeseca, ako želite mir, ublažite svoju poznatu strogost. Nametanje svojih uvjerenja odvest će vas u slijepu ulicu. S druge strane, pronalaženje kompromisa će umiriti napetost.

Trebate se pomiriti oko onih stvari koje vas živciraju. Ako niste sretni, možda ćete biti privučeni ljudima koji vam se sviđaju, ali koji vam ne odgovaraju. Razmišljanje o tome bit će isplativije od forsiranja sudbine. Nemojte tonuti u pasivnost. Ako morate donositi odluke, nemojte predugo odlagati. Razmislite o ljudima koji čekaju vaš odgovor i pokušajte im ga dati u razumnom roku. Ako su vam potrebne informacije, nemojte vječno čekati da tražite.

Ukratko, ne odlažite za sutra ono što možete učiniti danas. S financijske strane, nepotrebni trošak može izazvati sukob s partnerom. Pažljivo analizirajte svaku situaciju. Na taj način ćete pronaći najbolje rješenje za svaki problem.

Bik listopad/oktobar 2023: Jupiter i Saturn nastavljaju olakšavati vaš napredak. Međutim, možda ćete osjećati da je potrebno mnogo vremena da se stvari ostvare. Iskoristite priliku da razmislite što ćete uraditi kada situacija bude nalagala da djelujete. To će vam biti isplativije nego da izgubite živce. Nemojte neke inicijative drugih osoba shvatiti kao napade na vas.

Prihvatite pomoć drugih, ako vam je potrebna i ako oni nude pomoć. Činite one stvari koje će ljudima izmamiti osmijeh na lice, a izbjegavajte oštro reagirati zbog sitnica. Svog partnera uključite u svoje projekte ili aktivnosti. Povezat ćete se s ljudima koji vam odgovaraju. Da bi se sve dogodilo najbolje, prihvatite ono što vam se nudi umjesto da to odbijete iz nekih samo vama znanih razloga. Bikovi mogu imati problema s kozmičkim energijama koje donosi Škorpion, živciraju vas i tjeraju da vam se pomuti um i to bez ikakvog razloga. Kada se to dogodi, možete se naći u neželjenoj situaciji.

Duboko udahnite prije nego što bilo što odgovorite. Ovaj mjesec ima mnogo potencijala da vam ponudi. Da bi to bilo isplativo, ali čuvajte se svojih predrasuda, jer zbog njih možete propustiti povoljne prilike.

atma.hr – 52
Bik studeni/novembar 2023: Neke blokade koje su vas sputavale sada polako nestaju. Ono što vam je bilo na čekanju sada se počinje polako sređivati. Vaši projekti počinju napredovati, a vi ste skloniji razgovoru i dogovoru. Ipak, čuvajte se svojih reakcija. Prije nego što donesete bilo kakvu odluku na temelju pretpostavki, odvojite vrijeme da o svemu dobro razmislite.

Ovog mjeseca uspjeh vaših projekata ovisi od vaše sposobnosti da u realizaciju uvrstite i neke druge osobe. Inspiraciju crpite iz vaše harmonične ljubavi, dok vaša veza prolazi i kroz trenutke sreće i krize. Ako želite da sve bude kako treba, ostavite svoju posesivnost po strani i dajte slobodu drugoj polovici da može normalno funkcionirati i bez vašeg utjecaja.

Nemojte je gušiti svojom posesivnošću. Živite život u sadašnjosti i ne razmišljate što će biti sutra. Pazite da tako ne završite na krivom mjestu. Ako želite izbjeći ovakvu situaciju, napravite korak unazad, budite fleksibilniji i razmislite o svemu. To će vam pomoći da ne napravite grešku koja bi vas skupo koštala. Ovog mjeseca ostanite smireni, čak i ako to zahtijeva od vas priličan trud, jer nećete zažaliti.

Bik prosinac/decembar 2023: Počinjete mjesec s osjećajem lakoće, optimist ste i uzimate život u ruke na pravi način izbjegavajući da upadnete u situacije koje mogu da vam otežavaju život. Budite opušteni, ako ste u vezi i dozvolite vašem partneru da malo poremeti vaše ustaljene navike, bez da mu prigovarate zbog toga. Planeti stvaraju lijepe trenutke, ali nažalost i komplicirane periode s kojima se morate izboriti na najbolji mogući način po vas.

Ovi uzastopni usponi i padovi mogu za vas izgledati porazno, toliko da ćete možda pomisliti da je vaša veza na rubu opstanka. Ali budite sigurni, to se neće dogoditi. Ako ste sami i ako želite da izbjeći da ostanete sami, onda ublažite neka svoja uvjerenja. Da biste izbjegli razočaranje, nemojte prkositi sudbini, ostanite smireni, što god da se dogodi. Vašim projektima je potrebno vrijeme da se materijaliziraju.

Međutim, znajte da ovi mali zastoji nemaju za cilj da vas učine nesretnim, naprotiv, oni vam pomažu da sve isplanirate i organizirate tako da kada dođe vrijeme, budete u savršenoj formi. Zato nemojte svuda vidjeti nepogode. Ako morate donijeti odluku koja zahtijeva značajna sredstva, provjerite sve detalje i sve pažljivo isplanirajte.

conopljanews.net