Foto: pixabay.com

 Dr Temnjikov je pronašao je šifre – kodove koji uz pomoć naše volje i svijesti mogu navesti stanicu da radi optimalno. Izvor ove metodologije leži u Teslinom učenju. Uz pomoć prave informacije sve mijenja, jedino je važno znati KAKO treba glasiti naredba. U pitanju su precizne, kratke, osobne šifre ili kodovi koji imaju moć pokrenuti određene procese u našem sustavu i blagotvorno djelovati na naše tijelo i emotivna stanja. Kada naših 7 osobnih riječi spojimo s navedenim stanjima, imamo mogućnost prekinuti bilo koju negativno stanje i to promijeniti. Šifre su svojevrsni program koji, kada se aktiviraju, vraća organizam u optimalno stanje.

atma.hr – 52
Infoterapija ruskog doktora znanosti G. J. Temnjikova zasnovana je na problematici otkrivanja vanjskih i unutarnjih negativnih informacija koje utječu na stanice čovjeka, dijagnosticiranju njihovih zdravstvenih i drugih posljedica, te vraćanju na prvobitno, zdravo stanje tijela, uma i duha. Temnjikov je otkrio kako uz pomoć misli i informacija utjecati na stanice, odnosno kako ih vratiti na prvobitni kolosijek.

Sve što postoji predstavlja neku vrstu informacije, određeni KOD na osnovu kojeg se odvijaju različiti procesi. Ljudski organizam funkcionira upravo na osnovu brojnih informacija koje postoje kao zapisi u našim genima i DNK, ili ih svjesno i nesvjesno šaljemo organizmu.

Drugim riječima, naše, ali i tuđe misli imaju utjecaj na svaku našu stanicu, pa samim tim i na cijeli organizam.

Misli predstavljaju određenu vrstu informacija koje mogu biti uzrok mnogih negativnih stanja, bolesti i negativnih zbivanja bilo koje vrste. Kada su informacije kojima raspolažemo i koje šaljemo sebi i drugima pozitivne, sve je u balansu i naše zdravstveno stanje je optimalno. Ali ako su informacije negativne, one mogu uzrokovati niz neugodnih stanja i događaja.

Problematici otkrivanja negativnih informacija, dijagnosticiranju zdravstvenih i drugih posljedica, kao i vraćanju na prvobitno – zdravo stanje, ruski znanstvenik Genadij Jakovljević Temnjikov, doktor znanosti, psihoterapeut, profesor i akademik posvetio je više od trideset godina rada.

Do ove tehnike, koju su nazvali Infoterapija, dr Temnjikov i njegov tim došli su nakon dugogodišnjih ispitivanja koja su vršili na stanicama pomoću atomskih mikroskopa najviše tehnološke kategorije.

atma.hr – 52
Tako su došli do otkrića da stanica pamti i da umije razmišljati, a daljim ispitivanjima dokazali su da na rad svake pojedinačne stanice, pa tako i cijelog organizma, utječu informacije koje dolaze izvana ili iznutra. Informacije o kojima priča dr Temnjikov nisu samo one kojih smo svjesni, koje možemo čuti ili sami kreirati, već su to informacije koje stanice i organi mogu prenositi jedni drugima.

Znanstvena ispitivanja su i dokazala da bolesna stanica često širi informaciju o bolesti te tako zarazi okolne stanice, što je najprimjetnije kod karcinoma koji s vremenom može metastazirati. Međutim, to nije sve. Zvuči neobično, ali ovakve informacije ne prenose se samo unutar jednog organizma, već i s jedne osobe na drugu. Doktor Temnjikov zato tvrdi kako je neophodno naučiti se zaštititi od negativnih informacija i ne propuštati ih u svoj sistem.

Kada je riječ o unutrašnjim informacijama, to mogu biti naše misli, kao i zapisi u stanicama koje utječu jedna na drugu. Kada pričamo o izvanjskim informacijama, misli se na sve što izvana djeluje na nas. To mogu i tuđe misli koje djeluju na nas.

Zna se da imunološki sustav štiti organizam od svakojakih negativnih utjecaja, pa je samim tim i svaka stanica našeg organizma sposobna obraniti se od nepoželjnih utjecaja ili informacija. Međutim, stanice često prestanu obavljati jednu od svojih osnovnih funkcija – da štite organizam – i počnu se ponašati sasvim suprotno svojoj svrsi.

