Kako to da su najvažnije spoznaje  u našem životu ujedno i najjednostavnije? „Zar je to to? Može li jednostavnije od toga? Nama kao da treba biti teško, zahtjevno, nešto što mogu samo odabrani, nešto do čega možeš doći samo teškom mukom, trudom, istraživanjem, prakticiranjem određenih tehnika – da bi prihvatili nešto kao istinito. Što je, dakle, bitno? Shvatiti tko smo? Da! Tko smo? Izvor!


Widget not in any sidebars

Trebamo li se povezati s izvorom? Ne! Mi smo izvor! Kako? Zar ne treba prvo spoznati Boga, svemir, svijet, povezati se s istinom, prihvatiti neko učenje, neki pokret? Ne! Sve je već tu – i Bog i svemir i svijet i istina… u izvoru, u nama.

Budi izvor svega što želiš primiti. Može li jednostavnije od ovoga? Ne može, ali ne može ni istinitije – svatko može isprobati, tjedan dana, mjesec dana – čuda će se događati. Ako ste vjernik, poznate su vam Isusove riječi: „neka ti bude po vjeri tvojoj…tražite i dat će vam se…kucajte i otvorit će se…“ Što to znači? Znači upravo to – primit ćete, obilato ali prvo trebati dati, otpustiti, da biste privukli.

Ako niste vjernik, možda će vam kvantna fizika biti bliža. Kvantni fizičari su ustanovili da su atomi građeni od vrtloga energije koji stalno vibriraju. Mi smo bića energije i vibracije, atomi nemaju fizičku strukturu, građeni su pretežno od energije, mi smo energija a energija privlači energiju. Zamislite energiju misli, energiju emocija koje širimo oko sebe! „Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizikalne pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti“ (Nikola Tesla). Navedenu tvrdnju potkrepljuju radovi mnogih priznatih fizičara, od Einsteina do Heisenberga. Teorija relativnosti izokrenula je naglavce naše poimanje o prostoru i vremenu…ništa nije onako kako se čini.

Što znači biti izvor? Prvo se zapitajte što želite, čemu želite svjedočiti u svom životu, kakve ljude sretati, kakve prilike otvarati i budite izvor svega toga svakome u vašoj blizini.

Počnimo s univerzalnim stvarima. Ljubav, zadržat ćemo se ovom prilikom na ljubavi jer ona je temelj.


Widget not in any sidebars

Tko ne želi ljubav u svom životu? Želiš ljubav? Daj ljubav! Neki će pomisliti – pa dajem ljubav ali ju ne primam. Da li zaista daju? Da li daju kad kritizirate svog partnera, svoju djecu, svoje prijatelje, kolege, susjede? Kad primjećuju njihove mane, nedostatke, kad im govore da nisu dovoljno dobri, da se trebaju promijeniti, kad pričaju loše o njima, kad se žale na njih, kada viču na njih, kada ih kažnjavaju šutnjom, kad ne zagrle one koji su im najbliži, kad im se ne nasmiješe, kad ih ne pitaju kako su, kad ne pokažu interes za stvari koje su im bitne, kada ne dijele s njima svoje misli, kad im ne kažu koliko ih vole, koliko su im važni, kad im ne pomognu u stvarima koje „nisu njihova briga, jer imaju dovoljno svojih briga“? Svaki put kad nalazite razloge zašto nešto ne možete, vi ne dajete ljubav.

A što je s ljubavlju prema sebi?

Kad se pogledate u ogledalo, što vidite? Vidite li dragu, simpatičnu, privlačnu osobu? Ako ne vidite, onda ste i to zaboravili, zaboravili ste da ste lijepi, a lijepi ste. Zadržimo se još na ljubavi. Kako ćete povjerovati da ste vi, baš vi čisto dobro, čista ljubav, svjetlo, izvor? Ponovite si to – ujutro kad otvorite oči, tokom dana, prije spavanja, svaki put kad se pogledate u ogledalo, dok se vozite, dok čekate u redu, dok se odmarate…ponovite.

Ja sam izvor.

Vlasta Carević, vlastacarevic-coaching.com

62 MEDICINSKI MEDIJ: HRANA KOJA MIJENJA ŽIVOT

medicinski medij hrana koja mijenja zivot