Zbunjuje li vas smjer vašeg odnosa?

Odnosi su često na početku izvor sreće, ali s vremenom mogu postati negativni, bez da ste toga uopće svjesni. Svi odnosi zahtijevaju trud i naporan rad i bez tih stvari bit ćete nesretni i osjećati ćete se nedovoljno cijenjeni.

Pročitajte 8  znakova koji govore da vaš odnos ne može potrajati.

1.  Vaš partner vas ne može prihvatiti onakvima kakvi jeste

Svatko ima pozitivne i negativne osobine i dobar partner će prihvatiti sve vaše nedostatke. Vaš partner ne mora uživati u gledanju „Kućanica“ s vama, ali on bi trebao prihvatiti da vi  uživate u tome  i pustiti vas da gledate, bez prosuđivanja.

Ako se vašem partneru ne sviđaju stvari poput vašeg stila ili mu se ne sviđa vaša karijera, vrijeme je da odete.

Ako ne možete prihvatiti jedan drugoga, to je jedan od najvećih pokazatelja da odnos neće funkcionirati.

2. Ne možete prihvatiti vašeg partnera onakvim kakav jest

Prihvaćanje radi u oba smjera. Ako vas vaš partner voli i prihvaća onakvima kakvi jeste, onda bi trebali biti u mogućnosti ponuditi isto.

Zapitajte se ovo; ako postoje stvari koje vaš partner čini i vi ih mrzite ili se ne možete  pomiriti s njima, zašto ste onda s njim?

3. U teškim vremenima teško podnosite jedan drugog

Odnosi donose intimnost, radost i smijeh, ali oni također donose i stres, loše raspoloženje i teškoće. Naravno da ćete voljeti  vašeg partnera kada ste sretni i opušteni, ali mislite li na isti način o njemu kad je iritantan?

U vezi bi trebali podržavati jedni druge tijekom teških vremena, a ne se udaljavati jedan od drugog.

4. Vaše potrebe nisu zadovoljene

Vaš partner ne može učiniti sve za vas; na primjer, zahtjevno je i nametljivo inzistirati da vaš partner razgovara s vama svaki sat u danu. Međutim, važno je da on ipak može zadovoljiti vaše potrebe.

On bi trebao biti u mogućnosti oraspoložiti vas nakon teškog dana, trebao bi  biti u mogućnosti pružiti vam ljubav i podršku. Ukoliko nije u mogućnosti dati vam te stvari,  odnos će se pogoršati.

atma.hr – 52
5. Niste na istoj „valnoj duljini“

Ako ste spremni  smiriti se i vjenčati, a vaš partner želi sam putovati još nekoliko godina, možda ćete početi nailaziti na probleme.

Ako shvatite da vaš odnos postaje ozbiljan, korisno je sjesti i razgovarati o svojim planovima za budućnost. Nije ničija krivnja ako imate različite interese, ali oboje zaslužujete  to znati.

6. Vi radite na odnosu, ali ne i vaš partner

Odnos je ono što napravite od njega.  Oba partnera trebaju davati i primati,  ali  ponekad jedan partner daje više ili uzima više.

To može dovesti do problema, jer je potrebno ulagati  jednaku količinu truda u odnos. Ako jedno od vas ne brine dovoljno o zadovoljstvu onog drugog, to bi mogao biti znak da je veza postala nezdrava i negativna.

atma.hr – 52
7. Ne vjerujete jedan drugome

I vi i vaš partner morate imati bezuvjetno povjerenje jedan u  drugog. Ako vam je vaš partner dao razlog za nepovjerenje, možete mu  oprostiti i pokušati iznova ili prekinuti vezu  i krenuti dalje. Najgora odluka koju možete napraviti je odabrati ostati u vezi i nemati povjerenja.

 Ako se uhvatite kako provjeravate partnerov telefon čim on izađe iz sobe, možda je najbolje da prekinete vezu i krenete dalje. To je najbolja opcija za vas oboje.

8. Ne vidite dugoročni potencijal

Odnos zahtijeva puno vremena i truda, stoga je važno biti siguran da ulažete trud u nešto  što bi moglo potrajati. Možda ne želite stupiti u brak sa svojim partnerom, ali trebali biste biti u mogućnosti zamisliti sretnu zajedničku budućnost.

Ako ne vidite vašu zajedničku  budućnost, možda je vrijeme  da se krenete  dalje.

Izvor: lifehack