Dr Temnjikov je došao do zaključka da su stanice koje su prestale obavljati primarnu funkciju i koje su oboljele dobile neku vrstu negativne informacije. Dakle, umjesto da nas štiti, određena stanica obolijeva i počinje uništavati sebe i ostale stanice.

Infoterapija se pozabavila pitanjima zašto dolazi do poremećaja u radu stanica i kako tome stati na put. Dr Temnjikov je otkrio kako uz pomoć misli i informacija utjecati na stanice, odnosno kako da stanicama koje su dobile negativne informacije pošaljemo prave, one koje će ih vratiti na prvobitni kolosijek.

Proučavajući rad mozga, znanstvenici su došli do podatka da se čovjek u neusporedivo većoj mjeri služi slabijom – lijevom stranom mozga i da zbog toga ima lošu komunikaciju sa svojim organizmom.

Kada stanica dobije negativnu informaciju, bilo izvana ili iznutra, mijenja svoju prirodnu funkciju i počinje sabotirati organizam. Ona se izdvaja iz cjeline i prestaje obavljati zadatke zbog kojih je stvorena. Umjesto da čini organizam vitalnim i zdravim, da ga brani od negativnih utjecaja, ona u tijelu stvara poremećaj. Upravo na taj način i nastaju kancerogene stanice, koje imaju tendenciju da se šire, metastaziraju i u tom procesu teško ih je zaustaviti.

atma.hr – 52
Daljim proučavanjima dr Temnjikov je otkrio kako desnu stranu mozga više angažirati, odnosno kako je uputiti da stanicama daje informacije da se vrate u prvobitno – zdravo i optimalno stanje ili da, kada je riječ o preventivi, nastave raditi u skladu sa svojim obrambenim funkcijama.

Riječ je, naime, o pravoj naredbi, šifri ili kodu.

Dr Temnjikov je pronašao je šifre – kodove koji uz pomoć naše volje i svijesti mogu navesti stanicu da radi optimalno, onako kako je Stvoritelj smislio. Izvor ove metodologije leži u Teslinom učenju. Dakle, sasvim u skladu s osnovnim postavkama ovog velikog vizionara, genija i znanstvenika, Infoterapija se zasniva na ideji da se uz pomoć prave informacije sve mijenja, jedino je važno da znamo KAKO treba glasiti naredba.

Sedam magičnih riječi

Tehniku koju podučava na osnovnom seminaru dr Temnjikov je nazvao sedam magičnih riječi. U pitanju su zapravo šifre ili kodovi koji imaju moć da u našem sustavu pokrenu određene procese i akcije. Precizno definirane informacije u vidu šifri mogu blagotvorno djelovati na naše tijelo i emotivna stanja.

Iako se tehnika zove sedam magičnih riječi, ne radi se ni o kakvoj magiji, već o riječima koje će biti samo naše, koje ćemo sami izmisliti i vezati za određena stanja, i čijom ćemo primjenom, po metodi uvjetnog refleksa, aktivirati određena pozitivna stanja u svom biću. Ovom tehnikom može svatko ovladati, a evo i kako.

Najprije se trebamo izolirati i desetak minuta provesti u potpunoj tišini i miru. Nakon što smo se na taj način fokusirali na sebe, potrebno je na papiru napisati sedam osobnih šifri vezanih za sedam stanja koja utječu na programe što ih nosimo u sebi.

Kodovi, odnosno riječi koje ćemo smisliti, trebaju biti samo naši, potpuno novi i izmišljeni u trenutku kada pristupimo vježbi, i njih nikada nikome ne trebamo otkriti. Te riječi se trebaju sastojati od tri do četiri slova i ne trebaju ništa značiti, ali ćemo im mi dati određeno značenje.

atma.hr – 52
Prvo stanje za koje trebamo osmisliti osobnu šifru jeste LJUBAV. Potrebno je da se prisjetimo situacije u kojoj smo osjetili neizmjernu ljubav.

Dok u sebi evociramo tu emociju, na papiru napišemo šifru sastavljenu od tri-četiri slova, koja će od tog trenutka pa nadalje za nas predstavljati asocijaciju za ljubav. Potom, dok smo još u toj emociji, riječ koju smo upravo smislili memoriramo i vežemo za to stanje – zakodiramo je.

