Foto: pixabay.com

Venera ovdje prima utjecaj Saturna, Marsa i Ketua, a to znači da je napadnuta sa svih strana, pored toga je i Rahu u Biku ili Venerinom znaku. To znači da su je gotovo svi malefici napali. Ljubav ili Venera je sada pod opterećenjem karmičkih čvorova i vladarom karme – Saturnom. Situacije, misli ili partneri iz prošlosti su prisutni fizički ili mentalno poput nekih opsjednuća, blagih misli koje se uvlače potpuno benigno.

atma.hr – 78
Ulaskom u znak Raka, Venera pokazuje svoju slabost jer želi ostati djevojčica, a Mjesec ili Rak joj govori da mora odrasti poput prave majke koja svojim bezuvjetnim davanjem pronalazi smisao koji je ispunjava i čini odraslom jer nadilazi postojanje koje se zasniva na sebičnosti i ispraznosti kojima je sklona u svojem odrastanju.

Ako Venera ostane djetinjasta, ona u pravilu traži autoritet, a tada partner postaje otac i veza postaje zlatni zatvor: Imam sve, a iznutra nemam ništa.

Venera ovdje prima utjecaj Saturna, Marsa i Ketua, a to znači da je napadnuta sa svih strana, pored toga je i Rahu u Biku ili Venerinom znaku. To znači da su je gotovo svi malefici napali.

Ljubav ili Venera je sada pod opterećenjem karmičkih čvorova i vladarom karme- Saturnom. Situacije, misli ili partneri iz prošlosti su prisutni fizički ili mentalno poput nekih opsjednuća, blagih misli koje se uvlače potpuno benigno.

Želja za strasti koju diktira kombinacija Venere i Marsa sada se ne može izražavati, jer Saturn govori o nedostupnim odnosima, zaljubljivanjima u krive partnere, a oni koji su u vezi biti će pod težim opterećenjem. To je astrološko objašnjenje, ali psihološki dolazi do pročišćenja iskrivljenih ili “iščašenih” gledanja na ljubav.

Venera se čisti od idealističkih pogleda u odnosima, stvari koje zovemo ljubavlju ustvari nisu ljubav već hrpa neartikuliranih želja koje se ne mogu materijalizirati pa ih zato ova kombinacija aktivira kako bi se vidjela lažna čežnja i htjenje.

Nedostupne ljubavi koje aktiviraju Saturn i Venera ustvari su takve jer postoji strah od istinskog zbližavanja, biraju se krive osobe kako bi se obrambeno zaštitila osoba od intimnosti i na taj način ostaje u djetinjem stanju u kojem tumači da joj je sudbina oduzela ljubav.

atma.hr – 78
Ipak, stvar je drugačija, planete su ljudske projekcije koje predstavljaju stvarnost onakvom kakva ona nije jer kako kaže Tibetanska knjiga mrtvih: “Zemlja je Bardo stanje ili iluzorno stanje projekcije.” To je stanje ili razina razvoja svakog čovjeka i problemi su ustvari projekcije.

Ketu napada Veneru što nam donosi karmički tajne veze koje su bile ispunjene posesivnosti i ljubomorom.

Ovaj položaj se može osjećati kroz čežnju za prošlim odnosima ili idealizacijama pogotovo onih koji su bili u tajnosti.

Kada bi ovaj položaj morali definirati jednoj rečenicom, glasila bi: To su odnosi ispunjeni nepovjerenjem koje volimo zvati ljubavlju umjesto samokažnjavanjem.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
vedski-jyotish.net

LJILJANA POSAVEC KNJIGE

Prethodna objavaNe posjedujemo mi stvari, već ono za što vjerujemo da posjedujemo – posjeduje nas!
Slijedeća objavaPriuštite si wellnes lica u 5 minuta!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.