Art: Mario Sánchez Nevado

Faze. Cijeli život nam se sastoji od faza i ciklusa. Osim našeg osobnog puta koji je spiralan i odvija se u fazama, koje služe duhovnom uzdizanju na više razine svjesnosti, imamo i puteve koji se ukrštavaju s drugim putevima odnosno drugim spiralama i pojačavaju i ubrzavaju još više naše kretanje.

atma.hr – 78
Kada se putevi ukrste dolazi do interakcije i stvara se odnos. Bez obzira jesmo li u odnosu s karmičkim partnerom, srodnom dušom ili blizanačkom dušom prolazimo razne faze u tim odnosima.

Od početne faze koja je uglavnom odlikovana osjećajem zaljubljenosti i velike ljubavi (naročito u Blizanačkom odnosu), do faza u kojima učite o sebi i drugome, i faze koja može predstavljati kraj jednog odnosa ili prelazak na višu razinu svjesnosti u kojem odnos funkcionira po principu ” ja zalijevam tebe, ti zalijevaš mene i oboje rastemo i razvijamo se u najbolju verziju sebe” dolazimo do uvida da su sve te faze neophodne.

Bez obzira na faze, pravac u kojem će se neki odnos razvijati ovisi od prvobitnog plana duše. Prvobitni plan je ugovor koji pravimo na razini duše prije dolaska u fizičku stvarnost.  Ja duboko vjerujem u ovaj plan. Vjerujem da su neke stvari unaprijed već izabrane, ali svakako dana nam je i slobodna volja kako bismo u određenom trenutku mogli izabrati ono što je nam pruža trajni osjećaj sreće i zadovoljstva.

Kada je u pitanju jedan od najizazovnijih odnosa, a to je odnos s blizanačkom dušom, neophodno je da poštujemo sve faze kroz koje prolazimo ma koliko bile teške i da ih prihvatimo kao neminovni dio puta i duhovnog uzdizanja.

atma.hr – 39

Svrha blizanačkog odnosa je buđenje iz matrixa, iz svega onoga što nam je rečeno da ”treba i mora”. Iz svega što nam je rečeno da je ljubav, ali je daleko i od same te riječi. Svi smo u nekom trenutku povjerovali da ”Ljubav boli” da, ”Nismo vrijedni ljubavi”, da ” Ne zaslužujemo voljeti i biti voljeni.” To su laži matrixa i  treba ih reprogramirati. Mi smo bića satkana od ljubavi i svjetlosti.

Misija svih nas na najdubljoj razini je da donesemo ove kvalitete na planetu Zemlju i da pomognemo čovječanstvu da se duhovno uzdigne. Blizanačke duše imaju baš tu ulogu. Ljubav koju osjećate prema svom blizancu, je ljubav koju osjećate prema sebi.

Pogledajte kako je ovo veličanstveno, volite nekoga bezuvjetno, a zapravo volite sebe. Dok šaljete toj osobi ljubav, vi punite sami sebe ljubavlju. Međutim, većina je povjerovala u laži o ljubavi. Zbog kojih nam je teško zavoljeti i sebe same, a ljubav prema drugima se temelji na pogrešnoj percepciji gdje ”Volim te” znači ”Potreban si mi”. Zbog toga je došlo vrijeme na planeti Zemlji kada istina mora zavladati. Susret s blizanačkom dušom i sve faze koje prolazimo služe upravo tome.

Da se vratimo istini svog postojanja, da odbacimo sve što nije ljubav, da odbacimo sve maske koje smo tijekom života i odrastanja skupljali. Ovaj odnos nas poziva da potpuno izmijenimo percepciju o ljubavi kakvu smo do tada poznavali. Poziva nas da podignemo svoju svijest na najvišu razinu, da probudimo svoju srčanu čakru s čije razine percepcije ”Volim te” znači zaista ”Volim te”, bez prikrivenih motiva, očekivanja, prosuđivanja i pretpostavki.


Widget not in any sidebars

Kada se kundalini energija, koja se pokreće pri susretu s blizancem, probije kroz prve tri čakre i sagori sve strahove, loše programe i naš ego, i kada se  popne u više kolektivne čakre postaje moguće za sve nas koji imamo iskustvo blizanačke ljubavi da doživimo potpunu predaju.

Potpuna predaja ne znači da ste digli ruke od sebe, od ljubavi od svoje blizanačke duše. Naprotiv, to samo znači da ste konačno prihvatili ovo iskustvo, da se više ne borite sa idejom da osjećate nečiju prisutnost, nekada i 24h dnevno. Kada se vaša energija podigne do viših čakri, kada uklonite blokade nižih tada život i sve što se događa promatrate očima ljubavi, čiste, bezuvjetne ljubavi. Shvaćate da odvojenost ne postoji i duboko u sebi osjećate da je sve dobro baš tako kako jest. Osjećate da postoji viši plan koji je nekada teško dokučiti, naročito u blizanačkom odnosu.

