Tree photo created by senivpetro - www.freepik.com

Djevojčice i dječake treba odgajati na različite načine. Dok sin zahtjeva iskrenu i konkretnu pohvalu za svoja djela i vještine, djevojčici morate usaditi vjeru u sebe. Ona mora shvatiti da je lijepa i vrijedna i da ne treba tragati za ljubavlju drugih. Nju ne hvalite, već joj se divite i volite je takvu kakva jest.

atma.hr – 52
Ako pohvalite djevojčicu za ono što je napravila, na kraju će uvijek i sve raditi kako bi dobila pohvalu, što nije dobro za njeno samopouzdanje.

Djevojčice i dječake treba odgajati na različite načine.

Djevojčice ne treba previše hvaliti zbog onoga što su učinile. Zdravo stanje je ono gdje ona misli – vrijedna sam ljubavi zato što sam takva kakva sam. To je jedina ispravna metoda odgoja ženskog djeteta. Zbog toga se djevojčici uvijek divite.

Dječaci su potpuna suprotnost. Mame vole reći: “Tako si dobro to napravio, ti si tako dobar dječak”. Ispada da je muškarac dobar samo ako nešto postigne.

Kako biste potakli dječaka da se poboljša i osjeća se sretnim, morate razgovarati o zaslugama: “Vrlo dobro napravljeno “, “Baš si vješt” itd.

atma.hr – 52
Dječacima su potrebne sve ove simpatične riječi, jer se onda njegova priroda  razvija u tom pravcu. Potrebne su mu pohvale za ono što postigne.

Umjesto da kažete: “Odlično, dušo!” – vi pokažite svima njegov avion napravljen od lego kockica. Ovo je važnije od svih riječi tipa: sunce, srećo, dušo…

Dječaka ćete potaknuti ako kažete: “Pogodite tko je napravio ovaj avion? Da, to je moj sin, svaka čast!”

Dok sin zahtjeva iskrenu pohvalu, djevojčici morate usaditi vjeru u sebe. Ona mora shvatiti da je lijepa i vrijedna i da ne treba tragati za ljubavlju drugih. Njoj se divite i volite je takvu kakva jest.

stil.kurir