atma.hr – 52
1. Manje je nekad više. Što manje budem radila stvari poput trošenja novca, prekovremenog rada, previše jela, pokušaja da promjenim nepromjenjivo, briga o drugima koji moraju da nauče da brinu o sebi – bolje ću se osjećati. Životna lekcija: kada ste u nedoumici ili imate sumnje – činite manje.

2. Unijeti u život više ispravnih stvari. Više smijeha i dubljeg povezivanja sa drugima. Hranit ću svoj um dobrim mislima, održavat ću svoje tijelo u pokretu, radit ću balansirano, tako da imam odmora. Tada će život u većoj mjeri reflektirati moje vrijednosti i tada ću sretnije živjeti. Životna lekcija: svakoga dana bi trebalo uraditi neke od ovih stvari;

3. Prestati sa čekanjem da život počne. U toku prošle godine počela sam više da obraćam pažnju na unutrašnji glas koji mi šapuće da uradim neke male stvari koje me čine sretnom. Pozivanje prijatelja na večeru, iznenadno gledanje filma, uživanje u pogledu i zvucima prirode, tako što odem u šetnju prije početka radnog dana. Sada su vrste prioriteta i sastavni dio mog dnevnog plana. Životna lekcija: određene male želje nisu više na listi čekanja, sada su na listi prioriteta.

Cheryl Richardson

atma.hr – 52