Strah je glavni i odgovorni krivac zašto naši životi nisu onakvi kakvi bi željeli da budu. Svi mi odrastamo u kultu straha i od malena nas uče da se bojimo.

Bojimo se biti drugačiji, bojimo se što drugi misle o nama, bojimo se za egzistenciju, bojimo se da li smo dovoljno sposobni, bojimo se samoće, bojimo se… Stalno se nečega bojimo.

atma.hr – 52
Nekako sam u zadnje vrijeme sklona mišljenju da je glavni problem današnjeg modernog čovjeka upravo stah. Iracionalan, imaginaran strah za kojeg nemamo nikakve osnove nego ga naučimo kroz život. Naravno što smo stariji bojimo se sve više i više.  U pozadini mnogih stanja, emocija, životnih situacija upravo je strah. Anksioznost je prikriveni strah, ostanak u lošem brku je prikriveni strah, nemoć je prikriveni strah… Razmislite o nekom svom problemu i kada ga analizirate vidjeti ćete da je u osnovi strah!

Strah blokira energiju, oduzima nam snagu i paralizira nas u djelovanju. Dolazi iz različitih unutarnjih programa, a najčešći je da mislimo da ne vrijedimo dovoljno i da ne zaslužujemo biti u miru.

atma.hr – 52
Strah je skup negativnih emocija kojeg se vrlo teško riješiti jer on zapravo ne postoji, postoji samo u našoj glavi. I naravno u našem tijelu jer osjetimo ga i fizički, zar ne?

Korištenjem tapkanja (EFT) uz tapkanje prstima na izlazne meridijane iz tijela i izgovaranjem afirmacija mi i na fizičkom i na mentalnom nivou otpuštamo te blokade iz tijela i mijenjamo naše podsvjesne obrasce i programe koji nas potiču na strah.

Ja sam godinama imala iracionalan strah (složit ćete se sa mnom da nijedan strah nije racionalan) od toga što donosi sutra. Bojala sam se kako ću platiti režije mjesec unaprijed, bojala sam se u veljači kako ću položiti ispite u lipnju, bojala sam se sudara još prije nego što sam sjela u auto iako nikada nisam doživjela sudar… Sve ono što se u životu dešava meni je bilo potencijalna prijetnja i umjesto da sam uživala ja sam u svakoj situaciji  nalazila razloge za strah, zabrinutost, anksioznost. I vrtila sam se u tom krugu negativnosti iz dana u dan, opet i opet…

Kada sam krenula tapkati na mojim vlastitim strahovima, malo po malo uvidjela sam programe iz djetinjstva po kojima sam funkcionirala i koji su postali nesvjestan dio mene. I uspješno sam ih riješila sve. Nakon rada na sebi primjenom tapkanja (EFT) ja sam uspješno zamijenila taj strah i negativna uvjerenja novim podržavajućim vjerovanjima i taj strah je moja prošlost. Sada živim bezbrižno i uživam u novim iskustvima i svemu onom što mi život donosi, a ako se i pojavi kakva sumnja znam kako je otapkati iz svoga života.

Danijela Medaković

Life coach & EFT praktičar
095 7421 162
[email protected]

FB Inkubator sreće 
inkubatorsrece.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaČaj za mršavljenje od tri sastojka izazvao globalno ludilo: Prvi rezultati već nakon 24 sata!
Slijedeća objavaZnakovi i njihove slabe strane
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.