Ubuduće kad god u sebi izgovorimo tu šifru, u nama će se automatski pobuditi stanje ljubavi koja ima snagu da naše stanice vrati u prvobitno, zdravo stanje.

Drugo stanje za koje imamo zadatak da osmislimo svoju riječ jeste MRŽNJA. Treba da se prisjetimo osobe ili situacije u kojoj smo osjetili najjaču mržnju, da evociramo to osjećanje i da ga zakodiramo po istom principu po kojem smo to učinili za riječ ljubav. (Ova čarobna riječ je naročito djelotvorna kada su u pitanju virusi i bakterije, koje ne možemo uništiti ljubavlju, ali na njih možemo djelovati mržnjom. To su ionako strani organizmi koji nas napadaju i od kojih se, kao i u stvarnom životu, možemo obraniti jedino nečim što će ih uništiti. Umjesto da, na primjer, uzmemo antibiotik, upotrijebit ćemo vlastitu negativnu emociju).

Treća riječ je OBNOVA. Prisjetimo se situacije u kojoj smo nešto popravljali, obnavljali, renovirali, rekonstruirali, bitno je da smo to radili sami i da se u nama tom prilikom stvorio osjećaj zadovoljstva onim što smo stvorili ili čemu smo promijenili namjenu. Zakodirajmo svoju riječ i za to stanje.

Četvrto stanje je AKTIVACIJA I STIMULACIJA – ponovno oživljavanje nekog uspješno obavljenog scenarija. Potrebno je da se prisjetimo situacije u kojoj smo bili izuzetno aktivni i motivirani, kad nam je unutarnja stimulacija pomogla u postizanju nekog uspjeha. Na primjer, zahvaljujući unutarnjoj snazi postigli smo izuzetan uspjeh u sportu ili smo spremili ispit za jako kratko vrijeme, uspješno obavili neki zadatak, stigli na određeno mjesto i slično.

Peto stanje koje trebamo zakodirati je UNIVERZALNA MATRICA, a odnosi se na našu najbolju verziju sebe iz razdoblja kada smo imali oko 19 godina. Tada smo bili na vrhuncu snage, stvaralačke energije i entuzijazma.

Sjetimo se kako je to bilo kada smo bili ljepši, vitalniji i zdraviji nego ikad, kada smo postizali vrhunske rezultate i u svim poljima briljirali ili, ako nikada nismo bili u punoj mjeri zadovoljni sobom, zamislimo idealnu verziju sebe u mladalačkom dobu. Kada nas obuzme zadovoljstvo sobom, tu emociju vežemo za petu magičnu riječ i trajno memoriramo.

atma.hr – 52
Šesta slika je slika IDEALNE ŽENE. Svako ljudsko biće u sebi sadrži i karakteristike suprotnog spola. Zato je važno da u sebi osvijestimo model koji najviše vrjednujemo vezano za oba spola. Idealna žena za nas može biti fantazija ili netko tko stvarno postoji, jedino je važno da ima apsolutno sve osobine koje, prema našem osobnom viđenju, predstavljaju savršenu osobu.

Kada zamislimo sve superiorne fizičke, mentalne, emocionalne i duhovne karakteristike i osobine takve osobe, mentalno se povežemo s tim imidžom i kreiramo svoju šestu magičnu riječ.

Sedma slika je lik IDEALNOG MUŠKARCA. Njega izmaštamo po istom principu kao za idealnu ženu i vežemo za posljednju – sedmu magičnu riječ.

Kako izdati naredbu prema kojoj će se vaše stanice ponašati

Kada naših sedam osobnih riječi spojimo s navedenim stanjima, imamo mogućnost prekinuti bilo koju neugodu, bol, strah i bijes i  to promijeniti.

Šifre koje smo smislili predstavljaju svojevrsni program koji, kada se aktivira, vraća organizam u optimalno stanje.

To funkcionira po principu uvjetovanosti, svaki put kada u sebi izgovorimo memoriranu riječ, ona će predstavljati naredbu prema kojoj će se naše stanice ponašati.

S obzirom na to da sve šifre koje smislimo utječu na naše blagostanje, i stanice će se početi ponašati u skladu s tim. Doktor Temnjikov je kroz nekoliko primjera objasnio kako se ova tehnika primjenjuje u praksi.

