pixabay.com

atma.hr – 52
Već sam se bezbroj puta uvjerila kako su afirmacije jedan od najmoćnijih i najkorisnijih alata koje možemo primjeniti na svim poljima našega života, bilo da se radi o vezi, prijateljstvu, poslu, zdravlju, ljubavi ili samo o dobrom raspoloženju.

Afirmacije su sve ono što mislimo, govorimo, izjavljujemo i slušamo. Kada bismo samo malo više pažnje obratili na ono što izgovaramo tijekom dana, pronašli bi mnoge negativnosti, kukanja, zamjeranja i loših riječi kojima potvrđujemo neka naša trenutna stanja, kao npr. „kako je težak dan danas, izluđuje me ova kiša, opet taj glupi posao, ne mogu više slušati kako mi ponavljaju što moram, ne želim biti ovdje s tim osobama u istom prostoru, ne želim ustati, svaki dan ista priča…“ i slične rečenice.

Sve to kreira naš dan, naše sutra, našu budućnost i naš život. Upravo to što izgovaramo je ono što živimo. Pokušajmo biti svjesni kada nešto izgovaramo, ili bar, za početak, razmisliti o onome što smo izgovorili, i drugi puta, jednostavno, izgovoriti na drugačiji način. Možda će vam se to činiti bez smisla ili naporno, ali vježbajte, što ćete se češće fokusirati na izgovoreno, to će vam postajati prirodnije i normalnije. Na kraju, sve je stvar pristupa, što i jest princip funkcioniranja pozitivnih afirmacija.

atma.hr – 52
Afirmacije su jednostavne, pozitivne rečenice, izgovorene u sadašnjem vremenu. Kao i za sve, i za rezultat izgovaranja afirmacija potrebno je vrijeme. Ništa se ne događa preko noći. Zamislite to kao kada posijete sjeme u zemlju, njegujući ga i zalijevajući, iz njega će polako niknuti biljka kojoj treba puno ljubavi i pažnje da bi narasla čvrsta i jaka.

Napisati ću vam nekoliko divnih afirmacija koje djeluju na svim životnim poljima i možete ih izgovarati kada god poželite, navečer prije spavanja, ujutro pred ogledalom (izuzetno su moćne pred ogledalom!), u mislima dok vozite auto, radite, šetate, pospremate kuću ili odmarate. Što više i češće ih izgovarate to će one biti brže i efikasnije.

  • Ja volim i prihvaćam sebe, upravo ovakvu/ovakvog kakva/kakav sam, sada i ovdje.
  • Život me voli i podržava. Sigurna/siguran sam.
  • Ja volim svoj posao koji mi donosi obilje svake vrste.
  • Izvrsnog sam zdravlja i moje stanice u tijelu svakodnevno se obnavljaju.
  • Uživam u odnosima u kojima se međusobno poštujemo i podržavamo.
  • Zaslužujem odmor i opuštanje.
  • Sve što radim radim s ljubavlju, lakoćom i veseljem.
  • U mom svijetu sve je onako kako je najbolje za mene.

Moj dan započinje i završava afirmacijama. Pišem ih svojim klijentima i ponavljam na svojim radionicama. I uvijek im se iznova veselim, jer su moćne, stvarne i djeluju.

Mirjana Petković, Heal Your Life® Trener
Lakoća življenja d.o.o.
www.lakoca-zivljenja.hr
[email protected]

atma.hr – 52
Prethodna objavaBanana je rješenje za mnoge probleme: 26 razloga da se redovno sladite ovom voćkom!
Slijedeća objavaJednakost u (religijskoj) različitosti
Mirjana Petković
Najljepše i najvažnije što sam naučila na svom Putu kroz život je voljeti i prihvaćati sebe u svakom segmentu života i da je rad na sebi jedno predivno cjeloživotno učenje. Moja životna svrha je nesebično dijeljenje stečenih znanja, iskustava i pozitivne energije koji omogućavaju osobni rast i razvoj, stvaranje više vrijednosti i razvijanje kolektivne svijesti svijeta u kojem živimo. Kroz radionice i individualni rad primjenjujem licencirane tehnike i coaching metode: Heal Your Life Workshop®, Wingwave®, Autogeni trening, Relax Kids, NLP, ThetaHealing®, Shamballa® i Kvantna harmonizacija i na taj način želim potaknuti ljude oko sebe na pozitivne promjene, da se povežu sa sobom i sa kreiranjem svoje vlastite stvarnosti, sa ljubavlju, srećom i obiljem, da izađu iz svojih okvira, da se uzdignu iznad svojih uvjerenja, da prihvate odgovornost za sebe i za svoj život, da pozitivno razmišljaju, da slušaju svoje srce, da zavole sebe i žive svoju životnu Strast i Svrhu i poučiti ih da je SVE moguće. Licencirani sam Life Coach, Heal Your Life Teacher, Wingwave Coach, Relax Kids Coach, NLP Master, Theta Healing Practitioner, Shamballa Practitioner, Harmonization Practitioner, Učiteljica Autogenog treninga i Obiteljski Aromaterapeut.