atma.hr – 52
Slijedi neobičan, egzotičan recept s mirisom mora za predivan, čist ten, a koji sadrži samo 2 sastojka. Od ovoga ćete se zasigurno osjećati kao tropska kraljica, kćer Majke Zemlje, vila…

Ideju smo dobili od jedne naše čitateljice pa smo dodatno istražili cijelu stvar. Recept uspješno već stotinama godina koriste mnoge žene i muškarci egzotičnih i orijentalnih krajeva, a redovito ih savjetuju i njihovi doktori i dermatolozi.

Ova egzotična maska prirodno liječi lice od akni te izbjeljuje od ožiljaka, pigmentnih mrlja, pjega, savršeno čisti i posvjetljuje kožu. Ten postaje ujednačen, zdrav i blistav!

Što vam dakle treba?

atma.hr – 52
Trebaju vam stari oklopi morskih školjki (neki kažu da je najbolja vrsta abalon, a neki da te morske školjke budu što više bijele) i limunov sok! Vi uzmite ono što možete lako nabaviti u vašem kraju. Možda je najbolji izbor bijela abalon školjka kao na slici.

Ab_Laevi_Nat
bijela abalon školjka

Naime, oklopi, posebno unutrašnjost oklopa ovih morskih školjki sadrže tanak bijeli sloj prepun ljekovitih minerala i soli koji još u kombinaciji s limunovim sokom rade ovo čudo za ljepotu vaše kože.

Limun, osim što je krcat vitaminom C, gradi kolagen u koži koji je potreban za čvršću i pomlađenu kožu. Limun će u ovoj kombinaciji totalno ublažiti i posvijetliti ožiljke i tamne mrlje te dati jedan prekrasan, blistav, svijetli ton koži. Donijeti će sjaj vašem licu i očistiti ga “do dna” svake pore.

Aplikacija maske

Postoje 3 načina kako ovo možete aplicirati, a vi izaberite najpraktičniji.

Prvi je da ulijte žlicu limunovog soka u unutrašnjost školjke, pustite da odstoji desetak minuta i trljajući tim sokom unutrašnjost školjke prstima nanosite tu ljekovitu smjesu na lice.

Druga opcija je da potopite školjku preko noći ili čak više dana u limunov sok i poslije s tim premazujete lice.

Treća opcija je smrviti školjku, pomiješati s limunovim sokom, pustiti da odstoji preko noći, procijediti i to stavljati na lice.

Nanesite ovo na lice izbjegavajući zonu oko očiju i usta. Neka odstoji 30 minuta … ili barem 10 minuta ako ne možete izdržati peckanje. Peckanje se smiri u prvih 5 minuta, onda nestaje.

atma.hr – 52
Isperite masku toplom vodom i nanesite vašu uobičajenu kremu.

Ako imate osjetljivu kožu, prvo probajte na manjem dijelu kože i razrijedite limun vodom.

Korištenje limuna čini kožu fotoosjetljivom pa budite sigurni da se klonite sunca nakon stavljanja ove maske.

Aplicirajte ovu masku po potrebi, najbolje 1-2 put tjedno.

Neki dermatolozi tvrde da se redovnim apliciranjem ove smjese, mogu eliminirati najgori oblici akni za mjesec do dva te ponovo zadobiti čist, zdrav ten bez ožiljaka i mrlja.

Probajte!