Designed by Freepik

Bez motivacije i elana ponekad je teško samostalno se vratiti u bolju vibraciju. Ovo su savjeti koji bi vam u svakodnevnom životu u tome mogli pomoći!

atma.hr – 78
Živite svoju prvobitnu prirodu

Prvobitna priroda je ono što smo dobili rođenjem – naša osobnost po kojoj se razlikujemo od drugih. To su naši potencijali i talenti kojih često nismo svjesni i trebamo ih (ponovo) otkriti.

Ako prema nečemu osjećamo neobjašnjivu privlačnost, povezanost i želju da se bavimo nekim hobijem ili sportom, trebali bismo poslušati svoju intuiciju jer to su obično područja u kojima će se naši talenti i razviti.

Svatko od nas je jedinstven, samo često trebamo obnavljati kontakt s najdubljim dijelom Sebe da bi naša kreativnost i skriveni potencijali isplivali. To se najbolje i najbrže postiže prakticiranjem meditacije i učenjem. Tijekom odrastanja često zaboravljamo gdje je naša prvobitna priroda, zaboravljamo svoje duboko jastvo.

Ovo stanje zaborava može uzrokovati gubitak životne energije i entuzijazma. Svakog dana trebamo odvojiti malo vremena da bismo povratili svoju snagu.

Ljekovita moć razgovora

Život ne ovisi o vanjskim situacijama i događajima, nego o našim vibracijama. On se prvotno odvija u našoj nutrini, a potom se manifestira u vanjskome svijetu.

Ipak, kad se nađemo u okolnostima za koje nam se čini da su nas shrvale i narušile našu emotivnu ravnotežu, dobro je i preporučljivo o tome s nekim razgovarati.

atma.hr – 39

To može biti terapeut u kojeg imamo povjerenja i koji nam može pomoći da se teret negativnih emocija očisti. No, to može biti i prijatelj koji čini našu mrežu podrške, koji nas ne prosuđuje i u stanju je razumjeti nas i podržati.

Ne treba podcjenjivati ljekovitu moć razgovora!

Pronađite svoju strast

Iznimno je važno da nas u životu pokreću radost i strast prema nečemu. Trebali bismo se zapitati koje su to aktivnosti koje nam brzo mogu pomoći da ostanemo ispunjeni.

Možda je to odlazak na duhovno predavanje ili seminar, masaža ili tjelesna aktivnost, bavljenje umjetnošću ili, jednostavno, šetnja uz rijeku.

Iskušajte nešto novo

Ponekad nismo motivirani za promjene zato što smo upali u svakodnevnu rutinu.

Trebali bismo u svoj život unijeti dah svježine tako što ćemo učiniti nešto novo, nešto što smo oduvijek željeli, a nije bilo prilike da se tome posvetimo.

Dr. Boško Hristić / kvantnitalas.wixsite.com

atma.hr – 78