Foto: Pete Linforth/pixabay.com

atma.hr – 52
Prošle noći zatekla sam se kako se osjećam izgubljeno i kao da Bog ne čuje moje molitve. Molila sam za iste stvari iznova i iznova, ali kao da je Bog oglušio na moje želje. Kao da me pustio namjerno da čekam dok čini moje životne lekcije težim.

Na početku, mislila sam da me ne razumije u potpunosti. Dakle, pokušala sam razgovarati s njim drugim riječima i na druge načine, osjećajući se ako bih mogla usavršiti svoje riječi i molitve on će me konačno slušati i ostvariti ih.

I onda mi je sinulo. Bog zna što je u vašem srcu čak i prije nego što otvorite svoja usta da izgovorite to naglas. Bog zna vaše najdublje potrebe i želje u vašem srcu bolje nego vi sami. Bog ne treba podsjetnike na vaše želje. On nikada ne zaboravlja.

On nije zaboravio na onu stvar koju ste željeli prije deset godina ili prošle noći. On ne zaboravlja vaše molitve niti noći koje ste proveli plačući i moleći ga za pomoć jer nemate gdje drugo se okrenuti. Bog poznaje vaše srce bolje od bilo koga.

atma.hr – 75
Stvar je u tome, Bog vam neće uvijek dati ono za što ga molite da vam da, bez obzira koliko pokušavate i koliko ste očajni. Neće uvijek učiniti vaš život lakšim.

Još bolje, jer on zna iskrene želje i potrebe vašeg srca – dat će vam baš ono što vam je potrebno da se iscijelite zauvijek ne samo privremeno. On će vam dati ono što vam je potrebno u trenutku, a ne ono što želite. Na kraju dana, vaše srce pripada Bogu. On će brinuti o njemu.

Dakle, možete moliti za što god želite i pokušavati uvjeriti Boga da su vaši planovi ono što će vas učiniti sretnim, ali nećete uspjeti. Ne možete promijeniti Božji plan za vas. Samo vjerujte u njega. Vjerujte u tišinu.

Čak i u trenucima kada mislite da nije tu – jest. U danima kada život postane pretežak i čini vam se da ne možete skupiti snage da izađete iz kreveta – on je tu.

U noćima kada jecate jer ste izgubili nekoga koga ste voljeli i osjećate se mrtvo iznutra – on je tu. U danima kada se ništa ne čini ispravno i sve ide pogrešno – on je tu, ne zaboravite na njega.

novipocetak

atma.hr – 39