Image by Freepik

Dokle god se pristojni, kulturni i odgojeni budu povlačili pred bahatim, nasilnim i bezobraznim, a ostali šute i gledaju nezainteresirano, dotle ćemo biti tu gdje jesmo – ili će nam biti još gore.

Ne pristajem na aroganciju polupismenih, na nadobudnost neuspjelih i zajedljivost zavidnih. Toliko napetosti i tenzije u zraku, toliko namrštenih čela, bijesnih pogleda i spremnosti na nasilje, verbalno, fizičko, intelektualno, piše uspesnazena.com.

atma.hr – 52
Gdje ste pristojni ljudi, oni koji persiraju, oni koji čitaju, oni koji ponekad odu u kazalište, oni koji ne viču na žene/muževe, djecu, oni koji svaku ženu stariju od 50 godina ne oslovljavaju s „baba“.

Gdje ste kulturni ljudi koji propuštaju auto ispred sebe, a da mu ne opsuju majku, gdje ste dobri susjedi koji ne bacaju na automobile parkirane ispod prozora kese sa smećem i prljavu vodu, pitam gdje ste, jer vjerujem da vas ima, mnogo, ali ste se zatvorili u svoja pribježišta, poučeni svojim i tuđim iskustvom da je najbolje šutjeti, ne miješati se, pustiti budalu da prođe.

A budale ne prolaze, nego se sile sve više, gomilaju i grupiraju i mijenjaju duh ovog grada koji je nekad važio za ‘šmekerski’.

Kažu da je urbana ekipa pobjegla na selo.

Vidimo se tamo.

Samo da i to ne zagadimo.

Za moju dušu/uspesnazena.com