Foto: pixabay.com

Kako se činimo drugima i kako želimo da nas drugi vide? Tko smo uistinu? Tkosmo iznutra kad nas život ne zaokuplja, kad radimo ono što volimo, kad smokreativni, kad ne obavljamo poslove i obaveze? Tko smo kad sumnjamo u sebe,kad imamo osjećaj manje vrijednosti, kad smo zavidni, tužni, depresivni? Znate lida postoji jaz između onoga kakvi se činimo i tko smo uistinu? Postigniteravnotežu između ova dva stanja. Kako? Osvijestite ova univerzalna pitanja iodgovore koji slijede! Postanite introspektivni i meditantni.

atma.hr – 52
1. Što je univerzalna inteligencija?

Ono što posjeduje svijest o samoj sebi te o svojoj sposobnosti kretanja i djelovanja u materijalnom svemiru; opaža sve pa tako i nas, naše misli, snove, ponašanja, želje.

2. Kako se osloboditi navike da budete vi?

Tako što ćete se izdići iz okolnosti svoga života, što znači da ćete prestati misliti i osjećati isto, kako ne bi sve oko vas bilo isto, iz dana u dan. Morate promijeniti svoje stanje postojanja!

3. Što je stanje postojanja?

To su misli koje se stvaraju u vašem mozgu/ mentalno stanje te osjećaji koji se stvaraju u vašem tijelu/emocionalno stanje. Naše biće sve to pamti te tako nastaje naša osobnost.

atma.hr – 52
4. Kako se promijeniti?

Jako je teško promijeniti se jer morate početi misliti izvan okvira onoga kako se osjećate.

5. Može li se utjecati na gene?

Može! Kada većinu svoga života mislimo i osjećamo isto, stvaramo poznata stanja postojanja. Naše unutarnje kemijsko stanje iznova aktivira iste gene. Stoga je za promjenu gena nužna promjena misli, osjećaja i okruženja. Zbog misli i osjećaja straha neke osobe mogu posijediti preko noći.

6. Kako tijelo upravlja umom?

Preko sjećanja koje je u podsvijesti, a koje djeluje kao emocionalni okidač. Primjerice, rastužite se kada čujete neku pjesmu koja vas podsjeti na događaj iz prošlosti. Okidač nas vraća u prošle osjećaje jer se i tijelo ponaša kao um koji pamti.

7. Na što utječe iskustvo?

Na formiranje ličnosti, tako što raspoloženje i temperament postaju naša ličnost(ogorčen, ozlojeđen, ljutit, osvetujuć, ili radostan, bezbrižan…). Ljutnja jeidentitet, kao i frustracija, jer: moram biti NETKO!

atma.hr – 52
8. Kako živjeti neovisno o vremenu?

Nadilaženjem automatskih navika, poput jutarnje ili bilo koje rutine teoslobađanjem od iščekivanja budućnosti.

9. Što se krije iza takozvanog čuda?

Promjena vlastitog stanja i postojanja! Siđite sa starog uma i stvorite novi! Radite nešto kreativno, novo i ono što volite.

10. Kako nam identitet završi u tijelima?

Zbog pretjerane proizvodnje hormona stresa stvaraju se negativne emocije poput ljutnje, straha, zavisti, mržnje, agresije, frustracije, tjeskobe, tuge, beznađa, depresije. Zbog brige oko toga što posjedujemo, kakve probleme imamo postajemo tijelo-vrijeme-okolina umjesto svjesnost.

11. Zašto je dobro prestati predviđati posljedice?

Jer se tako oslobađate svojeg starog ja: starih misli, osjećaja, uvjerenja. Prijeđitena uzvišene emocije koje nas čine manje tjelesnima te imaju višu frekvenciju(ljubav, radost, zahvalnost). Primitivnije emocije vezane su uz preživljavanje tijela.

atma.hr – 52
12. Od kuda sebična ovisnost?

Iz navike za preživljavanjem, instinkta samoodržanja. Ako je ovo uravnoteženo,tada je i ego.

13. Što su uvjerenja?

To su misli koje svjesno ili nesvjesno prihvaćamo kao zakon svoga života.Uvjerenja utječu na našu osobnu stvarnost.

14. Što su uvjerenja koja imamo o sebi?

To je naša osobnost – ono što mislimo, kako se ponašamo i osjećamo. To su naše nesvjesne misli, refleksna ponašanja i automatske emocionalne reakcije.

15. Što je um?

Mozak u akciji! I tijelo se ponaša kao nesvjesni um jer pamti. Što više nadjačate stare obrasce i ego, to ćete se više uvjeriti da subjektivni um može utjecati na objektivni svijet. Promijenite misli da biste promijenili svoju stvarnost!

atma.hr – 52
16. Kako dolazi do transformacije u nama?

Tako da se dovedete u stanje da vam više ne može promaknuti ni jedna misao,emocija ili podsvjesno ponašanje.

17. Kako postati svjestan onog nesvjesnog u nama?

Kad uvidite porive i sklonosti, uvjerenja koja upravljaju vama i vašim životom, kad raskinete lance te vezanosti, kad emocionalno oslobodite tijelo od emocionalnih ovisnosti.

18. Što je ishod svakog iskustva?

Emocija!

19. Zašto je stres poguban?

Zato jer nas trajno drži u beta valovima, koji otežavaju fokusiranje na naše unutarnje biće.

20. Što je meditacija?

Meditacija je bivanje u alfa, theta ili deltha valovima mozga. Gama valove dostižu samo vrhunski meditanti. Alfa služi kao most između svjesnog i podsvjesnog uma. Što su moždani valovi niži/sporiji to smo više u podsvjesnom, meditativnom umu. Što su viši/brži to smo više u svjesnom umu. Meditacija će aktivnost vašeg mozga prebaciti u skladniji i uređeniji valni obrazac. Meditacija vam daj odgovor tko više ne želite biti! Ona vam omogućuje neurološko čišćenje stare osobnosti te prekidanje ovisnosti o tijelu, okolini, vremenu.

Sanja Vuković Grbac

Inspiracija: Stvorite novo ja, Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i
izgradite svoju novu stvarnost (2016), Dr. Joe Dispenza