Foto: pixabay.com

Kada se zbroje i oduzmu bezbrojne negativne misli koje se svakom od nas motaju po glavi, ostane ih pet koje su najčešće i pri tom ih psiholozi smatraju najvećim mentalnim, emotivnim, motivacijskim, kakvim god hoćete kočnicama.

Ništa dobro iz njih nikada nije proizašlo, a posebno ne osjećaj zadovoljstva, sreće, ispunjenosti ili uspjeha.

Koje su to štetne misli i kako ih transformirati?

1. “Nisam dovoljno dobar.”

Ima li što gore od ovakvog stava?

Možda niste najbolji roditelj, sportaš ili kolega. Nitko nije savršen i svatko ima mana, ali ponavljanje sebi ovakvih rečenica nije potrebno.

Pomislite na ljude oko vas koji zaista imaju mnogo ograničenja – teško se kreću, bore sa bolešću i od vas imaju mnogo manje izbora. Koliko ih je samo koji su nakon nesreća napisali knjige, pomagali drugima… Bi li uspjeli da su mislili da nisu dovoljno dobri?

Uhvatite se nekog posla – hobi, pisanje, slikanje… i promatrajte sebe kako se korak po korak usavršavate. Vidjet ćete da ste itekako dobri.

2. “Nikoga nije briga za mene.”

Ako je ovo možda točno, onda ste prava rijetkost od kada postoji svijet.

Na ovom svijetu je svatko okružen ljubavlju samo što često sami ne dozvoljavamo da nam ona priđe. Očekujemo velika djela od drugih, a ne vidimo one male geste koji znače pažnju i brigu. Sa ovakvim negativnim stavom sasvim očekivano djelujete na druge tako što se oni povlače i ne žele pokazati da vas vole, iako to osjećaju.

Počnite vi pokazivati ljubav drugima. Vrlo ćete brzo vidjeti rezultate.

Iako možda niste zadovoljni svojim okruženjem, tko vam brani da ga promjenite i sklopite nova poznanstva i sebi date nove šanse?

3. “Ne sviđa mi se ova osoba.”

Normalno je da vam se netko ne sviđa i da nije vaš “broj”.

Ipak, fokusiranje na negativne strane drugih ništa vam dobro neće donijeti. Nećete se osjećati bolje. Osjećaj odbojnosti ili potreba da bježite neće nestati.

Probajte izdvojiti bar neku pozitivnu stranu osobe koja vam se ne sviđa (a ima ih sigurno). Ponavljajte sebi njene dobre strane i na to se fokusirajte. Olakšat će vam život.

4. “Zašto je drugi bolji od mene?”

Od uspoređivanja sebe sa drugima nemate ništa. Ako izvučete bilo kakvu korist od ovakvog stava, čestitamo!

Uvijek postoji netko drugi tko je ljepši, pametniji, brži, bogatiji, mlađi… Ovakav vaš stav ti ljudi osjećaju i to pokreće lavinu drugih negativnih emocija. To vam ne treba u životu.

Morate biti svjesni da ti drugi, bolji, nemaju i nikada neće imati ono što vi imate – vašu cjelokupnu osobnost, jedinstvenu i neponovljivu.

A jeste li razmišljali o tome koliko je ljudi od kojih ste VI “bolji”?

5. “Neću uspjeti.”

Ako ovako razmišljate- i nećete. Ako ovako razmišljate, nemojte ništa ni raditi u životu.

Imate cijeli svijet na dlanu, svoje zdravlje, svoj rad i svoje misli koje vam od jutra do mraka mogu i moraju govoriti “Uspjet ćeš!”.

I uspjet ćete.

30 HIM LAMPA 2

AKCIJA! HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaNije potrebno bježati iz grada da pronađete mir – Svjesnost se može njegovati uvijek i svugdje
Slijedeća objava“Budite najbolji prema voljenoj osobi.” – Jednostavna pravila jurodivog Pyotra Mamonova
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.