Dopusti mi da ti se približim… nemoj više bježati od mene. Neću ti ništa. Nisam opasna. Uz moju pomoć možeš narasti. Ja sam tvoja ranjivost.

atma.hr – 78
Imaš pravo biti ranjiva, osjećajna, slaba. Imaš pravo biti ono što jesi, od najbolnije do najsnažnije razine svog bića. Shvaćam da si se od svih povreda u jednom trenutku odlučila zatvoriti, ali više ne mora biti tako.

Otvori svoju školjku i uz moju pomoć polako izađi. Nisi više sama i neće se ništa loše dogoditi. Ako se i dogodi, znati ćeš to otpustiti i nastaviti dalje. Ali ćeš znati da si živa i da postojiš. Da ovaj život ne prođe kraj tebe bez svih onih istinskih trenutaka radosti, osmijeha i iskre života. Unatoč suzama, uvijek dođe i ta druga strana života. Uz moju ruku možeš lakše hodati kroz sve staze koje ti se pojave.

Nemoj bježati od svog puta, slušaj svoje srce jer jednom se živi. Sve ovo se neće ponoviti. Događa se samo jedanput, a štitom se skrivaš od svih boja života. I kada si najranjivija također si to ti. U tome rasteš i učiš. Ne ide drugačije. Ali ja uopće nisam toliko strašna, kada me osjetiš u tijelu, vidjeti ćeš da možeš naučiti živjeti sa mnom.

atma.hr – 39

Bijegom od mene stvaraš si patnju i nemir. Glava vrišti da sam nešto loše, ali tijelo zna da je biti ranjiv dio života. Uz sve svoje osjećaje, prihvati i mene. Tada sve postaje lakše i jednostavnije. Postaje spontano, iskreno i živo.

Susreti s drugima tada postaju ljepši i prirodniji. Osmijeh je iskreniji, znaš da vrijediš samim svojim postojanjem. Ne trebaš više ništa skrivati od sebe ni od drugih. Možeš udahnuti punim plućima i reći: “Ovo sam ja. Takva kakva jesam.“

Tada počinje tvoja sloboda, u pravom smislu te riječi. Okovi više ne postoje, izbori postaju lakši i sve se odvija sa lakoćom. Osjećaš i živiš srcem. Prihvaćaš sve što je bilo, što je i što će biti.

atma.hr – 75
martaNapisala: Marta Kravarščan, savjetnica u procesu gestalt edukacije, neurolingvistička praktičarka, life savjetnica.

Za sva pitanja, dogovor savjetovanja/psihoterapije možete me slobodno kontaktirati na mob:091/935-6942 ili na mail:[email protected]

Ukoliko smatrate da bi ovaj tekst mogao još nekome koristiti, slobodno ga podijelite :).

Facebook stranica: Put Promjene – centar osobnog i poslovnog uspjeha

Web stranica: http://psihoterapijasavjetovanje.com

36 TAO TE CHING

Lao Tzu: TAO TE CHING

tao te ching

Dragulj kineske filozofije

Tao Te Ching napisan je prije 2500 godina i klasik je kineske kulture no odavno je prerastao granice svog porijekla i danas se svrstava u bezvremenske vrhunce svjetske literarne baštine.

Napisan je na klasičnom kineskom jeziku, slikovnom jeziku koji ne poznaje interpunkcijske znakove, nema aktiv ili pasiv, nema jedninu i množinu, padeže, gramatički rod ni glagolsko vrijeme. Usto, u taoističkoj maniri, neki su dijelovi teksta namjerno nejasni i dvosmisleni, ostavljajući slobodu vlastitog doživljaja i tumačenja. Zbog toga je svaki novi prijevod veliki izazov.

Cijena: 69 kn - Kupi ovdje