Foto: pixabay.com

Život je niz priča, a svatko od nas ima jedinstvenu priču. I nijedna priča nije ista. Ako je priča vašeg života više ispunjena tužnim nego sretnim trenucima, vrijeme je da to promijenite. A mjesto na kojem ćete to početi nalazi se u vašoj glavi.


Widget not in any sidebars

Vi imate moć da stvorite život koji želite. Jedna od ključnih vještina koja će vam pomoći da to postignete jest da naučite kako biti emotivno snažni. Dobra vijest je da je emotivna snaga poput mišića: što je više koristite to snažniji postajete.

Sljedeće stvari emotivno snažne žene ne rade, a one vam mogu pomoći da započnete sa stvaranjem života kakvog ste ga oduvijek zamišljali.

One ne mole za pažnju. Emotivna snaga znači samopouzdanje, a samopouzdane žene nemaju potrebu da stalno biti u centru pažnje. One se osjećaju ugodno u vlastitoj koži.

One ne dopuštaju drugima da ih “sruše”. Emotivno snažne žene ignoriraju hejtere i tračare. One takve osobe eliminiraju iz svog okruženja i umjesto njih okružuju se pozitivnim ljudima.

One ne prestaju vjerovati u sebe. Svjesne su da, ako vjeruju u nešto, tada mogu to i ostvariti. Vjera u sebe najbitniji je kvalitet emotivne snage.

One se ne boje voljeti. Žene koje posjeduju emotivnu snagu doživjele su da im netko slomi srce, ali ih to ne zaustavlja već ih samo čini jačima. Ako ste bili povrijeđeni to ne znači da trebate “držati” što dalje od ljubavi.

One odbijaju biti žrtve okolnosti. Biti emotivno snažan znači odbijanje pronalaženja izgovora. Ostavite prošlost iza sebe i fokusirajte se na svoje blagostanje svakog dana.

One nemaju problem reći “Ne”. Jedna od najvažnijih stvari koju ćete ikada naučiti učiniti jeste kako da kažete “Ne”. Fokusirajte se na najveće prioritete i kažite “Ne” svim stvarima koje su gubljenje vremena.

One ne odustaju od izazova. Emotivno snažne žene na izazove gledaju kao na prilike da rastu i poboljšaju svoj život. Izazovi se događaju s razlogom. Tek kada ih prevaziđete znat ćete zašto su se dogodili.

atma.hr – 39

One ne rade ono što ne žele raditi. Ako želite održati emotivnu ravnotežu i razum netaknutima, radite ono što volite. Oslobodite se “prtljage” i obveza zbog koji se ne osjećate dobro.

One ne zaboravljaju da je sreća stvar odluke. Emotivno snažne žene znaju da je sreća izbor. One shvaćaju što im je potrebno da budu istinski sretne.

One su odabrale život jednostavnosti, produktivnosti, entuzijazma, izazova i napretka.

One ne gube vrijeme. Emotivno snažne žene ne gube vrijeme u upražnjavanju ispraznih aktivnosti. One svjesno žive u sadašnjem trenutku, uživajući u svakom danu kao da je posljednji.

One se ne boje zatražiti pomoć. Ne možete sve sami. Svaka emotivno snažna žena će progutati svoj ponos i zatražiti pomoć kada joj je ona potrebna.
Njima ne smeta da se zalažu više od drugih. I to je sasvim logično: nemojte se bojati da se trudite, jer se trud i zalaganje uvijek isplate.

atma.hr – 39

One nisu zadovoljne osrednjim životom. Emotivno snažne žene ne zadovoljavaju se osrednjim. One daju sve i traže ono što zaista žele.

One ne reagiraju burno na stvari koje su izvan njihove kontrole. Razmislite o tome koliko puta pretjerano ili burno reagirate na stvari koje zaista nisu važne. Kada dobijete osjećaj kao da vam krv “ključa” u venama, zastanite i zapitajte se: “Da li je zaista vrijedno da se nerviram oko ovoga?”. U 99% slučajeva shvatit da je odgovor na to pitanje “Ne”.

One nikada ne odustaju. Biti emotivno snažan znači gledati nedaćama u lice, učiti iz pogrešaka, živjeti u trenutku, dan za dan (kakav god da je) i nikada ne odustati.

minimagazin.info

30 MUDRE

banner za knjige mudre

24 HIMALAJSKA LAMPA

banner himalajska lampa