Ali, konačno ste u miru, volite sebe, volite i svog blizanca, bez teških osjećaja, bez bola i patnje. Osjećate ogromnu zahvalnost u svakom trenutku što imate to iskustvo u svom životu i odustali ste od bilo kakvih očekivanja o ishodu ovog odnosa. Sigurno se pitate kako da znate da ste uspješno prošli ovu fazu potpune predaje? Krenite tako što ćete postavite sebi sljedeće pitanje: ”Što ako se  nikada u ovom životu neću fizički spojiti s mojom blizanačkom dušom? Što će biti sa mnom, kako će moj život izgledati?”

Ukoliko vam i samo ovo pitanje izaziva neugodne tjelesne senzacije , a ova pomisao je  i dalje nepodnošljiva, to je znak da još niste predali ovaj odnos i sebe u potpunosti, još uvijek se grčevito držite ove želje. U trenutku kada prihvatimo da se možda nikada nećemo spojiti sa svojom blizanačkom dušom, postajemo slobodni. Slobodni od bola i patnje. Oslobađamo ogromnu energiju, i tek tada smo u poziciji da biramo.

atma.hr – 39

Tek u ovoj fazi smo konačno spojeni sa svojom višom mudrošću koja nas onda nepogrešivo vodi i usmjerava  putem koji je najbolji za nas. Tek kada sve predamo, nemamo više što izgubiti, a paradoks je što baš tada najviše dobivamo. U Božanskom umu gubitak ne postoji, praznina ne postoji, sve što predamo naše je i vraća nam se na razne, neočekivane i čudesne načine. A ono što je naše ne može nam izmaći. Kako vam ovo zvuči? Imate li toliko povjerenja u život? Ili i dalje mislite da vi držite kormilo?

Sjetite se da je sve što prolazite dio plana vaše duše, duša hoće učiti, napredovati i razvijati se, a za to joj je potrebna učionica. Odnosi su najbolje mjesto za to. A odnos s blizanačkom dušom katapultira dušu do neslućenih visina samospoznaje i vraćanja samoj sebi i svojoj istini.

Iako je ovaj put posut trnjem jer prolazite puno transformacija koje znaju biti neugodne i bolne, na kraju uviđate da su to ipak prelijepe ruže koje se sve više rascvjetavaju.  Za dušu bol ne postoji, boli nas Ego. Duša zna za ljubav i radost postojanja i sudjelovanja u ovoj igri zvanoj život. Primijetite kada je Duša na snazi, a kada vaš Ego. Ego bi sve zadržao, svojatao, plaši se gubitka i predaje, jer predaja je za Ego smrt.

Ali, za dušu predaja je najradosnije i najviše oslobađajuće iskustvo. S razine duše sve se odvija baš kako treba, tako da se možemo opustiti i uživati u lakoći koju život s ove razine percepcije donosi. Jeste li došli do Duše? Je li vaša energija uspjela probiti se do njenog sjedišta, a to sjedište je u centru vaših grudi?

atma.hr – 78
Je li se vaše srce probudilo ili je još uvijek uspavano i uljuljkano u matrixu raznih zastarjelih programa koji više nikome ne služe? Osjećate li energiju Zemlje i Neba kako se miješaju u vašem srcu, čineći ga portalom najuzvišenijeg izraza Božanske prirode, a to je Bezuvjetna ljubav.

Ako nije, vrijeme je da se probudite iz sna, vrijeme je za život s probuđenim srcem u kojem je svaka faza dobrodošla i služi za naš osobni rast i napredak. U kojem stojimo čvrsto i dostojanstveno na Zemlji, a pogled nam je usmjeren ka Nebu. S dubokim povjerenjem prema životu da je uvijek na našoj strani i da radi za nas kako bi se ostvario prvobitan plan duše.

Prihvatite taj plan s milošću i velikom nježnošću prema sebi i svima koji su dio tog plana. Jer da nisu, vaši putevi se nikada ne bi ukrstili. Osjetite duboku zahvalnost i naklonost u svom srcu i neka se ono rascvjeta poput najljepše ruže, koja prema svima šalje svoje mirisne latice ljubavi i svjetlosti.

Ovdje ste da obasjate cijeli svijet onim što nosite u svom srcu. I zato ne suzbijajte svoje svjetlo, već sjajite u svom punom sjaju, to je jedino što se traži od vas. Sve što vam pripada i što vam treba će vam biti dano kako bi se ispunio plan vaše duše. Budite u miru, sretni i zahvalni za iskustvo po koje ste došli!

S ljubavlju,

Sanja Ivanović

Energetski psiholog, Internacionalni EFT trener i EFTMR praktičar

Pratite fb stranicu – https://www.facebook.com/susretsadusom/  na kojoj dijelim  uvide i spoznaje do kojih sam došla tijekom odnosa s mojom blizanačkom dušom.

Individualne konzultacije I psihološke tretmane možete zakazati putem e-maila: office@sanjaivanovic. rs 

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

banner za knjige moc ljubavi