“U slučaju potrebe, program pokrećemo tako što u sebi izgovorimo riječ START. Time dajemo signal svom mozgu da reagira i da se otvori za daljnje akcije. Zatim usmjerimo pažnju na emotivnu nelagodu koju osjećamo, izgovorimo u sebi šifru za prvo stanje – ljubav, i onda ponovo vratimo pažnju na osjećaj.

atma.hr – 52
Nakon nekoliko minuta tenzija će početi opadati, anksioznost će se znatno smanjiti, a naše biće bit će preplavljeno stanjem ljubavi i dobrobiti.

Ako se, na primjer, fizički povrijedimo, upotrijebit ćemo riječ OBNOVA. Jasno je da će se naše tkivo bolje obnoviti ako aktiviramo baš ovu riječ. Međutim, ukoliko ozljeda i bol ne prođu u roku od četiri minute, prelazimo na neku drugu riječ – ljubav, recimo. Naime, događa se da neka šifra ne djeluje optimalno u određenoj situaciji i tada možemo aktivirati bilo koju od sedam riječi. Jedna će sigurno imati utjecaj kakav želimo.

Isto tako, ako imamo stanje s kojim ne možemo nikako izaći na kraj, kao što je bijes, možemo izmisliti svoju magičnu riječ za to i da je aktiviramo svaki put kada osjetimo nalet bijesa koji prijeti da nas izbaci iz ravnoteže.”

Ova metoda je osobito korisna ako je primjenjujemo na sebi, ali je isto tako djelotvorna ako radimo s najbližima. Ako nam dijete padne i zadobije ranu, istu tehniku koju bismo primijenili za sebe primijenimo i na dijete.

Pritom je važno da ne paničarimo, već da se u punoj mjeri fokusiramo da djetetu, ili nekom drugom, pomognemo. Panikom, kao što znamo, ne dobivamo ništa, samo ćemo dodatno komplicirati situaciju, a prisebnošću i konkretnom akcijom možemo promijeniti sve.

Da bi ova tehnika djelovala, potrebno ju je redovito prakticirati, a s praksom su neminovni i rezultati. Ipak, postoje i situacije kada neka zdravstvena ili psihička stanja neće moći biti iscijeljena ovom tehnikom, ali će svakako biti poboljšana, i tada treba primijeniti neku od službenih terapija.

Službena medicina se ne kosi s primjenom tehnike koju smo opisali, kao ni s brojnim naprednijim tehnikama koje podučava dr Temnjikov. Tako je, primjerice, ponekad potrebno da se zloćudni tumor odstrani kirurškim putem, a korištenjem sedam magičnih riječi mi možemo utjecati na to da se zloćudne stanice ne razmnožavaju i da generalno organizam bude zdrav.

atma.hr – 52
Mi smo energija

Razmislimo na trenutak od čega se sastoji naše tijelo?

Ljudsko tijelo obuhvaća devet sustava, što uključuje krvožilni, probavni, endokrini, mišićni, živčani, reproduktivni, respiratorni, skeletni i mokraćni sustav.

Što čini te sustave?

Tkiva i organi.

Od čega su tkiva i organi izrađeni?

Od stanica.

Što čini stanice?

Molekule.

Što čini molekule?

Atomi.

Što čini atome?

Sub-atomske čestice.

Što čini subatomske čestice?

Energija!

Ako biste se mogli vidjeti pod snažnim elektronskim mikroskopom i vršiti druge eksperimente na sebi, vidjeli biste da ste sastavljeni od nakupina vječno promjenjive energije u obliku elektrona, neutrona, fotona i tako dalje.

Tako je i sve ostalo oko vas. Dakle, vaše zapažanje, vaša pažnja usmjerena na nešto i vaša namjera, doslovno stvaraju tu stvar.

Tijelo je učinak, stvoreno uzrokom. Taj uzrok je Misao.

Tijelo ne može stvarati. Ono samo može doživljavati i biti doživljeno … to je jedinstvena funkcija. Misao ne može doživjeti … ona može napraviti, stvarati i interpretirati. Ona treba svijet relativnosti (fizički svijet, tijelo) da bi se doživjela.

Duša je sve što jest, ona daje život misli i tijelu.

Mi smo čisto energetsko svjetlo u svojoj najljepšoj i inteligentnoj konfiguraciji. Energija koja se stalno mijenja ispod površine, a sve to kontroliramo svojim snažnim umom.

Atma / lovesensa