atma.hr – 52
Ponekad se paralelni vremenski okviri preklapaju ili presijecaju. Kada se to dogodi, može doći do pojave déjà-vu iskustva.

Iako su neke déjà-vu vizije prekognitivni snovi koji se odigravaju u budnom stanju, u nekim slučajevima dolazi do križanja alternativne stvarnosti sa dominantnom vremenskom linijom. U alternativnom sloju vremena (moguća ili vjerojatna vremenska linija) vi dobivate sedmicu na lotu i slavite vaš dobitak tako što pozivate na zabavu ljude sa kojima se niste dugo vidjeli. U dominantnoj vremenskoj liniji, niste dobili sedmicu na lotu, ali imate osjećaj da ste bili na zabavi sa ljudima koje poznajete. “Zar se nismo sreli na zabavi prošle nedjelje?” “Ne,” kaže vaš prijatelj. “Nisam bio na zabavi prošle nedjelje.”


Widget not in any sidebars

Obično, déjà-vu iskustvo nije tako očigledno. Na trenutak osjetite kao da ste proživjeli neko iskustvo, ali tada taj osjećaj brzo izblijedi. Možete skočiti u neku alternativnu vremensku liniju, a da čak i ne shvatite da to radite. Odjednom, sve izgleda drugačije. Izgleda kao da se vaše okruženje promijenilo, a ipak, sve vam je poznato.

Možete osjetiti da posjedujete alternativno jastvo koje drugačije doživljava stvari, iako je većina “stvari” u vašem životu ista. Na primjer, jedno vaše ja može biti veselo i puno entuzijazma, dok je drugo alternativno ja potišteno ili zabrinuto.

Razlika u osjećajima se ne može objasniti kao “alter-ego” ili kao potisnuti dio podsvijesti koji izlazi na površinu. To je kao da zapravo imate dva jastva sa različitim osjećajima i iskustvima.

U stvarnosti, vi potencijalno posjedujete neograničen broj paralelnih jastva, po jedno za svaku varijaciju slobodne volje koju je moguće zamisliti. U isto vrijeme, moguće je postići stanje svjesnosti u kojem se sva ova jastva stapaju u jedno. Drugim riječima, možete ući u bezvremeno stanje iznad svih mogućih i vjerojatnih stvarnosti. Cijela tapiserija vremena-prostora je smještena ispod vas.

Sal Rachele, iz knjige Misterij Vremena

45 SAL RACHELE – MISTERIJA VREMENA